AK Partili Sürekli’den Konak ziyaretleri
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, yürüttükleri 30 ilçe iş zamanlı ziyaret programı kapsamında Konak’ta sahaya indi. Gönül Kapısı, vefa, muhtar ve esnaf buluşmalarının yanı sıra Atatürk Gençlik Merkezi’ni de ziyaret etti.
Konak ilçesinin İzmir’in dünü ve bugünü için önemine değinen Başkan Sürekli; “21 yıldır Türkiye’nin dört yanında olduğu gibi İzmir için de çalıştık, pek çok eser verdik. Tarihe tanıklık ettiği gibi, yarının da öncü ilçesi. Milli mücadelenin ardından milli ekonominin tesisine ev sahipliği yapan da Konak’tı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu tarihi adımı attığı yerde; milli ekonomi zirvesinin 100. Yılında Cumhurbaşkanımızın da teşrifleriyle aynı yerde olacağız.” diye konuştu.
100. yılda ilk günkü heyecanla…
İzmir’in milli mücadele ve sonrasında ilklerin şehri olarak öncü bir rol üstlendiğini belirten Başkan Sürekli, sözlerini şöyle sürdürdü; “İktisat Kongresi’nin 100. yılında o müstesna tarihi ayağa kaldırmamıza az kaldı. İktisat Kongresi’nin yapıldığı binanın inşasında sona gelindi. Açılışımızı ve 100. yıl kongremizi 17 Şubat’ta Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle yapmaya hazırlanıyoruz. 1923’ün hedefleri ışığında Türkiye Yüzyılı’nı ele alacağız. Geçen yüzyılın değerlendirmesini yaparken; yeni yüzyılın hedefleri için yol haritası çıkaracağız. Bu açıdan yeni bir tarih yazılacağını düşünüyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, milli ekonominin tesisi için ilk adımını İzmir’de İktisat Kongresi’ni toplayarak duyurmuştu. Şimdi bunu gerçekleştirdiği; ancak 1979 yılında CHP’li belediye tarafından yıktırılan ve otopark yapılan binayı, aslına uygun olarak inşa etmenin ve şehrimize kazandırmanın gururunu yaşıyoruz.”
Sürekli, kongrenin, Türk Tarih Kurumu ve Yüksek Öğretim Kurumu’nun destekleriyle uluslararası katılımlarla gerçekleşeceğini belirterek; “İnanıyorum büyük iz bırakacak. Çünkü, İktisat kongresi; bizim de altını çizdiğimiz ve hayata geçirmekte ısrar ettiğimiz iktisadi bağımsızlığın da simgesi. Bugün de dünya ve ülkemiz kritik bir dönüm noktasında. Küresel krizlerin ortasında, hedeflerimizi bir bir gerçekleştiriyoruz. Kararlılığımız, milletimizin de desteğiyle perçinleniyor. Bu ülkenin tüm üretenleriyle, esnafı, sanayicisi, çiftçisiyle yeni yüzyılı da öreceğiz.” dedi.

21 yılda 500’ün üzerinde gençlik merkezi
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Göztepe Mahalle Muhtarı Burcu Anbarlı ve Güzelyalı esnafı ile buluşurken, Konak Gençlik Merkezi’ni de ziyaret etti. İzmir’in her köşesinde AK Parti’nin çabası, yatırımı ve eseri olduğunu vurgulayan Sürekli, şöyle konuştu; “Gençliğimiz pırıl pırıl. Büyük umutlar vaat ediyor. Bugün ayağa kaldırdığımız o tarihin içini onlar dolduracak. 21 yıldır arkalarındaydık. Yine öyle. Konak’taki Atatürk Gençlik Merkezi, 21 yılda yaptığımız 500’ün üzerindeki merkezden ve İzmir’deki 13 merkezden sadece biri. Çok büyük bir misyon üstleniyor. Gençlerimize, tarihi ve kültürel geziler, akademik, sosyal ve kültürel fırsatlar sunuyor. Gençlerimiz burada, sosyal sorumluluk projeleri yürütüyor. Dil Eğitim Atölyesi ile yabancı dil öğreniyor. İnovasyon ve bilim atölyeleri; el sanatları atölyeleri ve tematik kamplarda kendisini geliştiriyor. İzmir’de mevcut 13 Gençlik Merkezi var. 6 tane Gençlik Merkezi proje aşamasında, onlarda kısa sürede yapılacak. 4 tane Genç Ofis var. 2 Genç Ofis de proje aşamasında ve kısa zamanda başlanacak. Gençlerimiz de bize duyduğu güveni her noktada gösteriyor. Gençliğin AK Parti’ye eğilim ve katılım oranı oldukça yüksek. Yarın bu makamlarda onlar olacak. Yeni yüzyılın temellerini onlar güçlendirecek, duvarlarını onlar örecek.”
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Bornova Yeni Parti'ye geçti! CHP'li isim kalmadı
CHP Bornova İlçe Başkanı, Bornova Belediye Başkanı, İBB Grup Başkan Vekili, meclis üyeleri, kadın...
Başkan Eşki’den Çamdibi’nde esnaf turu
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, "ortak akıl ve yerinde yönetim" ilkesiyle sürdürdüğü saha...
AK Partili İnan'dan CHP'li belediye başkanlarına yeşil ışık!
İzmir'de Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel ile Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan,...
Sağlık Haberleri
TümüKarabağlar Belediye Meclisi'nde çoğunluk Cumhur...
CHP'de "mutlak butlan" kararının ardından yaşanan ayrışma, İzmir'deki belediye meclislerine de...
Genel Sağlık-İş'in 'ücretsiz ring' başvurusu reddedildi:...
Genel Sağlık-İş İzmir Şubesi'nin Bayraklı Şehir Hastanesi'ne gitmekte zorlanan sağlık emekçileri...
Doğum sonrası ölüm soruşturmasında doktor tutuklandı
Şanlıurfa'da özel bir hastanede sezaryenle doğum yaptıktan sonra fenalaşan Edanur Yaman,...
11 yıldır bitirilemeyen hastaneye 380 milyon TL harcandı!
11 yıldır bitirilemeyen Selçuk Devlet Hastanesi’nin yarım kalan işlerinin 2023’teki 179,1 milyon...
Hastane emekçilerinden rektörlük önünde eylem: Mağduriyet...
Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi çalışanları, çalışma koşulları ve yönetimin uygulamalarına...
‘Şişman diyetisyen’ dediler, 36 kilo verip herkesi şaşırttı
İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi’nde görev yapan Diyetisyen Dilara Demirkan, 97...
Menemen'de yeni hastane için ihale süreci!
Sağlık Bakanlığı, İzmir Menemen’de 50 bin metrekare kapalı alana sahip, deprem izolatörlü ve...
Büyükşehir'den ikinci Gönüllü Danışmanlık ve Test Merkezi
Konak Center'da yer alan İzmir Sağlık ve Esenlik Merkezi'nde (İZSEM) açtığı Gönüllü Danışmanlık...
Çiğli’de temizlik bayramda da tam gaz
Çiğli Belediyesi, Kurban Bayramı boyunca ilçe genelinde yürüttüğü kapsamlı temizlik...
Çiğli’de temizlik bayramda da tam gaz
Çiğli Belediyesi, Kurban Bayramı boyunca ilçe genelinde yürüttüğü kapsamlı temizlik...
DSÖ’den Ebola uyarısı: Bölgesel risk yüksek
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Afrika’da yayılmayı...
Ebola salgını için acil durum uyarısı!
Dünya Sağlık Örgütü, Demokratik Kongo Cumhuriyeti (KDC) ve Uganda’da yayılan Ebola salgınından...
