CHP'li Yalım'dan ORC'ye anket çıkışı: "Algı operasyonu yürütülmektedir"
CHP Uşak Belediye Başkan Adayı Özkan Yalım, ORC Araştırma tarafından Uşak’ta gerçekleştirilen seçim anketine tepki gösterdi. Ankette AK Parti’nin adayı Mehmet Çakın ilk sırada yer alırken Yalım’ın ise 3’üncü sırada yer aldığı görüldü. Anket sonuçlarının manipüle edildiğini belirten Yalım, “Net bir şey söylemek istiyorum. Şu anda 1’inci gösterilen AK Parti’den Sayın Mehmet Çakın’dan en az 5 puan önde olduğumu ben biliyorum.” dedi.
EGE'YE BAKIŞ - Yerel seçimlere sayılı günler kala, araştırma firmalarının saha çalışmaları da devam ediyor. Son olarak ORC Araştırma'nın Uşak’ta gerçekleştirdiği seçim anketine göre, AK Parti’nin adayı Mehmet Çakın yüzde 32.5, İYİ Parti’nin adayı Muhammet Gür yüzde 30.9, CHP’nin adayı Özkan Yalım ise 21.9 oranında tercih edildi.
CHP Uşak Belediye Başkan Adayı Özkan Yalım, sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı açıklama ile ORC Araştırma’nın bu anketine tepki gösterdi. Anket katılımcılarına MHP’nin sorulmadığını ve anketin manipüle edildiğini belirten Yalım, kendisinin birinci sırada yer alan aday olduğunu belirtti.
“KOCAMAN BİR HATA YAPILDIĞI BELLİ”
Konuşmasına vatandaşın Ramazan ayını kutlayarak başlayan Yalım, şu ifadeleri kullandı:
“Biliyorsunuz iki gündür özellikle yerel medyanın da paylaşımlarıyla yanlış ve algı operasyonu yürütülmektedir. ORC firmasının yapmış olduğu manipülasyonlu, yanlış anket sonuçları. Şimdi burada anketi ben sizlere göstermek istiyorum. AK Parti’yi Sayın Mehmet Çakın’ı 32.5, Muhammet Gür’ü 30.9, Özkan Yalım’ı 21.9 göstermektedir. Peki ben buradan tüm vatandaşlarıma sormak istiyorum. Buradaki, en önemli sıkıntı ve sorun şu; Milliyetçi Hareket Partisi bu ankette nerede? Gerçekten kocaman bir hata yapıldığı belli. Hani bir atasözü var ya, ‘Birisi yanlış yapıyorsa ayağına taşı düşürmüş.’ İşte, ayağına taşı düşürmüş. Onun için apaçık ortada. Koskoca Milliyetçi Hareket Partisi’nin adayı da var burada oyları da var. Oyları da gayet ciddi. Hatta oyları o kadar ciddi ki İYİ Parti’nin bile önündeler 1 – 2 puan. Ama ben yanlış bir algı olmasın diye kesinlikle rakamları sizlerle paylaşmak istemiyorum.”
“5 PUAN ÖNÜNDEYİM”
Yalım, açıklamasına şöyle devam etti:
“Net bir şey söylemek istiyorum. Şu anda 1’inci gösterilen AK Parti’den Sayın Mehmet Çakın’dan en az 5 puan önde olduğumu ben biliyorum. Bunun yanında da hemen arkamızda AK Parti daha sonra da MHP var. 4’üncü sırada ise Sayın Muhammet Gür yani İYİ Parti var. Vatandaşlarımıza sorduğunuzda ister İsmetpaşa Caddesi’ne gidin ister sanayiye gidin herhangi bir caddeye gidin. 100 kişiye sorun. En az 40’a yakın kişi Özkan Yalım diyor. Bas bas bağırıyor. Yolda giderken bir trafik lambasında beklerken geçen 10 arabanın 7 – 8 tanesi bana korna çalıyor. İşte bunlar bir ankettir. Ben çok iyi biliyorum ki vatandaşımız, çok büyük bir oranda beni destekliyor. Birinci belediye başkan adayı olduğumu gayet iyi biliyorum. Onun için bu yanlış ORC firmasının manipülasyon yapıp milleti kandırmasını da kesinlikle doğru bulmadığımdan dolayı bu açıklamayı yapmak istedim. Ama en önemli nokta; ben milliyetçi bir insanım. Milliyetçi Hareket Partisi’nin oylarını burada yok ettiklerinden dolayı da tüm vatandaşlarıma kamuoyuna da takdirinize sunmak istiyorum. MHP burada şu anda 3’üncü parti görünmektedir.”
AYAĞINA TAŞI DÜŞÜRMÜŞLER ️️️ pic.twitter.com/qyuB21d3dA
— Özkan Yalım (@ozkan_yalim) March 12, 2024
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Özkan Yalım'ın 6 sayfalık mektubu: Kimseye zorla bir...
Yolsuzluk soruşturmasında gözaltına alınan eski Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, gazeteci Barış...
CHP'den Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım hakkında karar!
Cumhuriyet Halk Partisi, Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım hakkında disiplin sürecini tamamladı....
Özkan Yalım, Özgür Özel hakkında yeni ifade verecek!
Tutuklu Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım'ın CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e ilişkin savcıya yeni...
Siyaset Haberleri
Tümü18 saatlik görüşme sonucunda 'Çerçeve Yasa' kabul edildi!
Kamuoyunda “çerçeve yasa” olarak bilinen Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünlüğün Güçlendirilmesi...
Saygılı'dan Cemil Tugay açıklaması: Kapımız herkese açık
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın AK...
Başkan Mutlu ve 19 meclis üyesi YENİ Parti'ye katıldı!
Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu ve 19 meclis üyesinin YENİ Parti’ye katılmasıyla...
CHP, İlkay Çiçek'i ihraç talebiyle disipline sevk etti!
CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, Menderes Belediye Başkanı İlkay...
YENİ Parti'den açıklama: 28 ilde CHP'li belediye başkanı...
YENİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Tüzün, CHP'den istifa ederek YENİ Parti'ye katılan...
'Çerçeve Yasa' teklifine MHP'den fire!
'Çerçeve yasa' teklifine 360 milletvekili imza atarken, MHP İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi...
Gözler Beştepe'de: Bahçeli ile Erdoğan bir araya gelecek!
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile saat 14.00'te Beştepe'de görüşme...
CHP Gençlik Kolları MYK'si belli oldu: İzmir'den üç isim...
CHP Gençlik Kolları Genel Başkanlığı'nın Merkez Yönetim Kurulu açıklandı. MYK'de İzmir’den üç...
'Çerçeve yasa'yı 360 vekil imzaladı: İşte yasanın...
MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin çağrısı üzerine başlatılan süreçte hazırlanan "çerçeve yasa"...
CHP'nin köklü isimlerinden YENİ Parti'ye başvuru!
CHP’nin önemli isimleri Aziz Kocaoğlu, Kâmil Okyay Sındır ve Olgun Atila, partiden istifa ederek...
Başkan Uzun tarafını seçti: Narlıdere'de çoğunluk CHP'de!
Narlıdere Belediye Başkanı Erman Uzun'un CHP'de kalma kararı aldı. Belediye meclisindeki yeni...
Bahçeli, teröristbaşı Öcalan için 'umut hakkı' çağrısını...
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Terörsüz Türkiye" süreci kapsamında çıkarılacak "çerçeve...
