BIST 100 13.168,35 %0,63 Altın 6.721,64 ₺/gr %0,13 Bitcoin $84.503 %1,89 Dolar 48,86 ₺ %0,05 Euro 55,80 ₺ %0,30 Sterlin 64,88 ₺ %0,34 Gümüş 100,67 ₺/gr %0,55 Ethereum $2.694,75 %1,76 İsviçre Frangı 59,04 ₺ %0,25 Kanada Doları 34,64 ₺ %0,04 Avustralya Doları 34,40 ₺ %0,05 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,01 ₺ %0,06 BAE Dirhemi 13,31 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,37 Çin Yuanı 7,28 ₺ %0,02
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Siyaset CHP İzmir, Ahmet Özer için tek ses oldu: “Halkın iradesin...

CHP İzmir, Ahmet Özer için tek ses oldu: “Halkın iradesini korumaya kararlıyız”

CHP İzmir İl Başkanlığı, terör örgütü PKK ile bağlantısı olduğu iddiasıyla tutuklanan ve yerine kayyum atanan Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer’le ilgili basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamayı okuyan CHP İzmir İl Sekreteri Tevfik Türk, “Esenyurtluların oyuyla seçilen belediye başkanımızı hedef alarak halkın iradesini yok sayan bu kararı ve siyasi iktidarın yargıyı istediği gibi kullanarak kendi çıkarlarına göre hukuk dışı süreçler işletmesini asla kabul etmiyoruz.” dedi. 

0Yorumlar
CHP İzmir, Ahmet Özer için tek ses oldu: “Halkın iradesini korumaya kararlıyız”

GÜLPERİ TİBİN/ EGE’YE BAKIŞ – Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, dün sabah saatlerinde evine gerçekleştirilen operasyonla gözaltına alındı. Terör örgütü PKK ile bağlantısı bulunduğu iddiasıyla tutuklanan Özer’in yerin bugün kayyum atandı. Yaşananların ardından ana muhalefet, Özer’in tutuklanmasına ve yerine kayyum atanmasına tepki gösterdi. 
CHP İzmir İl Başkanlığı, konuyla ilgili basın açıklamasında bulundu. 
CHP İzmir İl Sekreteri Tevfik Türk’ün okuduğu basın açıklamasında, DEM Parti İzmir Milletvekili İbrahim Akın, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zafer Levent Yıldır, çeşitli STK’lar, partililer ve vatandaş katılım gösterdi. 

 

“HALKIN İRADESİ ÇİNENDİ” 
Özer’in hukuki bir gerekçe olmadan tutuklanmasının halk iradesi ve hukuku düzeninin çiğnendiği anlamına geldiğini belirten Türk, “Esenyurtluların oyuyla seçilen belediye başkanımızı hedef alarak halkın iradesini yok sayan bu kararı ve siyasi iktidarın yargıyı istediği gibi kullanarak kendi çıkarlarına göre hukuk dışı süreçler işletmesini asla kabul etmiyoruz. Kapalı kapılar ardında, toplumsal birlik ve bütünlüğümüze siyasi operasyonlarla müdahale etmek isteyenlere karşı tepkimizi daha da büyüteceğimizi ve bu baskıya karşı sessiz kalmayacağımızı tüm kamuoyuna duyuruyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye’nin birinci partisidir. 31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde halkın büyük desteğini kazanarak iş başına gelen Cumhuriyet Halk Partisi belediyeleri, demokratik yollardan yönetime gelmiş ve yetkisini yalnızca milletten almıştır. Ancak bugün, halkın sandıktan çıkan iradesini yok sayan bu siyasi operasyonla halk iradesi gasp edilmekte, halkımızın seçme ve seçilme hakkı ayaklar altına alınmaktadır.” diye konuştu. 

 

“SESİMİZİ BÜYÜTECEĞİZ” 
Türk, açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı: 
“Hiçbir hukuki gerekçe olmamasına rağmen ilhamı geçmişten alınan şafak operasyonları yapılması, iktidar medyasında büyük bir dezenformasyon kampanyasına girişilmesi kurulan bu kumpasın “'ne istediniz de vermedik' denilen zamanlardan kalma yöntemlerle iş yapma alışkanlığının devamı olduğunu gözler önüne sermektedir.
Öyle ki, bir hafta önce Abdullah Öcalan’ın meclise getirilmesi yönünde çağrılar yapan iktidar, Türkiye’nin en büyük ilçesinin seçilmiş belediye başkanının siyasi bir kararla hapse atma cüretini göstermiştir.
Cumhuriyet Halk Partisi olarak, her türlü baskıya ve hukuksuzluğa karşı halkımızın iradesini savunmaya, demokrasiyi korumaya kararlıyız. Halkın iradesini çiğneyen siyasi iktidara bir kez daha sesleniyoruz: Bu ülkenin seçilmişlerine karşı yürüttüğünüz hukuk dışı operasyonlar, vatandaşlarımızın Cumhuriyete ve demokrasiye olan bağlılığına gölge düşüremeyecektir. 
Bu hukuksuzluk sona erene kadar, halk iradesini korumak için meydanlarda, yargı önünde ve tüm demokratik platformlarda sesimizi büyüteceğiz. 
Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir!”



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Siyaset Haberleri

Tümü

Atila Sertel’den CHP’deki istifalara dikkat çeken mesaj!

Eski CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, partide yaşanan istifalar ve CHP’den koparak kurulan...

5 saat önce

Ankara'da Mansur Yavaş depremi sürüyor: 30 meclis...

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın istifası sonrasında, 41 olan ABB Belediye...

7 saat önce

CHP İzmir'de Gençlik Kolları İl Yönetim Kurulu belli oldu

CHP İzmir'de gençlik kolları yönetimi belirlendi.  

8 saat önce

Deniz Gezmiş’in Ağabeyi Bora Gezmiş YENİ Parti’ye...

Deniz Gezmiş’in ağabeyi Bora Gezmiş, YENİ Parti’ye katıldı. Gezmiş’e parti rozetini YENİ...

11 saat önce

CHP'de Önceki Dönem İl Başkanlarından Ortak Mesaj

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, CHP'nin örgüt çalışmalarının...

11 saat önce

Beydağ Yeni Parti İlçe Başkanlığı açıldı: "CHP’nin oyları...

Beydağ’da teşkilat yapılanmasını tamamlayan YENİ Parti, ilçe başkanlığının açılışını...

11 saat önce

YENİ Parti'den başkan adaylarına 19 maddelik taahhütname:...

YENİ Parti, başkan adaylarının imzalaması 19 maddelik bir taahhütname hazırladı. Söz konusu...

13 saat önce

Özgür Özel'in İzmir programı belli oldu

Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel hafta sonu İzmir'e geliyor.  26-27 Eylül tarihlerinde...

13 saat önce

Ankara CHP’de Mansur Yavaş Depremi: İlçe Belediye...

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın CHP’den istifa ettiğini açıklamasının...

1 gün önce

Özgür Özel'den 'Mansur Yavaş' açıklaması: 'Alacağı...

YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş'ın...

1 gün önce

Mansur Yavaş'ın İstifasına CHP Genel Merkezi'nden İlk Yanıt

CHP Sözcüsü Müslim Sarı, Mansur Yavaş’ın istifasının ardından yaptığı açıklamada, "İstifa tek...

1 gün önce

Çiğli Meclis Üyeleri'nden ortak açıklama: AK Parti'ye...

Çiğli Belediye Meclisi’nde AK Parti’ye geçiş iddialarına ortak yanıt geldi. CHP, YENİ Parti ve...

1 gün önce