CHP'li Serter: Karabağlar’ı dünyanın tanıdığı marka kent yapacağız
Cumhuriyet Halk Partisi Karabağlar Belediye Başkan Aday Adayı Bedri Serter, iddialı projelerle Karabağlar’ı dünyanın tanıdığı marka bir kent yapacaklarını söyledi. Düzenlediği basın toplantısında gazetecilerle buluşan Serter, aday adaylığı sürecini ve bazı projelerini paylaştı. Ekibi ile birlikte gazetecilerin karşısına çıkan Serter, konuşmasına başlamadan önce 12 şehide rahmet, acılı yakınlarına da başsağlığı dileklerini iletti.
Manisa’da Genel Başkanları Özgür Özel’e yönelik provakatif girişimi de kabul etmelerinin mümkün olmadığını belirten Serter, “Biz, Atatürk’ün kurduğu partiyiz. İki üç tane kendini bilmezin bize attığı laflarla ne boynumuzu bükeriz ne de alnımızı bir yerden arda bırakırız. Biz Türkiye Cumhuriyeti’ni bir bütün olarak kabul ediyoruz. Bizde cumhuriyet sevgisi, millet sevgisi sonuna kadar var. Atatürk sevgisini zaten kimse gönlümüzden alamaz. Sonuna kadar PKK ve Türkiye’ye saldıranların karşısındayız. Ama bunun üzerinden siyaset devşiren siyasetçilerin de alayının karşısındayız” dedi.
“Bende o heyecan var”
Karabağlar’da 37 yıldır ticaret yaptığını, her karışını iyi bildiğini, Meclis üyeliği, il başkanlığı ve milletvekili yaptığı dönemlerde de her zaman bölge sorunlarına duyarlılık gösterdiğini belirten Serter, Karabağlar’ın tanınmadığını belirterek, öncelikle Karabağlar’ı dünyanın tanıdığı bir kent haline getirmek istediğini söyledi. Bugüne kadar belediye başkanlarımızın ilçede büyük hizmetleri olduğunu hepsine teşekkür ettiğini belirten Serter, “Ama ben bir iddia ile geliyorum. Yeni projelerle Karabağlar’ı herkesin bildiği bir kent yapacağım. Bir belediye başkanı göreve gelirken hizmet aşkıyla gelmeli. Bende de o heyecan var. Karabağlar’ı tanınır bir kent haline getireceğim” diye konuştu.

“Öncelik kadınlar, gençler ve engelliler olacak”
Karabağlar’da kadınlar, gençler ve engellilere yönelik projelere öncelik vereceklerini, kadınlar için semt merkezlerinin sayısını artıracaklarını, gençlerin iş sahibi olmasına dönük projeleri daha da geliştireceklerinin altını çizen Serter, şöyle konuştu: “Karabağlar’da iş dünyası, üniversite, İş-Kur, Büyükşehir ve Hükümeti de içine alarak 5’li bir koalisyonla gençlerimize iş imkanları açacağız. Bunlar sadece belediyelerle yürütülecek şeyler değil. İş dünyasında biriktirdiğim kazanımları da kullanarak gençlere iş kapısı açmak için mücadele edeceğiz. Büyük bir sorumlulukla bu işe soyunduk. Ve geliyoruz! Ayrıca gençlere yönelik 24 saat açık kütüphaneler yapacağız. Biz öğrencilerimize sahip çıkacağız ama öğrencilerimiz de oralara sahip çıkacak. Ve ben ayda minimum bir sefer o arkadaşlarımızla kütüphanede buluşacağız. Gençlerimizi topluma motive etmek ve Karabağlar’ı sevdirmemiz gerekiyor.”
“İşbirliği ile sorunları çözeceğiz”
Devlet kurumları ile işbirliği yapacaklarını ilçenin kalkınması için hep birlikte çalışacaklarını dile getiren Serter diğer ilçelerle de yarışacaklarını söyledi. Ankara’da görev yapan bir Milletvekili olarak ilişkilerinin çok iyi olduğunu, Devlet Kurumlarının Karabağlar’a daha farklı bakmasını sağlayacağını anlatan Serter, “Devlet kurumlarının daha fazla destek olmasını sağlayacağım. Burası önemli bir kent. Biz bu kenti atağa kaldırdığımızda Türkiye ayağa kalkacak. 81 il burada kümelenmiş şekilde yaşıyor çünkü. Çok renkli bir profilimiz var ve bu renkliliği Türkiye’ye yansıtmalıyız. Karabağlar’da benden güçlü aday olmadığını düşünüyorum. Karabağlar’da bir tarihi alan keşfedildi. Smyrna’yı korumak için kurulan bir yer. Seçilir seçilmez, o alanı korunan bir ören yeri olarak hayata getirmek için bakanlıklarla irtibata geçeceğiz. Taziye alanlarımız dar ve onların çoğaltılması gerekiyor. Bunun dışında da çok projelerimiz var. Aday olduğumuzda vizyon projelerimizi paylaşacağız” dedi.

“Kentsel dönüşüm ve Yeşillik Caddesi çözülecek”
Karabağlar’ın kangren yaralarından olan kentsel dönüşümü de hızlandıracaklarını, Büyükşehir ve Ankara ile işbirliği yaparak bu sorunu çözüme kavuşturacaklarını ifade eden Serter, Yeşillik Caddesi’ndeki trafik sorununun çözümünü de yine işbirliği ile sağlayacaklarını kaydetti.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Büyükşehir’e “ELoGe” Marka Ödülü
Avrupa Konseyi’nin iyi yönetişim ilkelerini benimseyen yerel yönetimlere verdiği Avrupa Yönetişim...
Karabağlar’da mobilyanın marka değeri büyüyecek
Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, İzmir Mobilyacılar ve Marangozlar Odası’nın yeni Başkanı...
Bedri Serter: Karabağlar'da kentsel dönüşüm sorunu...
Cumhuriyet Halk Partisi 27. Dönem İzmir Milletvekili Bedri Serter, Karabağlar Belediye Başkan...
Siyaset Haberleri
TümüAnkara CHP’de Mansur Yavaş Depremi: İlçe Belediye...
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın CHP’den istifa ettiğini açıklamasının...
Özgür Özel'den 'Mansur Yavaş' açıklaması: 'Alacağı...
YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş'ın...
Mansur Yavaş'ın İstifasına CHP Genel Merkezi'nden İlk Yanıt
CHP Sözcüsü Müslim Sarı, Mansur Yavaş’ın istifasının ardından yaptığı açıklamada, "İstifa tek...
Çiğli Meclis Üyeleri'nden ortak açıklama: AK Parti'ye...
Çiğli Belediye Meclisi’nde AK Parti’ye geçiş iddialarına ortak yanıt geldi. CHP, YENİ Parti ve...
AKP’li Fıçı’dan ilk icraat: Sendika binasını boşaltın
CHP’den istifa ettikten sonra AKP’ye geçen Foça Belediye Başkanı Saniye Fıçı’nın ilk icraatı,...
Yeni Parti İzmir'de seçim heyecanı: Ön seçim takvimi...
YENİ Parti İzmir İl Başkanlığı, ilçelerde kongrelere tek aday olarak girecek ilçe başkan...
Gümrükçü: “Yuvaya Dönüşler Başladı, Artarak Sürecek”
Karşıyaka İlçe Örgütü’nü ağırlayan CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, partiden kopan üyelerin...
Mansur Yavaş CHP’den istifa etti: "Bağımsız kalacağım"
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, uzun süredir hakkında yürütülen siyasi...
Yeni Parti İzmir'de ilçelere kritik yazı: Ön seçimde...
Özgür Özel liderliğindeki Yeni Parti'de kongre takvimi başladı. İzmir'de 30 ilçede delege...
Adalar’da Meclis Karıştı, Dengeler Değişti: CHP Adayını...
Yolsuzluk soruşturması kapsamında Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat’ın tutuklandığı...
CHP'de eski belediye başkanları buluşması: Saha...
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir örgütü, partiye emek vermiş deneyimli isimlerin katılımıyla gücüne...
Gümrükçü 'den Doğuş Bayır İçin Çağrı: "Tedbir Haksız ve...
CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, ev hapsi adli kontrol tedbiri uygulanan İzmir Büyükşehir ve...