BIST 100 11.482,60 %1,32 Altın 6.556,39 ₺/gr %0,60 Bitcoin $75.867 %0,13 Dolar 50,16 ₺ %0,20 Euro 55,94 ₺ %0,62 Sterlin 67,02 ₺ %0,68 Gümüş 83,81 ₺/gr %0,09 Ethereum $2.234,01 %0,08 İsviçre Frangı 61,15 ₺ %0,19 Kanada Doları 35,51 ₺ %0,60 Avustralya Doları 34,43 ₺ %0,79 Suudi Riyali 13,36 ₺ %0,21 BAE Dirhemi 13,66 ₺ %0,21 Rus Rublesi 0,61 ₺ %0,30 Çin Yuanı 7,52 ₺ %0,08
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Siyaset AK Partili Yıldız'dan Başkan Güç'e 'sorumluluk' çıkışı: İ...

AK Partili Yıldız'dan Başkan Güç'e 'sorumluluk' çıkışı: İzmir'i 25 yıldır CHP yönetiyor...

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Hakan Yıldız, CHP İzmir İl Başkanı Çağatay Güç'ün, hükümeti hedef alan açıklamalarına yanıt verdi.

0Yorumlar
AK Partili Yıldız'dan Başkan Güç'e 'sorumluluk' çıkışı: İzmir'i 25 yıldır CHP yönetiyor...

CHP İl Başkanı Çağatay Güç'e dikkat çeken sorular yönelten Yıldız, "Sayın Çağatay Güç, göreve gelir gelmez ne yazık ki CHP’nin bitmeyen hastalığına yakalanmış görünüyor: 'bahane üretme ve engelleniyoruz' hastalığı. Oysa bu söylemin asıl adı, 'Biz yapamıyoruz, bir bahane bulalım siyaseti'dir. Ulaşım, yol, çöp ve su gibi belediyeciliğin asli görevlerini yerine getirmeyenler, sorumluluğu sürekli Ankara’ya yıkmaya çalışıyor. Peki kendi sorumluluklarını ne zaman üstlenecekler?" ifadelerini kullandı.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Hakan Yıldız, CHP İzmir İl Başkanı Çağatay Güç'ü hedef alan konuşmasında "Sayın Çağatay Güç, göreve gelir gelmez ne yazık ki CHP’nin bitmeyen hastalığına yakalanmış görünüyor: 'bahane üretme ve engelleniyoruz' hastalığı. Oysa bu söylemin asıl adı, 'Biz yapamıyoruz, bir bahane bulalım siyaseti'dir. Kendisinin genç ve teknik bir isim olarak sorunlara daha gerçekçi yaklaşmasını, bilgiye dayalı özeleştiri yaparak çözümün bir parçası olmasını beklerdik. Ancak görüyoruz ki, kendisi de aynı ezberi tekrarlıyor. Unutmayalım, Sayın Güç’ün il başkanlığını yaptığı CHP bu kenti kesintisiz 25 yıldır yönetiyor. Peki o zaman şu soruları sormak gerekmez mi? Yamanlar’daki çöp tesisi için gerekli izinler 2016 yılında verilmişken, bugüne kadar neden tek bir çivi çakılmadı? Bir dönem kendisinin de görev yaptığı İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bu konuda hiç mi soru sormadı? Üstelik bugün yaptıkları tüm başvurulara, Manisa’ya çöp taşıma izni de dahil, olumlu görüş verilmiş durumda. Bundan haberleri yok mu? Sayın Güç ayrıca çevre yoluna dair açıklamalarında, “Güneyden kuzeye geçen vatandaş şehir içine girmek zorunda kalıyor” demiş. Teknik biri olarak bilmesi gerekir ki, bugün İzmirli hemşerilerimiz AK Parti tarafından yapılan çevre yolunu kullanıyor." dedi.

"BELEDİYECİLİĞİN GÖREVLERİNİ YERİNE GETİREMEYENLER, SORUMLULUĞU ANKARA'YA YIKMAYA ÇALIŞIYOR"

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 25 yıldır CHP'li Belediye Başkanlarının yönettiğini ve hizmet üretilmediğini dile getiren Yıldız, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Soruyoruz: CHP yönetimindeki 25 yılda, Bayraklı ile Gaziemir arasındaki çevre yolu kadar bir yol yapabildiler mi? Ya da İzmir’in kuzeyini ve güneyini birbirine bağlayacak Körfez Geçiş Projesi’ne neden dava açarak engel olduklarını hatırlıyorlar mı? 2014’te başlayıp 11 yılda zor bitirilen Çiğli Atık su Arıtma Tesisi 4. Fazı’nı da AK Parti mi engelledi? Ya da vatandaştan paraları toplayıp inşaata başlamayan kooperatifleri biz mi onaylamadık? Yeni yol açmadığınız, çukurlarla dolu yolları asfaltlamadığınız için de biz mi suçluyuz? Sonuç ortada: Ulaşım, yol, çöp ve su gibi belediyeciliğin asli görevlerini yerine getirmeyenler, sorumluluğu sürekli Ankara’ya yıkmaya çalışıyor. Peki kendi sorumluluklarını ne zaman üstlenecekler? Sayın Güç’e son bir tavsiyemiz var: Kendisi, geçen dönem belediyeyi birlikte yönettikleri İYİ Parti’ye cevap verirken, İzmir’i bu hale birlikte getirdikleri o günlerle ilgili önce kapsamlı bir brifing alsın. Belki o zaman “engelleniyoruz” demenin, aslında kendi beceriksizliklerini gizleme yöntemi olduğunu daha net görür."



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Siyaset Haberleri

Tümü

YENİ Parti'de Radikal Değişim! Özgür Özel Parti...

YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, önümüzdeki hafta yapılacak 1'inci Olağan Kurultay'da...

8 saat önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan Azerbaycan'da! Aliyev Bizzat Karşıladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan'ın 8 Kasım Zafer Günü'nün 6. yıl dönümü...

9 saat önce

İrfan Değirmenci TİP'in İzmir'deki etkinliğine katıldı:...

Türkiye İşçi Partisi (TİP) İzmir İl Örgütü, Bayraklı'daki 100. Yıl Zeka Oyunları ve Matematik...

10 saat önce

Başkan Güç oyunu Aliağa'da kullandı: Yeni Parti'de söz...

YENİ Parti Genel Başkanlık ön seçiminde oyunu Aliağa’da kullanan YENİ Parti İzmir İl Başkanı...

10 saat önce

Başkan Tugay'ın yokluğunda meclisi AK Partili bir isim...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay COP31 için Antalya’ya gidiyor. Başkan Cemil...

12 saat önce

Yeni Parti İzmir'de ön seçim sandıkları kuruldu

Yeni Parti'de kurulty öncesi genel başkan adayını belirlemek için ön seçim sandıkları kuruldu.

13 saat önce

AK Partili İnan'dan 'fon krizi' çıkışı: Hangi makamı...

AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, Konak’ta yaptığı açıklamada...

1 gün önce

Özgür Özel'den 'Emir Sarıgül' hamlesi: 1 milyon TL'lik...

YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, kendisine yönelik iddialarından dolayı Emir Sarıgül...

1 gün önce

AK Partili Saygılı’dan, muhalefete gönderme!

AK Parti Konak İlçe Danışma Meclisi’nde konuşan AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı,...

1 gün önce

YENİ Parti Lideri Özel'den 'Fatma Betül Sayan Kaya'...

YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, fon soruşturmasında tutuklanan eski bakan Fatma Betül Sayan...

1 gün önce

YRP Lideri Erbakan'dan 'fon krizi' çağrısı: Siyasi...

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, "En düşük emekli maaşı mutlaka asgari ücret...

1 gün önce

AK Partili Yıldız'dan Çağatay Güç'e Basmane Çukur'u çıkışı!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Hakan Yıldız, Basmane Çukuru...

1 gün önce