AKP'li Kırkpınar "Soyer gaflet ve dalalet içinde
AK Parti İzmir Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Yaşar Kırkpınar CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir’in kurtuluşunun 100. yıldönümü dolayısıyla Gündoğdu Meydanı’nda yaptığı skandal konuşmaya tepki gösterdi.
CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir'in kurtuluşunun 100. yıldönünü dolayısıyla Gündoğdu Meydanı’nda düzenlen etkinlikte yaptığı konuşmada skandala imza attı.
Soyer, “Yüz yıl önceydi. Bu toprakları yönetenler, gaflet, delalet hatta hıyanet içindeydi. Gençleri, kadınları, çocukları, geleceği hiç düşünmediler” diyerek Osmanlı’yı hain ilan ederken konuşmasında Yunan’ın adını dahi geçirmedi. Soyer’in açıklamalarına tepki gösteren AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, “Şehitlerimizin kanları ile vatan toprağı yaptığımız kuruluşun ve kurtuluşun şehri İzmir’de ecdada yapılan bu hakaretler Soyer’in gaflet ve dalalet içinde olduğunun göstergesidir” dedi.
Soyer’in aldığı talimatları yerine getirdiğini belirten Kırkpınar açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Soyer onu oraya getirenlerden gelen talimatlarını bir bir yerine getiriyor. Gün geliyor İzmir için ayrı bir para, ayrı bir bayrak diyor. Kıbrıs'la ilgili ağıza alınmayacak laflar ediyor. PKK’nın, HDP'’in yanında duruyor özerklik diyor. Onlarla birlikte gözyaşı döküyor. Aile yapımızı ahlaki erozyona uğratmak için akıl almaz faaliyetlerde bulunuyor. Başka tarım, başka para, başka bayrak, başka İzmir ve başka Türkiye mümkün diyor. Bugün de kendi tarihimize küfrediyor. Ecdadımızı aşağılıyor. Başka bir ecdat başka bir tarih mümkün diyor. Yüzbinlerce Şehit vererek kurduğumuz Yeni Türkiye Cumhuriyet’inin banileri Başta gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere onun silah arkadaşları Osmanlı paşaları değiller miydi? Ülkemizin Cumhurbaşkanı ‘Bir gece ansızın gelebiliriz. İzmir’i unutmayın diyor’ Cevap CHP ve Soyer’den tamda bu günde 9 Eylül’de İzmir’den geliyor. 100 yıl önce denize dökerek zafer kazandığımız Yunanistan’a destek mesajı başka nasıl gönderilir ki? Soyer’in dediklerini en azılı düşmanlarımız bile demiyor. Bu karanlık zihniyetin şanlı ecdadımıza dil uzatması hadsizlik olmakla birlikte Soyer ve zihniyetini şiddetle kınıyoruz.”
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
İYİ Partili Kırkpınar'dan İZBAN'daki durak krizine tepki!
İYİ Parti İzmir Milletvekili Hüsmen Kırkpınar, TBMM Genel Kurulu’nda gerçekleştirdiği konuşmada...
Menderes CHP örgütü firesiz Yeni Parti’ye geçti
CHP Menderes İlçe Başkanı Av. Mehmet Emin Işık, 10 belediye meclis üyesi ve ilçe örgütüyle...
CHP'de imar planı ayrılığı: Sağlık tesisi planına...
Konak'ta Merkezi İş Alanı'nın "Özel Sağlık Tesisi Alanı"na dönüştürülmesini öngören plan...
Siyaset Haberleri
TümüDevlet Bahçeli, 'Çerçeve Yasa' teklifini imzaladı!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, çerçeve yasa teklifine imza attı.
Seferihisar YENİ Parti'ye geçti!
CHP'de mutlak butlan kararının ardından kurulan YENİ Parti'ye katılımlar sürüyor. Seferihisar...
Dikili Belediye Başkanı YENİ Parti'ye katıldı
CHP'de mutlak butlan kararının ardından kurulan YENİ Parti'ye katılımlar sürüyor. Dikili...
Özgür Özel'den 'net açıklama': İktidar olamazsak bırakırım!
YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin ilk açık grup toplantısında gündemle ilgili...
Özgür Özel'den 'demokratik örgütlenme' açıklaması: Genel...
YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin ilk grup toplantısında parti örgütlenmesinde...
DEM Parti MYK, 'çerçeve yasa' gündemiyle olağanüstü...
DEM Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Barış ve Demokratik Toplum Süreci kapsamında hazırlanan...
Menderes Operasyonu'na YENİ Parti'den tepki geldi!
Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek'in de aralarında bulunduğu 16 şüpheli hakkında gözaltı...
Menderes Operasyonu'na CHP'den tepki geldi!
Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek'in de aralarında bulunduğu 16 şüpheli hakkında gözaltı...
Yeni Parti İzmir İlçe Yönetim Kurulu listeleri açıklandı
Yeni Parti’nin İzmir’deki ilçe teşkilatlanma çalışmaları sona erdi. 30 ilçenin Kurucu İlçe...
Doğum oranlarının düşüşüne, Bahçeli'den 'beka' çıkışı!
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, aile yapısının tehdit altında...
Mansur Yavaş'ın adaylık tartışmasına Burhanettin...
YENİ Parti Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, CHP’li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı...
Başkan Güç, Roman vatandaşlarla bir araya geldi
YENİ Parti İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, Roman Soykırımı’nın ( Porajmos ) yıl...
