AKP'li isimden Murat Çalık'a ziyaret: İnsaf, merhamet, vicdan tavsiye ediyorum
Tutuklu Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık'ın Adli Tıp kararı sonrasında İzmir Şehir Hastanesi'nde ikinci kemik iliği biyopsisi bu sabah yapıldı. AKP'li Bülent Arınç, Çalık'ı hastanede ziyaret etti. Ziyaret sonrası açıklama yapan Arınç, "Herkese insaf, merhamet, vicdan tavsiye ediyorum" ifadelerini kullandı.
Tartışmalı İBB soruşturmasında tutuklu bulunan Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık’ın cezaevinde durumu kötüleşti.
Cumhuriyet'in yaptığı habere göre, Geçmişte iki kez çok ağır kanser vakasını atlatan Çalık’ın tahlillerine göre, yeniden kanser olma sınırında.
Askerliğini de kanser geçmişi nedeniyle erken terhisle tamamlayan Çalık, İstanbul-İzmir arasında hastalıklarına rağmen defalarca götürülüp getirildi. Cezaevinde 21 kilo veren Çalık, fenalaşıp anjiyo olmak zorunda kaldı.
İKİNCİ KEZ KEMİK İLİĞİ ÖRNEĞİ ALINDI
Çalık'ın Adli Tıp kararı doğrultusunda İzmir Şehir Hastanesi'nde ikinci kemik iliği biyopsisi bu sabah gerçekleştirildi.
Daha önce Katip Çelebi Üniversitesi Hastanesi’nde yapılan kemik iliği biyopsisinde Başkan Çalık’ın blast oranı yüzde 4–5 aralığında raporlandı. Ancak Adlî Tıp Kurumu tarafından hazırlanan raporda bu oran yüzde 3–4 olarak yer aldı.
Adlî Tıp Kurumu’nun daha kapsamlı bir değerlendirme talep etmesi üzerine Başkan Çalık’ın İzmir Şehir Hastanesi’ne sevki gerçekleştirildi. Bugün Çalık'tan tekrar kemik iliği alındı.
BÜLENT ARINÇ'TAN BEKLENMEDİK ZİYARET
AKP'li Bülent Arınç, Çalık'ı hastanede ziyaret etti.
Arınç'ın beklenmeyen ziyareti sosyal medyada da gündem oldu.
"HERKESE İNSAF VE MERHAMET TAVDİYE EDİYORUM"
Arınç, ziyaret sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
"Henüz iddianamesi bile yazılmadı, tutukluluk hali devam ediyor. Serbest bırakılmasını arzu etmiştim, olmadı ama olacaktır inşallah" diyen Arınç, "Rahatsızlığı söz konusu, steril bir ortamda olduğu için bizim görüşmemize haklı olarak izin verilmiyor, doktorları beni bilgilendirdi. Tedavisi devam ediyor, geçmişte yaşadığı rahatsızlıkların nüks etme ihtimali var. Önemli olan Adli Tıp'ın bir türlü müspet karar vermemesi. Herkese insaf, merhamet, vicdan tavsiye ediyorum. İnşallah Çalık'ın da tutuksuz yargılanarak eski sağlığına kavuşmasını diliyorum. Annesi, eşi ve evladıyla görüştüm, avukatlarıyla konuştum, hepsine teşekkür ediyorum. Ümit ederim sevindirici haberi Türkiye olarak bekliyoruz" dedi.
"SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ DA TUTUKSUZ YARGILANMIŞTI..."
Arınç, "Tutukluluk istisnai olmalıdır, serbest yargılanma doğal olmalıdır. Bir cinayetten, ağır bir suçtan bahsetmiyoruz... Kendisi belli bir yer sahibi olan insanların belli bir zamanlarda suçlanması mümkündür. Ben de bir siyasetçi olarak yargılandım, hapis cezası aldım ama hep tutuksuz yargılandım. Sayın Cumhurbaşkanımız tutuksuz yargılandı, cezaevine hüküm kesinleştiğinde girdi... Sayın Erbakan da öyle... Bütün dünya tutuksuz yargılamayı prensip kabul eder ama bizde bu süreç içinde yerine getirilmiyor. İnşallah hakim ve savcıların, AYM, AİHM kararlarına uygun olarak bu konuda hukuka uygun davranacağını ümit ediyoruz" diye konuştu.
ERDOĞAN'A ÇAĞRI YAPMIŞTI
Arınç, geçen ay Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a Murat Çalık için çağrı yapmıştı.
Arınç, "Kişilerin kimliklerinden bağımsız olarak her şeyden önemli olan yaşam hakkıdır. Tutuksuz yargılanma esastır. Tutukluluk yerine geçecek pek çok adli kontrol tedbiri vardır. Tutuklu olan kişilerin sağlıkları ciddi tehlike altında ise yetkili merciler derhal harekete geçmeli ve tedavileri hasta yakınlarının gözetiminde yapılmalıdır" demişti.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Murat Çalık yaşadığı süreci, yazdığı mektupta anlattı!
İBB'ye yönelik operasyonlar sonrası tutuklanan ve İzmir'e sevk edilen tutuklu Beylikdüzü Belediye...
Murat Çalık, İzmir'den Silivri'ye sevk edildi!
İBB’ye yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında 23 Mart’ta tutuklanan ve İzmir Kapalı Ceza...
CHP Beylikdüzü'nden Başkan Çalık'a destek ziyareti!
CHP’li Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık, yarın ameliyat edilmek amacıyla Katip Çelebi...
Siyaset Haberleri
Tümü18 saatlik görüşme sonucunda 'Çerçeve Yasa' kabul edildi!
Kamuoyunda “çerçeve yasa” olarak bilinen Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünlüğün Güçlendirilmesi...
Saygılı'dan Cemil Tugay açıklaması: Kapımız herkese açık
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın AK...
Başkan Mutlu ve 19 meclis üyesi YENİ Parti'ye katıldı!
Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu ve 19 meclis üyesinin YENİ Parti’ye katılmasıyla...
CHP, İlkay Çiçek'i ihraç talebiyle disipline sevk etti!
CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, Menderes Belediye Başkanı İlkay...
YENİ Parti'den açıklama: 28 ilde CHP'li belediye başkanı...
YENİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Tüzün, CHP'den istifa ederek YENİ Parti'ye katılan...
'Çerçeve Yasa' teklifine MHP'den fire!
'Çerçeve yasa' teklifine 360 milletvekili imza atarken, MHP İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi...
Gözler Beştepe'de: Bahçeli ile Erdoğan bir araya gelecek!
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile saat 14.00'te Beştepe'de görüşme...
CHP Gençlik Kolları MYK'si belli oldu: İzmir'den üç isim...
CHP Gençlik Kolları Genel Başkanlığı'nın Merkez Yönetim Kurulu açıklandı. MYK'de İzmir’den üç...
'Çerçeve yasa'yı 360 vekil imzaladı: İşte yasanın...
MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin çağrısı üzerine başlatılan süreçte hazırlanan "çerçeve yasa"...
CHP'nin köklü isimlerinden YENİ Parti'ye başvuru!
CHP’nin önemli isimleri Aziz Kocaoğlu, Kâmil Okyay Sındır ve Olgun Atila, partiden istifa ederek...
Başkan Uzun tarafını seçti: Narlıdere'de çoğunluk CHP'de!
Narlıdere Belediye Başkanı Erman Uzun'un CHP'de kalma kararı aldı. Belediye meclisindeki yeni...
Bahçeli, teröristbaşı Öcalan için 'umut hakkı' çağrısını...
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Terörsüz Türkiye" süreci kapsamında çıkarılacak "çerçeve...
