CHP’li Gümrükçü’den ‘grup toplantısı’ çıkışı: Çağatay Güç başkanlık yapamaz!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, geçtiğimiz günlerde açıklanan il yönetimi ile birlikte Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk bırakma töreni gerçekleştirdi. Tören sonrasında açıklamalarda bulunan Gümrükçü, geçtiğimiz günlerde meclis toplantısı öncesi CHP grubuna başkanlık yapan Çağatay Güç’e eleştirilerde bulundu. Gümrükçü, “Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında herhangi bir çalışmaya başkanlık yapamaz. Kendisi Cumhuriyet Halk Partisi’nin yetkilisi değildir"
ÖMER FARUK ALTIN / ÖZLEM SEZGİN / EGE’YE BAKIŞ – Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü’nün geçtiğimiz günlerde il yönetimi belli olmuştu. İl yönetiminin belirlenmesinin ardından il yönetimiyle birlikte Cumhuriyet Meydanı’na çelenk bırakma töreni gerçekleştiren Gümrükçü, tören sonunda basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

YENİ İL YÖNETİMİNE İLİŞKİN İLK AÇIKLAMA!
Cumhuriyet Halk Partisi’nin yeni il yönetimine ilişkin konuşan Gümrükçü, “Cumhuriyet Halk Partisi, 102 yıllık tarihiyle geçmişten gelen ve geleceğe uzanan bir ulu çınar. Cumhuriyet Halk Partisi’nin yeni görevlendirilen İzmir İl Yönetimi bu süreçte çok güzel çalışmalar yapacak. Çok başarılı işlerin altına imza atacak. Ama öncelikle hep birlikte görevimiz, Cumhuriyet Halk Partisi’nin bölünmesine çalışan, Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında Cumhuriyet Halk Partisi’nin aleyhine hareket eden arkadaşlarla içeride bir önce ideolojik, sonra örgütsel mücadele yürütmek. Biz Cumhuriyet Halk Partisi’nin geçmişinden geliyoruz. Ben burada belki 5., belki 6. Çelenk koyma törenine katılıyorum ama ilk defa il başkanıyım. Geçmişte il yöneticiliklerimiz de oldu biliyorsunuz. Şu anki yönetim, son 20 yılın, 25 yılın parti tarihinin içinden gelmiş isimlerden oluşuyor. Ben 21 yaşında 2003 yılında İl Yönetim Kurulu üyesi seçilmiştim, çarşaf listeyle. Buradaki arkadaşların tamamı tabandan gelen, partide emeği olan, alın teri olan, Cumhuriyet Halk Partisi’nin içinde belirli kesimleri, grupları, tabanı temsil eden parti emekçileri ve çok büyük bir tecrübe barındırıyorlar içlerinde. Zaten en küçük bir eleştiri olmamasından anlarsınız yönetimin kadrosunun güçlü olmasını” dedi.

“PARTİDEN AYRILAN ARKADAŞLARIMIZ, BİZİM SİYASİ RAKİBİMİZ OLACAK”
Yeni il yönetimindeki isimlerin partide uzun yıllardır emek verdiğini ifade eden Gümrükçü, “Dün, yakın zamanda partide aktif görev almış, adını vermeyeyim, bir arkadaşa denk geldim. Cumhuriyet Halk Partisi ailesinde güçlü, onun da çatısı altında kalmaya devam edeceğini düşündüğümüz bir arkadaş, “Şampiyonlar Ligi, A takımı” diye nitelendirdi. Yani bu kadro sahayı biliyor. Bu kadro ekip çalışmasını biliyor. Bu kadronun kendi ilçesinde, kendi mahallesinde, kendi çevresinde Cumhuriyet Halk Partisi’ne katkısı olduğunu da bütün İzmir biliyor. Bu kadroyla biz CHP çatısı altında kalan, kalacak olan, altı oka inanan, Mustafa Kemal Atatürk’e devrimlerine inanan, Cumhuriyeti yaşatmak için Cumhuriyet Halk Partisi’nin korunması gerektiğine inanan bütün partili arkadaşlarımızla birlikte yürüyeceğiz. Onlar arasında yapacağımız ayrımın tek gerekçesi partiye sadakatleri olacak. CHP’ye sadakati olan herkes, her arkadaşımız bizim yol arkadaşımız. Cumhuriyet Halk Partisi’nden ayrılan her arkadaşımız da bizim siyasi rakibimiz olacak. Biz partinin birliğini, bütünlüğünü sağlamakla görevliyiz. Cumhuriyet Halk Partisi’nin geçmişini geleceğe taşımakla görevliyiz. Bu kadro bu işi, bu görevi layıkıyla yapacak; İzmir’e yakışacak, İzmirli’ye yakışacak, Atatürk’e yakışacak bir kadro. Hayırlı, uğurlu olsun diyorum” ifadelerini kullandı.
İLÇE BAŞKANLARI GÖREVDEN ALINACAK MI?
İlçe başkanlarının görevden alınıp alınmayacağına ilişkin konuşan Gümrükçü, “Önümüzdeki günlerde o işlere bakacağız. Şimdi daha dün ilk toplantımızı yaptık. Bugün çelengimizi koyduk. Biraz hayırlı olsun talebi yüksek. Sivil toplum örgütlerinden geliyorsunuz zaten, bir aydır ben misafir kabul ediyorum. Yönetim atanınca hızlanacaktır ama şunu bekliyoruz mevcut ilçe örgütlerinden: partinin adabı gereği, bir yönetim göreve geldiğinde, bir üst yönetim göreve geldiğinde, ilçe örgütleri “ona hayırlı olsun” derler, yönetimlerini çiçeklerini alır gelirler, başarı dileklerini iletirler. Beklentimiz o yönde” şeklinde konuştu.
“ÇAĞATAY GÜÇ, CUMHURİYET HALK PARTİSİ’NİN YETKİLİSİ DEĞİLDİR”
Geçtiğimiz günlerde görevden alınan İzmir İl Başkanı Çağatay Güç’ün İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde CHP Grup toplantısına başkanlık yapması dikkat çekmişti.
Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Gümrükçü, “Çağatay Bey, Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında herhangi bir çalışmaya başkanlık yapamaz. Kendisi Cumhuriyet Halk Partisi’nin yetkilisi değildir. Üyelik görevleri askıya alınmıştır. Dolayısıyla Cumhuriyet Halk Partili bile diyemeyiz şu an. Tabii ki durumuna partinin yetkili organları, Yüksek Disiplin Kurulu karar verecektir. O ayrı bir süreç, kişinin çalışmaları ayrı bir süreç. Yapılan toplantı grup toplantısı değildir. Cumhuriyet Halk Partisi’nde grup toplantısının yerine ve saatine il başkanı karar verir. Ben öyle bir toplantı kararı almadım. Zaten gördüğüm kadarıyla da katılım da çok sınırlı oldu. Öyle estirdikleri rüzgar kadar bir şey yok. Şimdi bu konuları sonra konuşacağız. Bizim meclis üyelerimizle, ilçe örgütlerimizle, belediye başkanlarımızla bir problemimiz yok. Ama dediğim gibi Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında kalanlarla... Ayrılırlarsa siyasi rekabet oluşur, o rekabette de durumuna şartlarına bakarız” diye konuştu.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Güç'ten CHP'ye 'telefon polemiği' yanıtı: O defteri...
CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü’nün YENİ Parti İzmir İl Başkanı Çağatay Güç hakkında yaptığı...
YENİ Partili Güç'ten 'Foça' çıkışı: Bunlar zayıf insanlar!
YENİ Parti İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, Büyükşehir Belediyesi meclis gurubu ile toplantı...
AKP’li isim 'avarel kılıklı' demişti: Karakülçe’den...
Foça’da Saniye Bora Fıçı protestosu sonrası başlayan polemik, İzmir Büyükşehir Belediye...
Siyaset Haberleri
TümüYENİ Partili Tanrıkulu'ndan 'fon krizi' açıklaması: '525...
YENİ Parti Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, borsada son birkaç ayda 525 milyar liralık...
AK Partili Kırkpınar'dan Foça çıkarması: Birikmiş...
AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, Foça ilçesinde gerçekleştirdiği geniş kapsamlı...
Ümit Özlale'den Mehmet Şimşek'e: Konuyu yeterince ciddiye...
YENİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale, sermaye piyasasında yaşanan gelişmelerin yalnızca...
AK Parti Konak, Danışma Meclisi’nde toplandı: 2029’da...
AK Parti Konak İlçe Teşkilatı, ilçe danışma meclisi toplantısı düzenlendi. Toplantıda...
Ekrem İmamoğlu 'erken seçim' çağrısı yaptı: 'Nihayetinde...
İktidarın politikalarına tepki gösteren ve 'erken seçim' çağrısı yapan Ekrem İmamoğlu,...
Kayyumluk görevine son verilmişti: Tekin'den 'göreve...
İstanbul 45. Asliye Hukuk Mahkemesince kayyumluk görevine son veren CHP İstanbul İl...
Başkan Güç'ten Erken Seçim Çağrısı
YENİ Parti İzmir Kurucu İl Başkanı Çağatay Güç, İzmir Adliyesi önünde STK’lar tarafından...
AKP’li isim 'avarel kılıklı' demişti: Karakülçe’den...
Foça’da Saniye Bora Fıçı protestosu sonrası başlayan polemik, İzmir Büyükşehir Belediye...
Gümrükçü'den Siyasi Etik Kanunu çağrısı: 5 temel ilkeyi...
Son dönemde artan partiler arası transferleri ve milli iradeyi hiçe sayan siyasi hamleleri sert...
Borsa İstanbul'daki gelişmeler üzerine CHP Ekonomi Masası...
Borsa İstanbul'da yaşanan gelişmelerin ardından CHP Ekonomi Masası acil toplanma kararı aldı.
Güç'ten CHP'ye 'telefon polemiği' yanıtı: O defteri...
CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü’nün YENİ Parti İzmir İl Başkanı Çağatay Güç hakkında yaptığı...
Erdoğan'ın danışmanı Uçum'dan seçim tarihi!
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, seçim tarihiyle ilgili önemli mesajlar verdi. Uçum,...