BIST 100 11.472,16 %4,07 Altın 6.503,07 ₺/gr %3,16 Bitcoin $78.316 %1,78 Dolar 50,03 ₺ %0,05 Euro 56,36 ₺ %0,64 Sterlin 67,53 ₺ %0,62 Gümüş 83,69 ₺/gr %4,78 Ethereum $2.319,76 %2,43 İsviçre Frangı 61,28 ₺ %0,60 Kanada Doları 35,86 ₺ %0,46 Avustralya Doları 35,10 ₺ %0,78 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,33 ₺ %0,05 BAE Dirhemi 13,63 ₺ %0,06 Rus Rublesi 0,61 ₺ %0,61 Çin Yuanı 7,50 ₺ %0,01
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Siyaset AK Partili Çankırı, Soyer'e Sordu: “44 Milyar 700 Milyon ...

AK Partili Çankırı, Soyer'e Sordu: “44 Milyar 700 Milyon TL Nerede?"

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e devletten alınan vergi payı bütçesi üzerinden yüklendi. Çankırı; “Sayın Soyer 44 Milyar 700 Milyon TL'lik bütçe ile bu kente ne zaman hangi hizmeti sağladınız?” dedi.

0Yorumlar
AK Partili Çankırı, Soyer'e Sordu: “44 Milyar 700 Milyon TL Nerede?"

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in önceki günlerinde bir röportajda kente yapılan hizmet tarifelerini açıklamalarına AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı'dan tepki geldi.

Soyer'e 'kaplumbağa hızı ile başkanlık yapılmaz!' diyen Çankırı mevcut başkanlık döneminde kentteki makyaj projeleriyle anıldığına dikkat çekti. 5 yıl boyunca İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin devletinden aldığı vergi payı bütçesine, kasana kaydedilen rakamın 44 milyar 700 milyon lira olduğunu hatırlatan Çankırı; “Sayın Soyer'e soruyoruz bu paranın hizmet icraatı nerede? Su basan iş yerlerinin yakındaki kum torbalarının altında mı? Yoksa Kültür Park'ı pazaryerine çeviren tezgahlarda mı? Bu kentin değerinin iyi yönetilmediği gibi elindeki mevcut de sağlıklı şekilde kullanılamadığı apaçık ortadadır. Kentin ekonomisine katkı sağlayacak tüm zenginlikler yanlış değerlendiriliyor. Bakınız, dünya markalarının birbirini ile satışta yarıştığı Konak Pier Alışveriş Merkezi bugün inci boncuk satışı yapılan adresten başka bir değil. İzmir'de istemezükçü cephe tarafından hak ettiği değerden yoksun bırakılmaktadır” dedi.

“O mahalleleri işaretledi”

Sık sık kullanılanlar tarafından yıkıcı bir depremde işaretlenenlerden sıralamada yer alan İzmir'in acil olarak dönüşüme ihtiyacının olduğunu aktaran Çankırı; “ İzmir'de 900 bine yakın binanın dönüşüme uğraması gerekmektedir. Örneğin 2011'de Ballıkuyu, Kosova, Akarcalı, Yeşildere, Kocakapı Mahalleleri büyükşehir belediye meclisi kararı ile acil kırılma geri dönüşüm durdurulması ve 2012'de de TBMM'de onaylanmasına rağmen hala daha çivi çakılmamış vaziyette. Şimdi bunun sorumlusu kimdir?” diye sordu.

“AK Belediyecilik İzmir'i İzmirliler ile yönetmeye talip”

Tunç Soyer'in kentte onun düşüşü su baskılarından maddi manevi zarara uğrayan, mağdur olan Kemeraltı'na yönelik, alt yapı çalışmaları hatırlattığı ifadelerine de sert eleştirilere yönelen Çankırı, yıllar geçtikçe kazandığını söyledi: “Bu kentin yıllar geçtikçe kazandığı Kemeraltı'ndaki alt yapı sorununa karşı kimi hedef yer alıyor mu? Kendi mevcut belediyelerine ise eleştireleri Soyer'i ayakta alkışlarım. Ancak buranın halısı süpürülmüş değil de görmek istemediğiniz ciddi boyutlardaki sorunlar artık sizin belediyecilikteki sınavınızı ortaya koyuyor. Kemeraltı yerli yabancılaştırmanın gözbebeği iken şimdilerde su baskıları ile anılan adrese taşınıyor. Hizmet ciddi bir olgudur. Bunun ciddiyetini de ancak ve ancak fiziksel organlarla yaparsınız. İhtiyaçları karşılarsınız. CHP'nin hizmetteki tutumunun parti içindeki tutarsızlıkları ve onların oy kaygısı ile nereye iliştireceklerini birleştirme düğmesi arayışından başka bir şey değildir. İnşallah İzmir, hak ettiği hizmetle, ortak akılla ve şeffaf belediyecilik anlayışıyla buluşacak. Bu nedenle AK Belediyecilik İzmir'i İzmirliler ile yönetmeye taliptir.”



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Siyaset Haberleri

Tümü

Romantika Sergisinde Şiirden Sinemaya Kasım Buluşmaları

Folkart Gallery’nin İzmir Kültürpark Atlas Pavyonu’nda sanatseverlerle buluşturduğu “Romantika:...

1 saat önce

Özlale’den asgari ücret hesabı: 38 bin liranın altında...

YENİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale, bütçedeki asgari ücret vergi istisnası kaleminden...

21 saat önce

CHP'li Meclis Üyesi'nden Başkan Kınay'a kırmızı kart!

Karabağlar Belediye Meclisi’nde CHP’li meclis üyesi Ezgi Aktaş, vatandaşların tepkilerini...

22 saat önce

CHP'li Gümrükçü: "İzmir’de Sokaklar CHP’nin Ofisi Oldu"

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, Kemalpaşa ilçesinde bir dizi temas ve...

1 gün önce

YENİ Parti Lideri Özel'den Erdoğan'a 'fon' çıkışı:...

YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin TBMM grup toplantısında fon soruşturması...

1 gün önce

Başkan Dutlulu'dan AK Parti iddialarına bir yanıt daha:...

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, düzenlediği basın toplantısında AK Parti'ye...

1 gün önce

Bahçeli'den 'Terörsüz Türkiye' mesajı: Türk milleti...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısında açıklamalarda bulundu....

1 gün önce

AK Partili İnan'dan 3 Kasım'ın yıl dönümünde '2028' mesajı!

AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, 3 Kasım 2002 seçimlerinin 24....

1 gün önce

CHP’den iki bakana gazilerin ve şehit yakınlarının...

CHP Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, vazife malulleri ile şehit...

1 gün önce

Saygılı'dan '24. yıl' mesajı: İzmir'de tarihin en...

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, AK Parti'nin iktidara gelişinin 24'üncü yıl dönümü...

1 gün önce

Aday Belirlemede Yeni Dönem: CHP'de Merkez Kararı...

CHP'de merkezi yönetim devri kapanıyor. Genel merkezin aday belirleme yetkilerini elinden...

1 gün önce

Başkan Güç'ten Kınık'ta sert çıkış: Bitmeyen krizlerin...

  Kınık’ta parti örgütü, belediye ve esnaf ziyaretleri gerçekleştiren YENİ Parti...

1 gün önce