BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Siyaset “128 milyar dolar” davasında CHP’ye 60 bin TL tazminat ce...

“128 milyar dolar” davasında CHP’ye 60 bin TL tazminat cezası

Berat Albayrak’ın avukatı İsa Sinan Göktaş, Albayrak’ın CHP’ye karşı açtığı ‘128 milyar dolar’ davasını kazandıklarını, CHP’nin 60 bin TL ödeyeceğini açıkladı.

0Yorumlar
“128 milyar dolar” davasında CHP’ye 60 bin TL tazminat cezası

Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın avukatı İsa Sinan Göktaş, CHP’ye karşı açtıkları tazminat davasını kazandıklarını duyurdu.

Dava sonucu CHP’nin 60 bin TL ödemeye mahkûm edildiğini açıklayan Göktaş, paranın Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfına bağışlanacağını kaydetti.

 

Avukat Göktaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Dava dilekçesinde ve ilgili kurumların kamuoyu nezdinde yapılan açıklamalarında açıkça belirtildiği üzere, Merkez Bankasının herhangi bir miktarda döviz ya da TL cinsinden kaynağının farklı yere transfer edilme, yok olma ya da buhar olma ihtimali yoktur. Ayrıca para akışının her bir kuruşunun izi sürülebilir ve takip edilebilirdir. Nitekim bu kadar büyük ve organize bir yalana konu edilen bu iftira, son derece yalın ve gerçek bir ifade ile bertaraf edilmiş ve milletimizin vicdanında her daim mahkûm olan CHP, yargı süreci sonunda da yalanlarıyla haksız bulunmuştur" dedi. 

 Albayrak bakanlık görevini yürütürken büyük bir başarı sergilediğini öne süren Göktaş, "‘Kasa boş, hazinede para yok, IMF’den borç alın’ yönlendirmesi yapanlar ile ‘128 milyar dolar buhar oldu’ yalanını ortaya atanların aynı kişiler olması sadece çelişkiyle açıklanabilecek bir durum değildir… CHP’yi bu kadar saldırgan yapan; Sn. Berat Albayrak döneminde, dünya tarihinin en büyük ekonomik krizlerinden biri yaşanmasına rağmen, Türkiye’nin en fazla büyüyen ülke olması, dönemin şartlarında faiz, enflasyon ve kurun kendi istedikleri seviyelerde olmamasıdır" ifadelerini kullandı. 

Göktaş, 60 bin TL'nin Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı’na bağışlanacağını duyurarak, "Tarih boyunca bu millete hizmet etme şiarıyla hareket eden herkes, CHP tarafından yalan ve iftiralara konu edilmiş, bundan sonra da edilmeye devam edecektir. Bu durum, müvekkil Sayın Berat Albayrak’ın görev süresi boyunca da görevini bıraktıktan sonra da duruşuna halel getirmemiştir. Netice itibarıyla bağımsız Türk yargısı tarafından tescillenen ve kesinleşen ‘128 milyar dolar’ yalanı davası kapsamında davalı CHP’den tahsil edilecek 60 bin TL’nin tamamının, CHP ve gizli ittifak ortaklarını rahatsız edeceğini de bilerek, müvekkil Sayın Berat Albayrak tarafından Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı’na bağışlanacağını kamuoyuna bildiririz" dedi. 

 



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Siyaset Haberleri

Tümü

CHP Gençlik Kolları MYK'si belli oldu: İzmir'den iki isim...

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanlığı'nın Merkez Yönetim Kurulu açıklandı. MYK'de İzmir’den iki...

13 dakika önce

'Çerçeve yasa'yı 360 vekil imzaladı: İşte yasanın...

MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin çağrısı üzerine başlatılan süreçte hazırlanan "çerçeve yasa"...

58 dakika önce

CHP'nin köklü isimlerinden YENİ Parti'ye başvuru!

CHP’nin önemli isimleri Aziz Kocaoğlu, Kâmil Okyay Sındır ve Olgun Atila, partiden istifa ederek...

2 saat önce

Başkan Uzun tarafını seçti: Narlıdere'de çoğunluk CHP'de!

Narlıdere Belediye Başkanı Erman Uzun'un CHP'de kalma kararı aldı. Belediye meclisindeki yeni...

5 saat önce

Bahçeli, teröristbaşı Öcalan için 'umut hakkı' çağrısını...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Terörsüz Türkiye" süreci kapsamında çıkarılacak "çerçeve...

5 saat önce

Devlet Bahçeli, 'Çerçeve Yasa' teklifini imzaladı!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, çerçeve yasa teklifine imza attı.

1 gün önce

Seferihisar YENİ Parti'ye geçti!

CHP'de mutlak butlan kararının ardından kurulan YENİ Parti'ye katılımlar sürüyor. Seferihisar...

1 gün önce

Dikili Belediye Başkanı YENİ Parti'ye katıldı

CHP'de mutlak butlan kararının ardından kurulan YENİ Parti'ye katılımlar sürüyor. Dikili...

1 gün önce

Özgür Özel'den 'net açıklama': İktidar olamazsak bırakırım!

YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin ilk açık grup toplantısında gündemle ilgili...

1 gün önce

Özgür Özel'den 'demokratik örgütlenme' açıklaması: Genel...

YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin ilk grup toplantısında parti örgütlenmesinde...

1 gün önce

DEM Parti MYK, 'çerçeve yasa' gündemiyle olağanüstü...

DEM Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Barış ve Demokratik Toplum Süreci kapsamında hazırlanan...

1 gün önce

Menderes Operasyonu'na YENİ Parti'den tepki geldi!

Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek'in de aralarında bulunduğu 16 şüpheli hakkında gözaltı...

1 gün önce