BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Manşet Konak’ın beş yıldızlı tesisi için ilk kazma vuruldu!

Konak’ın beş yıldızlı tesisi için ilk kazma vuruldu!

Konak Belediyesi’nin 1

0Yorumlar
Konak’ın beş yıldızlı tesisi için ilk kazma vuruldu!
Konak Belediyesi’nin 1. Kadriye’de kuracağı beş yıldızlı tesis için ilk kazma vuruldu. Çalışmaları yerinde inceleyen Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, tesisin 500 günde tamamlanacağını açıklayarak, “Bundan sonra sık sık temel atacağız” dedi.


1. Kadriye’de beş yıldızlı bir tesis kurmaya hazırlanan Konak Belediyesi, ilk kazmayı vurarak inşaatı başlattı. Temel atma töreni için geri sayımın başladığı tesisin 500 günde tamamlanacağını açıklayan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, ilçede ardı ardına yapılacak temel atma törenlerini müjdeledi.

Göreve geldiği ilk altı aylık dönemde Gültepe planlarını tamamlayan, Beştepeler planlarını da son aşamaya getiren Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, kentsel dönüşümün yanı sıra ilçenin sosyal dönüşümünü sağlayacak adımlarını da hızlandırdı. Toros’ta inşaatını tamamladığı çok amaçlı sosyal tesisin açılışına hazırlanan Batur, bu merkezin bir benzerini kuracağı 1. Kadriye’de de inşaatı başlattı. Konak Belediyesi ekipleri, inşaat alanında ilk kazmayı vurdu.



Yatırımlar yeniden başladı

Bölgeye giderek, yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Batur, üç aylık salgın sürecinde ilçede yatırımların durdurulduğunu, önceliğin koronavirüsle mücadele çalışmalarına verildiğini hatırlatarak, “Önceliğimiz, dünyanın başına gelen bu en büyük felaketle mücadeleydi. Artık yavaş yavaş normalleşmeye geçtiğimiz bu süreçte yatırımlarımıza da başladık. 1. Kadriye Mahallesi ile çevre mahalleri kapsayan Beştepeler diye adlandırdığımız bölgemizde kuracağımız sosyal tesisimizle ilgili olarak projemiz ve ihale süreci bitmişti. Çalışmalara da başladık” diye konuştu.

“Bölgeye hayat verecek”

İnşaatına başlanan projenin 500 günde tamamlanacağını kaydeden Batur, “Bölgeye hareket katacak, hayat verecek projemiz yıllardır bölgenin beklediği, arzuladığı hizmetlerden biri. Hayırlı olmasını diliyorum. Bundan sonra da sık sık temel atacağız, yatırımlarla ilgili bilgilerimizi vereceğiz. Halkımızın faydalanacağı tesisleri birer birer ilçemize kazandıracağız” dedi.

Tesiste neler var?

Konak Belediyesi, yeni tesisini 1. Kadriye’de 6 bin metrekarelik bir inşaat alanı üzerinde kuruyor. Dört katlı olacak tesisin bodrum katında 25 araçlık kapalı bir otopark, üst katlarında ise 72 tezgâhlı bir pazaryeri ile nikâh törenlerinin de yapılabileceği, 195 kişilik çok amaçlı bir salon bulunacak.

Kreş de olacak

Tesiste sanat, hobi ve meslek edindirme kurslarının düzenleneceği bir semt merkezi ile açık hava sineması olarak da değerlendirilebilecek, 50 kişilik bir açık amfi yer alacak. Tesis bölgeye, 85 metrekare alan üzerine kurulacak bir kreşi de kazandıracak. Tesisin hemen yanında yer alan 170 metrekarelik alana da yeni bir muhtarlık binası, zabıta noktası ve taziye evi inşa edilecek.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Manşet Haberleri

Tümü

Karşıyaka Uğur Mumcu'yu andı

Türk basınının özgür kalemi; araştırmacı gazeteci ve yazar Uğur Mumcu, katledilişinin 33. yılında...

6 ay önce

Gülşah Başkanın ismi Bornova'da yaşayacak

6 ay önce

Seferihisar bağımsızlığı coşkuyla kutlayacak

Seferihisar Belediyesi, ilçenin 102'nci kurtuluş yıl dönümünü coşkuyla kutlamaya hazırlanıyor....

1 yıl önce

AK Partili Çankırı Zübeyde Hanım'ın Anıt Mezarını ziyaret...

AK Parti İzmir Milletvekili ve Milletvekili adayı Ceyda Bölünmez Çankırı, Türkiye Cumhuriyeti’nin...

3 yıl önce

Terra Madre Anadolu'da üzüm şöleni

Türkiye’de ilk kez İzmir’de kapılarını açan Terra Madre Anadolu’nun ‘İzmir Sanat Bahçesi’...

3 yıl önce

Başkan İduğ, esnafı dinledi

Saha çalışmaları ile Bornovalılarla biraraya gelen Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ...

4 yıl önce

TGC: Gazeteciler her gün biraz daha yoksullaşıyor

"Gazetecilerin Basın İş Sözleşmesi dışında imzalamaya zorlandıkları sözleşmelerin yarattığı hak...

4 yıl önce

Batıgöz'ün sahibi Dr. Söyler, Bakü'de hayatını haybetti

Batıgöz Sağlık Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Mehmet Söyler (54), Azerbaycan'ın...

4 yıl önce

İzmirliler'e kötü haber: Ekmeğe yüzde 20 zam

İzmir'de ekmeğe yüzde 25 zam geldi.

5 yıl önce

AK Parti İzmir'den yerel yönetimler zirvesi

AK Parti İzmir Yerel Yönetimler Başkanlığının düzenlediği Belediye Meclis Üyeleri Eğitim...

5 yıl önce

Halil Arda: 55 bin liralık faturayı çıkarın istifa edeyim

Gaziemir Belediyesi 2020 Yılı Faaliyet Raporu’nun görüşüldüğü ve oy çokluğuyla kabul edildiği...

5 yıl önce

CHP'li Bakan'ın şehit isyanı: 5 yıl boyunca defalarca...

Irak'ın kuzeyindeki Gara'da yürütülen Pençe Kartal-2 Harekatı esnasında terör örgütü PKK...

5 yıl önce