CHP Bayraklı'da Toplu İstifa
Cumhuriyet Halk Partisi Bayraklı İlçe yöneticileri, İlçe Başkanı Pınar Susmuş’un, Bayraklı Belediyesi’ne yönelik yaptığı açıklamaların partiyi kamuoyunda zor duruma düşürdüğü gerekçesiyle istifa etti.
Bu doğrultuda toplamda 15 kişi olan ilçe yöneticilerinden 11’inin istifa etmesiyle ilçe yönetimi düştü.
İstifa eden yöneticiler yaptıkları açıklamada; 30 Ekim 2020’de meydana gelen 6,9 büyüklüğündeki depremin ardından oluşan hasarda merkezi yönetimin yetersiz kaldığına vurgu yapılarak, yerel yönetimlerin merkezi yönetim gibi çalışarak sosyal yardımda bulunduğuna dikkat çekildi.
CHP Bayraklı İlçe Başkanı Pınar Susmuş’un ise Bayraklı Belediyesi’ne yönelik yaptığı olumsuz açıklamaların partiye zarar verdiği gerekçesini ileri süren ilçe yöneticileri istifalarını, yaptıkları şu açıklamayla duyurdu:
“Son günlerde Bayraklı İlçe Başkanımız Sayın Pınar Susmuş'un medya da yer alan haberleri ile ilgili İlçe yönetim kurulu olarak kamuoyuna zorunlu açıklama yapmak zorunluluğu olmuştur.
30 Ekim 2020 tarihinde ilçemiz Bayraklı da meydana gelen depremde birçok bina tamamen yıkılmış bundan daha fazlası da az ve orta derecede hasar almıştır. Depremde zarar gören vatandaşlara sosyal devlet ilkesinden dolayı iktidarın yardım etmesi gerekirken en büyük yardım Belediyelerimiz tarafından yapılmıştır.
Belediyelerimiz tarafından depremzedelerin mağduriyetlerini azaltmak için yapılan çalışmalar ve alınan kararlar merkezi yönetim tarafından ya geciktirilmiş ya da engellenmeye çalışılmıştır. Bu konuda Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu iki defa ilçemize gelmiş ve depremzedelerin sorunlarını dinlemiş ve çözülmesi için Belediye Başkanlarımıza gerekli talimatları vermiştir.
Partimizin bu kadar hassasiyet gösterdiği konu ile ilgili İlçe Başkanı olarak gerçek sorumlu olan iktidardan hesap sorması gerekirken kişisel çıkarına öncelik vermiş, belediyelerimize temelsiz suçlamalar yaparak partimizi kamuoyunda zor duruma düşürmüştür. İlçe Başkanı bulunduğu makamla bağdaşmayan tutum sergilemiştir. Halbuki İlçe Başkanı olarak kendi sorununu değil, tüm depremzedelerin sorunlarını çözecek politikalar üretmeliydi.
Bu yaşanan gelişmelerin ardından İktidara koşan partimizin iktidar yürüyüşünün önünde engel olmamak için biz aşağıda isimleri bulanan yönetim kurulu üyeleri görevlerimizden istifa ediyoruz.”
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
CHP Bergama ve Ödemiş'te toplu istifa!
Mutlak butlan kararının ardından Özgür Özel tarafından YENİ Parti’nin kurulması ile İzmir’de...
CHP İzmir'de istifa depremi: Toplam sayı 9'a yükseldi!
CHP İzmir İl Yönetimi tarafından kesin ihraç istemiyle disipline sevk edilen Çiğli, Karşıyaka,...
Çeşme’de CHP’den toplu kopuş: İlçe örgütü ve meclis...
CHP Çeşme İlçe Başkanı Dolunay Onur, ilçe yönetimi, kadın ve gençlik kolları yöneticileri ile...
Siyaset Haberleri
TümüAKP’li isim 'avarel kılıklı' demişti: Karakülçe’den...
Foça’da Saniye Bora Fıçı protestosu sonrası başlayan polemik, İzmir Büyükşehir Belediye...
Gümrükçü'den Siyasi Etik Kanunu çağrısı: 5 temel ilkeyi...
Son dönemde artan partiler arası transferleri ve milli iradeyi hiçe sayan siyasi hamleleri sert...
Borsa İstanbul'daki gelişmeler üzerine CHP Ekonomi Masası...
Borsa İstanbul'da yaşanan gelişmelerin ardından CHP Ekonomi Masası acil toplanma kararı aldı.
Güç'ten CHP'ye 'telefon polemiği' yanıtı: O defteri...
CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü’nün YENİ Parti İzmir İl Başkanı Çağatay Güç hakkında yaptığı...
Erdoğan'ın danışmanı Uçum'dan seçim tarihi!
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, seçim tarihiyle ilgili önemli mesajlar verdi. Uçum,...
CHP Manisa'da yeni il başkanı belli oldu!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa İl Başkanlığı görevine Sait Özkan getirildi. Özkan, sağlık...
Ceyda Bölünmez Çankırı'dan Foça Belediyesi'ne ziyaret!
AK Parti’ye geçen Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la yaptığı...
AK Partili Kaya'dan 'Portakal Vadisi' çıkışı: Kaderine...
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç...
Hüseyin Benzer'den AK Parti İlçe Başkanlığı'na ziyaret
Buca Belediyesi Başkan Vekili Hüseyin Benzer’in AK Parti Buca İlçe Başkanı Cihangir Sağır’a...
Kurultay davasında ara karar verildi!
CHP kurultay ceza davasında verilen ara karar kapsamında duruşma 21 Ekim’e ertelendi.
Yeni Parti İzmir'de gözler ön seçime çevrildi
Yeni Parti'de olağan kongre süreci başladı.
Gümrükçü 'den Sahada Muhtarlara Özel İlgi
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü ’nün saha mesaisindeki temposu düşmüyor....