BIST 100 12.888,33 %0,00 Altın 6.733,84 ₺/gr %0,23 Bitcoin $84.026 %0,09 Dolar 48,97 ₺ %0,19 Euro 55,82 ₺ %0,16 Sterlin 64,82 ₺ %0,16 Gümüş 100,50 ₺/gr %0,16 Ethereum $2.674,06 %0,43 İsviçre Frangı 59,07 ₺ %0,03 Kanada Doları 34,62 ₺ %0,13 Avustralya Doları 34,42 ₺ %0,39 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,01 Suudi Riyali 13,04 ₺ %0,17 BAE Dirhemi 13,33 ₺ %0,19 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,71 Çin Yuanı 7,29 ₺ %0,15
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Siyaset CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç: İktidarın özell...

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç: İktidarın özelleştirme hırsı İzmir'i cehenneme çevirdi

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, İzmir’de 29 Haziran’da başlayan ve iki kişinin yaşamını kaybetmesine neden olan yangınların araştırılması için Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne araştırma önergesi sundu.

0Yorumlar
CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç: İktidarın özelleştirme hırsı İzmir'i cehenneme çevirdi

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, son bir haftadır İzmir’i kasıp kavuran orman yangınlarının elektrik hatlarından çıkan kıvılcımlar nedeniyle gerçekleştiğine dikkat çekerek, “Bu afet değil; iktidarın özelleştirme hırsı İzmir’i cehenneme çevirdi. Geçen sene iki vatandaşımızı yitirdiğimiz elektrik çetesine bu yıl da iki vatandaşımızı kurban verdik. Hayvanlar telef oldu, evler yandı, ormanlar, meralar yok oldu. Elektrik çeteleri yüksek faturalarla halkı soyuyor, bizden topladığı paralarla gerekli bakım ve onarım işlerini yapmadığı için ormanlarımız yanıyor; hiçbir şeye doymuyorlar bir de üstüne zeytinliklerimizi istiyorlar. Artık yeter!” diye konuştu.

Kılıç, Çeşme, Ildır, Ödemiş, Seferihisar, Foça ve Aliağa’daki yangınların tamamının elektrik hatlarından kaynaklı olarak başladığına dikkat çekerek, orman yangınlarının elektrik özelleştirmeleri kapsamında araştırılması ve gerekli önlemlerin alınması amacıyla Meclis araştırması açılmasını istedi.

“Bu bir afet değil; iktidarın özelleştirme hırsı İzmir’i cehenneme çevirdi” diyen Kılıç, şu açıklamayı yaptı:

“Geçen sene yine 29 Haziran’da başlayan ve tüm İzmir’i cehenneme çeviren orman yangınlarının elektrik hatlarından kaynaklandığı açıklanmıştı. Tam bir sene sonra aynı tarihte aynı cehennemi yaşıyoruz ve sorumlusu yine elektrik kaynaklı.

Elektrik dağıtım şirketleri tarafından ormanlık bölgelerde yer alan elektrik hatlarının yaz mevsimi öncesi ve mevsim boyunca sürekli kontrol edilmesi gerekiyor. Ancak özel şirketler, daha fazla kar elde etmek amacıyla bakım işlerini ya taşeron firmalara ihale ediyor ya da bakım onarım işlerini tam olarak yapmıyor.

Düşünün ki; bu şirketlere kamudan milyarlar transfer ediliyor. Bu şirketler fahiş elektrik faturaları ile halkımızı soyuyor. Çok az vergi ödüyorlar. Ama iş hizmete geldiğinde hiçbir hizmet yapılmıyor.

Türkiye, başından bu yana elektrik özelleştirmelerinin yaşadığı olumsuz tablo ile karşı karşıya. Başımıza türeyen elektrik çetesi, tüm ülkeyi yangın yerine çevirdi. Şu an yaşadığımız bir afet değil, elektrik çetesinin daha fazla kar hırsıyla yarattığı bir facia. İktidarın özelleştirme hırsı güzel İzmir’i cehenneme çevirdi.

Biz yıllardır elektrik özelleştirmesinin ortaya çıkardığı bu faciaların araştırılması gerektiğini Meclis’te dile getiriyoruz. Peki iktidar ne yapıyor? Bu faciaları araştıracağına, bir de bu çetelere zeytinliklerimizi vermek için çalışıyor.

Meclis’e orman yangınlarının elektrik özelleştirmeleri kapsamında araştırılması ve gerekli önlemlerin alınması amacıyla bir araştırma önergesi vermiş bulunmaktayım. Çağrım, Meclis’in olağanüstü bir şekilde toplanarak, hemen gerekli önlemleri almasıdır.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Siyaset Haberleri

Tümü

Murat Bakan'dan iktidara 'Turgutlu' çıkışı: Riski tespit...

YENİ Parti İzmir Milletvekili Murat Bakan, Manisa Turgutlu’da 11 öğrencinin yaralandığı silahlı...

44 dakika önce

CHP'li Sevda Erdan Kılıç: Mehmet Şimşek istifa etmeli

CHP Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet...

2 saat önce

CHP İzmir'den siyasi partilere 'ortak akıl ve uzlaşı'...

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, İzmir’deki siyasi partiler arası...

3 saat önce

Tansiyonun yükseldiği Yeni Parti Buca'da ön seçim ertelendi

Özgür Özel liderliğinde kurulan Yeni Parti'de kongre takvimi işliyor.

4 saat önce

AK Partili Kırkpınar sahada: Esnaf ve üreticinin yanındayız

AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, İzmir’in Bayındır ve Tire ilçelerinde...

4 saat önce

Başkan Güç Bornova'da konuştu: Sakın AKP iktidarından...

YENİ Parti’nin Bornova İlçe Başkanlığı binası törenle açıldı. Açılışta konuşan YENİ Parti İzmir...

8 saat önce

Atila Sertel’den CHP’deki istifalara dikkat çeken mesaj!

Eski CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, partide yaşanan istifalar ve CHP’den koparak kurulan...

1 gün önce

Ankara'da Mansur Yavaş depremi sürüyor: 30 meclis...

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın istifası sonrasında, 41 olan ABB Belediye...

1 gün önce

CHP İzmir'de Gençlik Kolları İl Yönetim Kurulu belli oldu

CHP İzmir'de gençlik kolları yönetimi belirlendi.  

1 gün önce

Deniz Gezmiş’in Ağabeyi Bora Gezmiş YENİ Parti’ye...

Deniz Gezmiş’in ağabeyi Bora Gezmiş, YENİ Parti’ye katıldı. Gezmiş’e parti rozetini YENİ...

1 gün önce

CHP'de Önceki Dönem İl Başkanlarından Ortak Mesaj

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, CHP'nin örgüt çalışmalarının...

1 gün önce

Beydağ Yeni Parti İlçe Başkanlığı açıldı: "CHP’nin oyları...

Beydağ’da teşkilat yapılanmasını tamamlayan YENİ Parti, ilçe başkanlığının açılışını...

1 gün önce