CHP’li Polat’tan Bakan Karaismailoğlu’na tepki: “Devlet ciddiyetine davet ediyorum”
Cumhuriyet Halk Partisi Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, Türkiye'yi Kafkaslar'a bağlayacak olan, 'Ardahan'ın Çılgın Projesi' olarak nitelendirilen Ilgar Tüneli’nin geldiği aşamayı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na sordu. Önergenin hiçbir sorusuna cevap vermeyen Bakanlık, tek cümle ile yanıt verdi.
Bakanlığın cevabını “ciddiyetsizlik” olarak tanımlayan Polat, “Bu yaklaşım, en önemli hükümet denetimi araçlarından biri olan yazılı soru önergelerinin etkisizleştirilmesidir. Sayın Bakanı devlet ciddiyetine davet ediyorum” yorumunda bulundu.
ARDAHAN ZİYARETİ
Mahir Polat Cumhuriyet Halk Partisi’nin 3-4-5-6 Haziran tarihleri arasında, Büyükşehir olmayan 51 ilde yürüttüğü "Sorunu Biliyoruz, Çözeceğiz" adlı saha çalışması kapsamında Ardahan’a ziyarette bulunmuştu. Ardahan’ın altı ilçesinde de esnafların yanı sıra odaları, birlikleri, kooperatifleri, sınır kapılarını, hayvan pazarını da ziyaret eden Polat, vatandaşların şikayetleri üzerine bir türlü bitirilmeyen Ilgar Tüneli hakkında soru önergesi verdi.
400 METRE BİLE İLERLEYEMEMİŞLER
Konuya ilişkin olarak Mahir Polat, “2017 yılında temeli atılan, Türkiye'yi Kafkaslar'a bağlayacak olan, 'Ardahan'ın Çılgın Projesi' olarak nitelendirilen Ilgar Tüneli’nin 2019 yılında bitirilmesi planlanıyordu. Ancak bugün itibariyle ortada ne tünel var ne de bağlantı yolları. 400 metre bile ilerleyememiş proje. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na Ilgar Tüneli projesinin ne aşamada olduğunu, tek yönlü dahi olsa Ilgar Tüneli’nin ulaşıma ne zaman açılacağını, projenin ne zaman tamamlanacağını, bağlantı yollarının durumunu ve proje bedelini sorduk” dedi.
‘Yürütülen çalışmalar, iş programı doğrultusunda devam etmektedir’
Bakanlığın cevabını eleştiren Polat, “Bakanlık ise lütfetti tek cümle ile yanıt verdi; ‘yürütülen çalışmalar, iş programı doğrultusunda devam etmektedir’ dedi. Bugün hala 400 metresi bile bitmeyen projenin hangi iş planına göre yürüğünü merak ediyor insan. Bu ciddiyetsiz yaklaşım, en önemli hükümet denetimi araçlarından biri olan yazılı soru önergelerinin etkisizleştirilmesidir ve kabul edilemez. Vatandaşa yalan hükümetin genel politikası olmuş. Kamuoyunun, Ardahanlı hemşerilerimizin yılan hikayesine dönen Ilgar Tüneli hakkında bilgilendirilmesi gerekiyor. Sayın Bakanı devlet ciddiyetine davet ediyorum” açıklamasında bulundu.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Menderes’te uzlaşma tartışması: Orhan Polat’tan iddialara...
Menderes Belediyesi’nde başkanvekili seçimi öncesi CHP ve Yeni Parti arasında ortak aday...
CHP'li Polat'tan Utku Gümrükçü'ye ziyaret: CHP'den...
Cumhuriyet Halk Partisi Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, İzmir...
CHP'li Polat'tan 'kayyum' değerlendirmesi: Bu, parti içi...
CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Orhan Polat, CHP İstanbul İl Başkanlığı'na kayyum atanmasına...
Siyaset Haberleri
TümüKökkılınç: "Sığınmaevi Kapasiteleri Yetersizdir"
CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Av. Nilay Kökkılınç, İzmir’e Valilik tarafından...
Yeni Parti İzmir'de ön seçim heyecanı
Özgür Özel liderliğinde kurulan Yeni Parti'de kongre heyecanı başladı.
YENİ Partili Tanrıkulu'ndan 'fon krizi' açıklaması: '525...
YENİ Parti Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, borsada son birkaç ayda 525 milyar liralık...
AK Partili Kırkpınar'dan Foça çıkarması: Birikmiş...
AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, Foça ilçesinde gerçekleştirdiği geniş kapsamlı...
Ümit Özlale'den Mehmet Şimşek'e: Konuyu yeterince ciddiye...
YENİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale, sermaye piyasasında yaşanan gelişmelerin yalnızca...
AK Parti Konak, Danışma Meclisi’nde toplandı: 2029’da...
AK Parti Konak İlçe Teşkilatı, ilçe danışma meclisi toplantısı düzenlendi. Toplantıda...
Ekrem İmamoğlu 'erken seçim' çağrısı yaptı: 'Nihayetinde...
İktidarın politikalarına tepki gösteren ve 'erken seçim' çağrısı yapan Ekrem İmamoğlu,...
Kayyumluk görevine son verilmişti: Tekin'den 'göreve...
İstanbul 45. Asliye Hukuk Mahkemesince kayyumluk görevine son veren CHP İstanbul İl...
Başkan Güç'ten Erken Seçim Çağrısı
YENİ Parti İzmir Kurucu İl Başkanı Çağatay Güç, İzmir Adliyesi önünde STK’lar tarafından...
AKP’li isim 'avarel kılıklı' demişti: Karakülçe’den...
Foça’da Saniye Bora Fıçı protestosu sonrası başlayan polemik, İzmir Büyükşehir Belediye...
Gümrükçü'den Siyasi Etik Kanunu çağrısı: 5 temel ilkeyi...
Son dönemde artan partiler arası transferleri ve milli iradeyi hiçe sayan siyasi hamleleri sert...
Borsa İstanbul'daki gelişmeler üzerine CHP Ekonomi Masası...
Borsa İstanbul'da yaşanan gelişmelerin ardından CHP Ekonomi Masası acil toplanma kararı aldı.