İzmir'de aşı yaptırmayan ABD'li çift bedelini ağır ödedi!
İzmir'de, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) hastalığı nedeniyle 15'i entübe olmak üzere 22 gün yoğun bakımda kalan 50 yaşındaki ABD'li David Boteyo ile eşi, aşı yaptırmamanın pişmanlığını yaşıyor.
Paglz Boteyo (44), Kovid-19 servisinde bir hafta tedavinin ardından taburcu oldu, eşi ise sağlık durumu ağırlaşınca yoğun bakım servisine kaldırıldı.
David Boteyo, 15'i entübe olmak üzere 22 gün yoğun bakımda tedavi gördü. Uygulanan solunum tedavilerinin ardından yeniden rahat nefes almaya başlayan hasta, testi de negatif çıkınca normal servise alındı.

"Aşı olmadığım için çok pişmanım"
David Boteyo, AA muhabirine, Kovid-19'un çok tehlikeli bir hastalık olduğunu yaşayarak öğrendiğini söyledi.
Sağlığına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu belirten Boteyo, "Kendimi çok iyi hissediyorum. Yoğun bakımda doktorlar ve hemşireler benimle çok ilgilendi. Her şey çok mükemmeldi. Artık rahat bir şekilde nefes alıyorum. Çok mutluyum. Yoğun bakımda entübe olduğum için o günleri çok iyi hatırlamıyorum. Aşı olmadığım için çok pişmanım. Sürem dolunca hemen Kovid-19 aşımı olacağım." diye konuştu.
Paglz Boteyo ise hastalığı eşine göre daha hafif geçirdiğini, yoğun bakım servisinde eşini yeniden nefes alıp verirken gördüğü için mutlu olduğunu anlattı.
Aşı olmadığı için duyduğu pişmanlığı dile getiren Boteyo, "Aşımızı olsaydık yüzde yüz ikimiz de burada olmazdık. Yaşadıklarımız kabus gibiydi. Ülkemize döndüğümüz zaman mutlaka ikimiz de aşı olacağız." dedi.
"Yoğun bakım servisinin büyük kısmı aşısız hastalardan oluşuyor"
Hastanenin anestezi yoğun bakım servisi sorumlu hekimi Doç. Dr. Aykut Sarıtaş da David Boteyo'yu yoğun bakım servisine aldıklarında hayati tehlikesinin bulunduğunu aktardı.
Bu süreçte mekanik vantilatör tedavisi uyguladıklarını belirten Sarıtaş, "Akciğerlerinin durumu iyi değildi. Uyguladığımız tedaviler sonucu hastamız yeniden nefes almaya başladı. Kendine gelince bize aşı olmamanın pişmanlığını yaşadığını anlattı. Türk hekimlerine ve sağlık sistemine teşekkür etti. David'i servise çıkardık. Sağlık durumu iyi." ifadelerini kullandı.
Kovid-19 salgını nedeniyle birçok insanın hayatını kaybettiğini hatırlatan Sarıtaş, zorlu periyotta hastaları yoğun bakım servisinden yüzleri gülerek taburcu ettiklerinde mutlu olduklarını kaydetti.
Sarıtaş, hastaları iyileşince motivasyonlarının arttığını ifade ederek, "Bu süreçte aşılanma çok önemli. Yoğun bakım servisinin büyük kısmı aşısız hastalardan oluşuyor." dedi. (AA)
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Ürdün'deki saldırıda 2 ABD askeri öldü, 1 asker kayıp!
ABD ile İran arasında sekizinci gününe giren çatışmalarda karşılıklı saldırılar sürerken,...
Trump çok kullanışlılar demişti: PKK'nın İran kolu...
İran ile İsrail ve ABD arasındaki savaş 19'uncu gününe girerken, İrandaki bölücü Kürt gruplardan...
Örnekköy’de çift katlı mezarlık hizmete açılıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin artan mezarlık ihtiyacını karşılamak için Karşıyaka...
Sağlık Haberleri
Tümü'Güzellik Kapitalizmi': 'Kadınlar Kendi Bedenlerine...
Sosyal medyanın hızla değişen güzellik algısı ve dayatılan dijital kalıplar, modern insanın...
Nefes darlığıyla hastaneye gitti, hayatının şokunu yaşadı!
Kahramanmaraş’ta nefes darlığı şikayetiyle hastaneye giden İsmail Yiğit’in (28), hem kalbinin...
Sağlık Aracıları sahaya çıkıyor
Erken yaşta ve zorla evliliklerin önlenmesi amacıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Birleşmiş...
Gaziemir'de 'yakınım alzheimer oldu ne yapmalıyım?'...
İzmir Kent Konseyi, Gaziemir Belediyesi ve Gaziemir Kent Konseyi işbirliği ile 21 Eylül Dünya...
İzmir'in köklü hastanesine Konak Belediyesi'nden mühür!
İzmir Eğitim Diş Hastanesi'nin B Bloku, imara uygun olmadığı gerekçesiyle Konak Belediyesi...
Bakan Memişoğlu'ndan 'erken teşhis' açıklaması: 158...
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, "158 milyon kronik hastalık taraması gerçekleştirdik, 14,1 milyon...
Diş Hekimi Sayısı Artıyor, Kalite ve İstihdam Geriliyor
Türkiye'de son yıllarda plansız biçimde artan diş hekimliği fakültelerinin, mesleğin geleceği ve...
Karabağlar Belediye Meclisi'nde çoğunluk Cumhur...
CHP'de "mutlak butlan" kararının ardından yaşanan ayrışma, İzmir'deki belediye meclislerine de...
Genel Sağlık-İş'in 'ücretsiz ring' başvurusu reddedildi:...
Genel Sağlık-İş İzmir Şubesi'nin Bayraklı Şehir Hastanesi'ne gitmekte zorlanan sağlık emekçileri...
Doğum sonrası ölüm soruşturmasında doktor tutuklandı
Şanlıurfa'da özel bir hastanede sezaryenle doğum yaptıktan sonra fenalaşan Edanur Yaman,...
11 yıldır bitirilemeyen hastaneye 380 milyon TL harcandı!
11 yıldır bitirilemeyen Selçuk Devlet Hastanesi’nin yarım kalan işlerinin 2023’teki 179,1 milyon...
Hastane emekçilerinden rektörlük önünde eylem: Mağduriyet...
Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi çalışanları, çalışma koşulları ve yönetimin uygulamalarına...