Kaymakçı baklasına Büyükşehir desteği, üreticiden gıda yardım kolilerine 'İzmir Dayanışması'
Büyükşehir Belediyesi, ürünün hasat döneminde tarlada kalma riski nedeniyle Ödemiş’in Kaymakçı Mahallesi’ndeki üreticilerden taze bakla almaya başladı
İzmir Büyükşehir Belediyesi koronavirüs salgınında hem üreticinin emeğini koruyor, hem de ihtiyaç sahibi yurttaşları sağlıklı gıdayla buluşturuyor. Büyükşehir Belediyesi, ürünün hasat döneminde tarlada kalma riski nedeniyle Ödemiş’in Kaymakçı Mahallesi’ndeki üreticilerden taze bakla almaya başladı. Kaymakçı Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile alım sözleşmesi imzalayan İzmir Büyükşehir Belediyesi ikişer kilo bakla paketlerini gıda yardım kolilerine ekliyor. Büyükşehir gıda paketleriyle birlikte günde 5 ton taze bakla dağıtıyor.
“İzmir Dayanışması”
Zor günlerin dayanışmayla aşılacağını vurgulayan Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, “Bu zor günlerde Kaymakçılı bakla üreticilerimizin emeğinin tarlada kalmasını Kaymakçı Tarımsal Kalkınma Kooperatifi aracılığıyla alım yaparak önleyen İzmir Büyükşehir Belediyemiz, sağlık dolu bu ürünleri ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırıyor. Hem üreticimizin hem de ihtiyaç sahibi vatandaşımızın derdine derman olan, yüzünü güldüren ve ‘BizVarız’ diyen Tunç Soyer başkanımıza, bu zor günlerde üreticimizin sesi olan İzmir Köy-Koop Başkanımız Sayın Neptün Soyer’e ve Kaymakçı Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanımız Sayın Raşit Tatlı’ya teşekkür ediyoruz. İşte ‘İzmir Dayanışması’ budur” dedi.
Kaymakçı Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Raşit Tatlı da Kaymakçı baklasının besin değeri açısından da oldukça zengin bir ürün olduğuna dikkati çekerek, “Bu alım protokolü ile hem üreticimiz, hem de ihtiyaç sahibimiz sevindi. Hasat dönemi boyunca alımlar devam edecek. Faydaları saymakla bitmeyecek ürünümüzün değeri İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer’in desteğiyle korunmuş oldu. Dayanışmanın en güzel örneklerinden birisini İzmir sergiliyor. Yürekten teşekkür ediyoruz” diye konuştu.Ürünler ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak için hazırlanırken Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in danışmanı ve Ödemiş Kriz Koordinatörü Tuncay Ceylan, İzmir Büyükşehir Belediyesi Ödemiş Yerel Hizmetler Koordinatörü Hikmet Güriş ve Kaymakçı Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Raşit Tatlı da üreticilerin yanındaydı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Bornova’da Reçel Festivali öncesi hijyen eğitimi ve...
Bornova Belediyesi, bu yıl Eylül ayında ikinci kez düzenlenecek Reçel Festivali öncesinde...
Kasım ayında 750'den fazla vaka: Uzmanlardan 'Gıda...
TMMOB Gıda Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, son günlerde Türkiye'de artan gıda zehirlenmesi...
Büyükşehir’den bayram öncesi 45 milyon liralık destek
İzmir Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışıyla dağıttığı gıda kolilerine ek olarak...
Manşet Haberleri
TümüKarşıyaka Uğur Mumcu'yu andı
Türk basınının özgür kalemi; araştırmacı gazeteci ve yazar Uğur Mumcu, katledilişinin 33. yılında...
Gülşah Başkanın ismi Bornova'da yaşayacak
Seferihisar bağımsızlığı coşkuyla kutlayacak
Seferihisar Belediyesi, ilçenin 102'nci kurtuluş yıl dönümünü coşkuyla kutlamaya hazırlanıyor....
AK Partili Çankırı Zübeyde Hanım'ın Anıt Mezarını ziyaret...
AK Parti İzmir Milletvekili ve Milletvekili adayı Ceyda Bölünmez Çankırı, Türkiye Cumhuriyeti’nin...
Terra Madre Anadolu'da üzüm şöleni
Türkiye’de ilk kez İzmir’de kapılarını açan Terra Madre Anadolu’nun ‘İzmir Sanat Bahçesi’...
Başkan İduğ, esnafı dinledi
Saha çalışmaları ile Bornovalılarla biraraya gelen Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ...
TGC: Gazeteciler her gün biraz daha yoksullaşıyor
"Gazetecilerin Basın İş Sözleşmesi dışında imzalamaya zorlandıkları sözleşmelerin yarattığı hak...
Batıgöz'ün sahibi Dr. Söyler, Bakü'de hayatını haybetti
Batıgöz Sağlık Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Mehmet Söyler (54), Azerbaycan'ın...
İzmirliler'e kötü haber: Ekmeğe yüzde 20 zam
İzmir'de ekmeğe yüzde 25 zam geldi.
AK Parti İzmir'den yerel yönetimler zirvesi
AK Parti İzmir Yerel Yönetimler Başkanlığının düzenlediği Belediye Meclis Üyeleri Eğitim...
Halil Arda: 55 bin liralık faturayı çıkarın istifa edeyim
Gaziemir Belediyesi 2020 Yılı Faaliyet Raporu’nun görüşüldüğü ve oy çokluğuyla kabul edildiği...
CHP'li Bakan'ın şehit isyanı: 5 yıl boyunca defalarca...
Irak'ın kuzeyindeki Gara'da yürütülen Pençe Kartal-2 Harekatı esnasında terör örgütü PKK...