BIST 100 13.275,50 %0,58 Altın 6.766,63 ₺/gr %1,00 Bitcoin $85.644 %0,36 Dolar 48,84 ₺ %0,10 Euro 55,77 ₺ %0,20 Sterlin 64,90 ₺ %0,30 Gümüş 102,23 ₺/gr %2,81 Ethereum $2.727,66 %0,48 İsviçre Frangı 59,36 ₺ %0,17 Kanada Doları 34,67 ₺ %0,06 Avustralya Doları 34,54 ₺ %0,52 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,01 ₺ %0,10 BAE Dirhemi 13,30 ₺ %0,13 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,33 Çin Yuanı 7,28 ₺ %0,02
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Siyaset CHP'den tüm belediyelere "askıda fatura" talimatı

CHP'den tüm belediyelere "askıda fatura" talimatı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "zamlar geri alınana kadar faturamı ödemiyorum" açıklamasının ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP'li belediyelere "Askıda Fatura" uygulamasının yaygınlaştırılması ve faturalara destek olunması için yeni projeler başlatılması talimatını verdi.

0Yorumlar
CHP'den tüm belediyelere "askıda fatura" talimatı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, belediyelere gönderdiği yazıda, "Son dönemde elektriğe gelen zamlar, vatandaşlarımızda yeni ve ağır mağduriyetlere neden olmuştur. Asgari ücretin altında geliri olan ailelerimiz, maalesef yüksek tutarlardaki elektrik faturalarını ödeyemez duruma düşmüştür" dedi. 

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu dün gece Twitter’dan yaptığı açıklama ile yaza kadar elektrik faturalarındaki KDV’nin yüzde 1’e indirilmesini istedi ve CHP’li belediyelerin asgari ücret altında geliri olan aileleri desteklemesi talimatı verdi. Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı’na yaptığı elektrik zammını geri alması çağrısında bulunurken, "zamlar geri alınana kadar faturamı ödemiyorum" açıklamasını yaptı.

Bunun üzerine CHP Genel Merkezinden bugün tüm CHP’li belediye başkanlarına resmi yazı gönderildi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun tarafından gönderilen yazıda, belediyelerden, asgari ücretin altında geliri olan ailelerin faturalarına destek olunması için yeni projeler başlatılması ve “Askıda Fatura” gibi uygulamalarının yaygınlaştırılması istendi.

Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un imzasıyla tüm CHP’li belediye başkanlarına gönderilen yazıda şunlar kaydedildi:

"VATANDAŞ ÖNÜNÜ GÖREMEZ HALDE"

“Siyasi iktidarın yanlış politikaları, ülkemizi derin bir ekonomik buhran ile karşı karşıya bırakmıştır. Ülkemizin büyük bölümünü etkisi altına alan derin yoksulluk nedeniyle vatandaşlarımız, artık önünü göremez hale gelmiştir. Özellikle son dönemde elektriğe gelen zamlar, vatandaşlarımızda yeni ve ağır mağduriyetlere neden olmuştur. Asgari ücretin altında geliri olan ailelerimiz, maalesef yüksek tutarlardaki elektrik faturalarını ödeyemez duruma düşmüştür.

"KARA KIŞ FONU NEFES ALDIRMAKTADIR"

Belediyelerimiz tarafından 'Kara Kış Fonu' kapsamında ihtiyaç sahiplerine verilen destekler, halkımıza bir nebze de olsa rahat nefes aldırmaktadır. Bunun yanında yine belediyelerimiz tarafından uygulanan 'Askıda Fatura' gibi projelerle toplum dayanışması örgütlenmiş, geçim sıkıntısı çeken ailelerimizin yüz binlerce faturası bu sayede ödenmiştir.

"ASKIDA FATURA' YAYGINLAŞTIRILACAK"

Bu kapsamda; Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu tarafından açıklandığı üzere; belediyelerimizin 'Askıda Fatura' projelerini, özellikle asgari ücretin altında geliri olan aileleri kapsayacak şekilde yaygınlaştırmaları ve sosyal yardımları, elektrik ve doğalgaz maliyetlerine destek olacak şekilde genişletmeleri büyük önem arz etmektedir.”

“ELEKTRİK VE DOĞALGAZ MALİYETİ YÜKÜNÜN AZALTILMASI”

Yazıda, tüm belediyelerin, imkânı olan vatandaşların, ihtiyacı olanlara destek olmasının önünü açacak uygulamaların önemine dikkat çekilerek, belediyelerden ihtiyaç sahiplerinin üzerindeki elektrik ve doğalgaz maliyeti yükünün azaltılmasına destek olacak projelere yoğunlaşmaları istendi. (ANKA)



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Siyaset Haberleri

Tümü

Ankara CHP’de Mansur Yavaş Depremi: İlçe Belediye...

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın CHP’den istifa ettiğini açıklamasının...

7 saat önce

Özgür Özel'den 'Mansur Yavaş' açıklaması: 'Alacağı...

YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş'ın...

8 saat önce

Mansur Yavaş'ın İstifasına CHP Genel Merkezi'nden İlk Yanıt

CHP Sözcüsü Müslim Sarı, Mansur Yavaş’ın istifasının ardından yaptığı açıklamada, "İstifa tek...

8 saat önce

Çiğli Meclis Üyeleri'nden ortak açıklama: AK Parti'ye...

Çiğli Belediye Meclisi’nde AK Parti’ye geçiş iddialarına ortak yanıt geldi. CHP, YENİ Parti ve...

8 saat önce

AKP’li Fıçı’dan ilk icraat: Sendika binasını boşaltın

CHP’den istifa ettikten sonra AKP’ye geçen Foça Belediye Başkanı Saniye Fıçı’nın ilk icraatı,...

8 saat önce

Yeni Parti İzmir'de seçim heyecanı: Ön seçim takvimi...

YENİ Parti İzmir İl Başkanlığı, ilçelerde kongrelere tek aday olarak girecek ilçe başkan...

9 saat önce

Gümrükçü: “Yuvaya Dönüşler Başladı, Artarak Sürecek”

Karşıyaka İlçe Örgütü’nü ağırlayan CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, partiden kopan üyelerin...

10 saat önce

Mansur Yavaş CHP’den istifa etti: "Bağımsız kalacağım"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, uzun süredir hakkında yürütülen siyasi...

10 saat önce

Yeni Parti İzmir'de ilçelere kritik yazı: Ön seçimde...

Özgür Özel liderliğindeki Yeni Parti'de kongre takvimi başladı. İzmir'de 30 ilçede delege...

11 saat önce

Adalar’da Meclis Karıştı, Dengeler Değişti: CHP Adayını...

Yolsuzluk soruşturması kapsamında Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat’ın tutuklandığı...

12 saat önce

CHP'de eski belediye başkanları buluşması: Saha...

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir örgütü, partiye emek vermiş deneyimli isimlerin katılımıyla gücüne...

1 gün önce

Gümrükçü 'den Doğuş Bayır İçin Çağrı: "Tedbir Haksız ve...

CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, ev hapsi adli kontrol tedbiri uygulanan İzmir Büyükşehir ve...

1 gün önce