BIST 100 11.116,99 %0,92 Altın 6.384,76 ₺/gr %0,62 Bitcoin $80.703 %0,67 Dolar 49,77 ₺ %0,08 Euro 55,87 ₺ %0,14 Sterlin 66,68 ₺ %0,14 Gümüş 86,16 ₺/gr %1,20 Ethereum $2.352,21 %1,58 İsviçre Frangı 60,35 ₺ %0,40 Kanada Doları 35,53 ₺ %0,14 Avustralya Doları 35,03 ₺ %0,31 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,26 ₺ %0,11 BAE Dirhemi 13,56 ₺ %0,10 Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,26 Çin Yuanı 7,46 ₺ %0,13
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Siyaset CHP’li Serter bütçe görüşmelerinde konuştu: “Esnafın soru...

CHP’li Serter bütçe görüşmelerinde konuştu: “Esnafın sorunu Esnaf Bakanlığı ile çözülür”

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) süren bütçe maratonunda söz aldı. Ticaret Bakanlığı bütçesi görüşülürken kürsüye gelen CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, esnafın sorunlarının Ticaret Bakanlığı içinde bir müdürlüğe sıkıştığını ifade ederek, “Müdürlük çözüm değil sorunun merkezi haline geldi, Esnaf Bakanlığı şart” dedi.

0Yorumlar
CHP’li Serter bütçe görüşmelerinde konuştu: “Esnafın sorunu Esnaf Bakanlığı ile çözülür”

TBMM bütçe görüşmelerinde hükümete de yüklenen Bedri Serter, AKP iktidarının 20 yılda ülkeyi kuru ekmeğe muhtaç hale getirdiğini söyledi. AKP’nin Adalet deyip ülkeyi adaletsizlik iklimine mahkum ettiğini vurgulayan Serter, “Kalkınma deyip çocuklarımızı,  gençlerimizi bir kuru ekmeğe bir bardak suya muhtaç ettiniz. Toplumsal huzuru yok ettiniz, ticarette güveni yerle bir edip esnafı devletten soğuttunuz” dedi.

AKP’nin halkı değil, kendisini ve etrafındakileri düşünen bir anlayışı tek adam rejimiyle pekiştirdiğini söyleyen Serter, “Tek adama itaat edilen bir yapı kurdunuz! Sizin, iradeyi saraydan alıp halka veren bir lider olan Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyetini artık yönetemediğiniz açıktır” dedi.

“Son 11 ayda 80 bin esnaf kepenk indirdi”

Ticaret Bakanlığı bütçesi konusunda da fikirlerini paylaşan Serter, “Esnaf kepenk indirirken AKP iktidarı bunu seyrediyor. Son 11 ayda 80 bin esnaf kepenk kapattı, farkında mısınız” dedi.

Türkiye iş dünyasının yüzde 99.8’si olan ve içinde 2 milyon küçük esnafımızı barındıran 3.4 milyon KOBİ’nin, bugün Ticaret Bakanlığının içinde bir “Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürlüğü” koridoruna sıkıştırılmış olduğunu vurgulayan Serter, “O Müdürlük, çözüm değil her gün yeni sorunlar ve engeller üretiyor esnafa. Biz, Millet iktidarında, esnafımıza, ticaret insanımıza yakışır bir “Esnaf Bakanlığı” kuracağız. Seslerini duymadığınız her bir esnaf kardeşimize kendi evlerinde kucak açacağız” diye konuştu.

Yapılması gerekenleri ve Esnaf Bakanlığı kurulduğunda kendilerinin yapacaklarını da kürsüden sıralayan Serter, sözlerini şöyle tamamladı:

“Olması gerektiği gibi, onlarla birlikte “esnaf ve sanatkar” tanımını yeniden yapıp, ihtiyaçlarına cevap veren kanunları çıkaracağız. Olması gerektiği gibi, esnaf ve sanatkâr meslek kuruluşlarını, her türlü vergi, resim ve harçtan muaf tutacağız. Yine olması gerektiği gibi, ilk işyeri açılışlarında, özellikle şehit, gazi, genç ve kadın girişimcilerimize Bakanlık içinde özel bir birim açarak kayıtlarında ücret alınmamasını sağlayacağız.  AR-GE çalışmalarından en üst düzeyde yararlanmalarını sağlayacak bir birim oluşturacağız. En önemlisi: İktidarınız boyunca sayıları kontrolsüzce artan, şehir merkezlerinde açılmalarına engel olmadığınız 403 AVM ve onun yanında 3 harfli 41 bin marketin esnaflarımızla rekabet şartlarını yeniden düzenleyecek, acilen perakende yasasını çıkaracağız! Daha düne kadar yandaş olduğunuz ve 3 harflileri kurduklarında önlerini sonuna kadar açtığınız, bugün ise savaştığınız, hatta FETÖ kumpas bahaneleriyle yerlerine kayyum atama noktasına geldiğiniz. Son söz, ülkeye toplumsal barışı da, esnafımıza bereketi de biz getireceğiz. Evlerine mutlulukla dönecek esnafımız”



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Siyaset Haberleri

Tümü

Yeni Parti İzmir İl Kongresi: Çağatay Güç yeniden başkan...

Yeni Parti İzmir 1. Olağan İl Kongresi'nde tek aday olarak seçime giren Kurucu İl Başkanı...

1 saat önce

Başkan Yıldız'dan Atatürk portresi haberlerine tepki:...

CHP’den istifa ederek AK Parti'ye katılan Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız'ın makam...

7 saat önce

Çağatay Güç'ün yeni yönetim listesi belli oldu

Yeni Parti İzmir İl Örgütü 1. Olağan İl Kongresi’ni düzenliyor.  

7 saat önce

Özgür Özel Manisa’da: Asla kötülüğe teslim olmayacağız

YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin milletin talimatıyla kurulduğunu belirterek,...

7 saat önce

AK Parti Urla İlçe Başkanı Selim Kalemci hakkında iddialar

AK Parti Urla İlçe Başkanı Selim Kalemci'nin düzenlediği çalışmalar eleştirilere konu olmaya...

7 saat önce

Başkan Eşki'den sendikalara Cemil Tugay eleştirisi:...

Yeni Parti İzmir İl Kongresi'nde dikkat çeken konuşmalardan birini Bornova Belediye Başkanı Ömer...

9 saat önce

AK Partili bir isme vermesi bekleniyordu: Başkan Tugay...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın AK Parti'ye geçişi sonrasında meclisin yeni...

9 saat önce

Çağatay Güç kongrede konuştu: İzmir yeniden söz söylüyor

YENİ Parti İzmir Kurucu İl Başkanı Çağatay Güç, YENİ Parti İzmir İl Başkanlığı Kongresi’nde...

10 saat önce

Yeni Parti İzmir'de il kongresi: Çağatay Güç tek aday

Yeni Parti İzmir İl Örgütü’nde kongre heyecanı yaşanıyor.

14 saat önce

Yeni Parti'de kurultay hazırlığı

Yeni Parti'de Parti Meclisi, 28 Ekim Çarşamba günü 1'inci Olağan Kurultay'ın tarihini belirlemek...

15 saat önce

Özgür Özel İzmir'e basın özgürlüğü yürüyüşe katılmak için...

Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel İzmir’de basın özgürlüğü yürüyüşüne katılacak.

2 gün önce

2024'te rakiplerdi: Hamza Dağ'dan Başkan Tugay'a ziyaret!

2024 yerel seçimlerinde AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan AK Parti MKYK...

2 gün önce