CHP'li Eşki: "Bornova, herkesin yaşamak istediği kent olacak"
CHP Bornova Belediye Başkan Adayı Ömer Eşki, yerel seçimlere birkaç gün kala gerçekleştirdiği açıklamasında, "Yepyeni meydanları, anıtları, Türkiye’nin her köşesinden insanların ilgisini çekecek tematik parkları, müzeleri ve festivalleriyle Bornova, herkesin yaşamak istediği, mutlu insanların kenti olacak." ifadelerini kullandı.
CHP Bornova Belediye Başkan Adayı Ömer Eşki, Bornova’nın uzun yıllardır kronikleşmiş altyapı, bakım ve onarım ihtiyaçlarının çok ötesinde, büyük değişimin eşiğinde olduğunu söyledi.
Değişimin partisinin de ana sloganı olduğunu hatırlatan Eşki, “Önümüzdeki 5 yıl Bornova’da insanları mutlu edecek, estetik duygularına hitap eden, kenti bir yıldız gibi öne çıkartacak çok sayıda önemli projenin ve çalışma yapılacak. Yepyeni meydanları, anıtları, Türkiye’nin her köşesinden insanların ilgisini çekecek tematik parkları, müzeleri ve festivalleriyle Bornova, herkesin yaşamak istediği, mutlu insanların kenti olacak” diye konuştu.

Bornova’nın kentsel tasarım ve gelişmesi için büyük çaba harcayacaklarını ifade eden Eşki, “Başta belediye hizmet alanları olmak üzere kent dokusuyla uyumlu estetik binalar, sokaklar ve parklar ve meydanlar oluşturacağız. Kentin tarihi ve geleceği arasında bağ kurmak için çalışmalar yapacağız. Örneğin 100. Yıl Cumhuriyet Anıtı ve Korona Salgını Anıtı yapılacak. Bornova tarihinde çok önemli yer tutan Levanten Müzesi ile İzmir’in işgali ve Kurtuluş Müzesi kurulacak. Tarihi Büyükçarşı yenilenecek, Küçükpark’da geniş çaplı bir düzenleme yapılacak. Tarih parkı, İtfaiyeciler Parkı ve Filozoflar Meydanı gibi tematik alanlar planladık” dedi.
TURİZME YATIRIM YAPILACAK
Bornova’nın çok güçlü turizm imkanına sahip olduğunu öne süren CHP’li Aday Ömer Eşki yapacağı çalışmaları şöyle aktardı:
“Öncelikle Kültür Envanteri hazırlanarak Turizm Master Planı oluşacak. Bornova’nın köklü bir geçmişi ve tarihi dokusu var. Bu alanda çalışmalar yapılacak ama turizme daha geniş perspektiften bakıyoruz. Örneğin İzmir’in ve Türkiye’nin her yerinden insanları çekecek İz’minia adında bir hazırlığımız var. Türkiye’nin her köşesindeki görkemli yapıların minyatürünün olduğu, insanların aileleriyle gezerek hem keyifli vakit geçireceği hem de Türkiye’yi daha yakından tanıyacağı bir park olacak.
Pınarbaşı’nda çocukların at binmeyi öğrenecekleri, ailelerin de piknik yapacağı Hara Bornova adında bir mesire alanı yapacağız. Bir de yine yoğun ilgi çekeceğine inandığımız Matematik ve İllüzyon müzesi kuracağız.

SANATIN GÜCÜNE İNANIYORUZ
Sanatın dönüştürücü ve iyileştirici yönüne inanıyoruz. Güçlü Bornova’da Festivalleri, müzeleri ve konserleriyle toplumun her kesiminin kendini ifade edip eğlenebileceği çalışmalar olacak. Bornova’yı kültür ve sanatın sadece tüketicisi değil, üreticisi de olacağı kent haline dönüşeceğiz.
Etnik müzik festivali, ülke çapında tiyatro topluluklarını konuk edeceğimiz Şehir Tiyatroları Festivali, Roman Dans Okulları, Homeros Edebiyat Festivali, Gastronomi Festivali şu an planlanmış durumda. Yapacağımız envanter çalışmalarında bu festivallerin sayısı artabilir.
PRESTİJ SAHNE
Önemli bir eksiğimiz var, Bornova’da özellikle büyük prodüksiyonları sahneleyebileceğimiz, koltuk sayısı yüksek bir salon maalesef yok. Prestij Sahne projemizle bu ihtiyaç giderilecek. Bornova’nın merkezinde yapacağımız bu dev tesis içinde büyük bir sahne ve salonun yanı sıra daha küçük salonlar, amatör ve profesyonel herkesin kullanabileceği prova odaları ve stüdyoları, resim ve heykel sergi salonları olacak.”
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
'Örümcek-Adam: Yepyeni Bir Gün' hafta sonunda 700 binden...
"Örümcek-Adam: Yepyeni Bir Gün", hafta sonunda Türkiye genelinde 718 bin 584 sinemasever...
Bornova’da bilim dolu yaz
Bornova Belediyesi, çocukların yaz tatilini hem eğlenceli hem de öğretici aktivitelerle...
Başkan Eşki’den Çamdibi’nde esnaf turu
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, "ortak akıl ve yerinde yönetim" ilkesiyle sürdürdüğü saha...
Siyaset Haberleri
Tümü'Çerçeve Yasa' teklifine MHP'den fire!
'Çerçeve yasa' teklifine 360 milletvekili imza atarken, MHP İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi...
Gözler Beştepe'de: Bahçeli ile Erdoğan bir araya gelecek!
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile saat 14.00'te Beştepe'de görüşme...
CHP Gençlik Kolları MYK'si belli oldu: İzmir'den üç isim...
CHP Gençlik Kolları Genel Başkanlığı'nın Merkez Yönetim Kurulu açıklandı. MYK'de İzmir’den üç...
'Çerçeve yasa'yı 360 vekil imzaladı: İşte yasanın...
MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin çağrısı üzerine başlatılan süreçte hazırlanan "çerçeve yasa"...
CHP'nin köklü isimlerinden YENİ Parti'ye başvuru!
CHP’nin önemli isimleri Aziz Kocaoğlu, Kâmil Okyay Sındır ve Olgun Atila, partiden istifa ederek...
Başkan Uzun tarafını seçti: Narlıdere'de çoğunluk CHP'de!
Narlıdere Belediye Başkanı Erman Uzun'un CHP'de kalma kararı aldı. Belediye meclisindeki yeni...
Bahçeli, teröristbaşı Öcalan için 'umut hakkı' çağrısını...
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Terörsüz Türkiye" süreci kapsamında çıkarılacak "çerçeve...
Devlet Bahçeli, 'Çerçeve Yasa' teklifini imzaladı!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, çerçeve yasa teklifine imza attı.
Seferihisar YENİ Parti'ye geçti!
CHP'de mutlak butlan kararının ardından kurulan YENİ Parti'ye katılımlar sürüyor. Seferihisar...
Dikili Belediye Başkanı YENİ Parti'ye katıldı
CHP'de mutlak butlan kararının ardından kurulan YENİ Parti'ye katılımlar sürüyor. Dikili...
Özgür Özel'den 'net açıklama': İktidar olamazsak bırakırım!
YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin ilk açık grup toplantısında gündemle ilgili...
Özgür Özel'den 'demokratik örgütlenme' açıklaması: Genel...
YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin ilk grup toplantısında parti örgütlenmesinde...
