CHP’li Bakan’dan Eskinazi’ye destek: "Az bile söylemiş!"
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, MEB'e ÇEDES benzeri protokoller imzaladığını hatırlatarak tepki gösteren Ege İhracatçı Birlikleri Yönetim Kurulu Başkanı Jak Eskinazi'ye destek oldu. Bakan, konuyla ilgili açıklamasında, "Çocuklar okuldan alınıp türbe ziyaretine götürülüyor, küçücük bir çocuğa maket mezar başında ağıt yaktırılıyor. Siz neyin provasını yapıyorsunuz?” ifadelerini kullandı.
CHP İçişleri Bakanlığı’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, Milli Eğitim Bakanlığı’nın ÇEDES ve benzeri protokoller imzaladığını hatırlatarak, “Milli Eğitim Bakanlığı tarikatlar ve cemaatler ile sözleşme imzalayacağına yapay zeka kuruluşları ile anlaşma imzalamalıdır” diyen Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Yönetim Kurulu Başkanı Jak Eskinazi’ye destek açıklaması yaptı.
“Jak Eskinazi az bile söylemiş” diyen CHP’li Bakan, devletin okullarında dini cemaat ve vakıfların cirit attığını, laik ve bilimsel eğitimin ortadan kaldırılmak istendiğini söyledi, “Çocuklar okuldan alınıp türbe ziyaretine götürülüyor, küçücük bir çocuğa maket mezar başında ağıt yaktırılıyor. Siz neyin provasını yapıyorsunuz?” dedi. Bakan’ın açıklaması şu şekilde:
"SİZ NEYİN PROVASINI YAPIYORSUNUZ?"
“İzmir’in başarılı ve saygın iş insanı Jak Eskinazi’ye katılmamak mümkün mü? Milli Eğitim Bakanlığı, Anayasal ve yasal sınırlar dışına çıkarak eğitimi tarikat ve cemaatlere teslim eden protokol ve uygulamalara imza atarken, buna sessiz kalınamaz. Jak Eskinazi az bile söylemiş. Milli Eğitim Bakanlığı hem ÇEDES ile hem de tarikat ve cemaatlerle yaptığı protokollerle laik Türkiye Cumhuriyeti’ne, Anayasamıza ve yasalarımıza aykırı hareket ediyor. Milli Eğitim Temel Kanunu açık… Milli Eğitim Temel Kanununa göre Türk Milli Eğitiminin temel amacı; ‘Atatürk inkılâplarına ve Anayasanın başlangıcında ifadesini bulan Türk milliyetçiliğine bağlı; Türk Milletinin milli, ahlâkî, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren; ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan; insan haklarına ve Anayasanın başlangıcındaki temel ilkelere dayanan millî, demokratik, lâik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetine karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getirmiş yurttaşlar olarak yetiştirmek; Beden, zihin, ahlâk, ruh ve duygu bakımlarından dengeli ve sağlıklı şekilde gelişmiş bir kişiliğe ve karaktere, hür ve bilimsel düşünme gücüne, geniş bir dünya görüşüne sahip, insan haklarına saygılı, kişilik ve teşebbüse değer veren, topluma karşı sorumluluk duyan; yapıcı, yaratıcı ve verimli kişiler olarak yetiştirmektir.’ Milli Eğitim Bakanlığı Anayasa ve yasalara uygun olarak çocuklarımıza bilimsel ve laik eğitim vereceğine, eğitimi tarikatlara ve cemaatlere teslim ediyor. Devletin okullarında dini cemaat ve vakıflar cirit atıyor. Laik ve bilimsel eğitim ortadan kaldırılmak isteniyor. Çocuklar okuldan alınıp türbe ziyaretine götürülüyor, küçücük bir çocuğa maket mezar başında ağıt yaktırılıyor. Siz neyin provasını yapıyorsunuz?
"İZMİR BU ZİHNİYETE TESLİM OLMAYACAK!"
AKP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sayın Hamza Dağ’ın, geçtiğimiz günlerde, başkan seçilmesi halinde ‘Ensar, Tügva, Türgev gibi dernek ve vakıflarla protokol yapacak mısınız?’ sorusunu cevapsız bıraktığını görmezden gelecek değiliz. Afişlerinde partisinin logosu kullanmayı tercih etmiyor, Mustafa Bey sokakta meyhane ziyaret edip popülist siyaset güdüyor. Hepsi göstermelik… Tarikatlarla yapılan protokolleri eleştiren Jak Eskinazi’ye yönelik çirkin ve saldırgan üslupları da bunu ortaya koyuyor. İktidarı ellerine geçirene kadar demokratlar. Bir yandan İzmir halkının vergileri Ensar’a, Tügva’ya, Türgev’e gidecek, diğer yandan kula kulluk edenler ile yapılan protokollerle eğitimin dinselleşmesi sürekli kılınacak… Bu siyasete de bu zihniyete de değil Büyükşehir’i, İzmir’in hiçbir ilçesini bırakamayız. Var gücümüzle çalışıyoruz, daha çok çalışacağız. İzmir, bu siyasete de bu zihniyete de teslim olmayacak.”
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Başkan Eskinazi'den Cemil Tugay'a 'Basmane Çukuru' desteği!
Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, Basmane Çukuru'na ilişkin İzBB Başkanı...
EİB Başkanı Eskinazi'den 2025 yılı değerlendirmesi:...
EİB Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi ve Birlik Başkanları İzmir'de basınla bir araya gelerek 2025...
Karşıyaka-İzBB gerilimi sürüyor: Başkan Ünsal, Tugay'ı...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ile Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal...
Siyaset Haberleri
TümüKökkılınç: "Sığınmaevi Kapasiteleri Yetersizdir"
CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Av. Nilay Kökkılınç, İzmir’e Valilik tarafından...
Yeni Parti İzmir'de ön seçim heyecanı
Özgür Özel liderliğinde kurulan Yeni Parti'de kongre heyecanı başladı.
YENİ Partili Tanrıkulu'ndan 'fon krizi' açıklaması: '525...
YENİ Parti Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, borsada son birkaç ayda 525 milyar liralık...
AK Partili Kırkpınar'dan Foça çıkarması: Birikmiş...
AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, Foça ilçesinde gerçekleştirdiği geniş kapsamlı...
Ümit Özlale'den Mehmet Şimşek'e: Konuyu yeterince ciddiye...
YENİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale, sermaye piyasasında yaşanan gelişmelerin yalnızca...
AK Parti Konak, Danışma Meclisi’nde toplandı: 2029’da...
AK Parti Konak İlçe Teşkilatı, ilçe danışma meclisi toplantısı düzenlendi. Toplantıda...
Ekrem İmamoğlu 'erken seçim' çağrısı yaptı: 'Nihayetinde...
İktidarın politikalarına tepki gösteren ve 'erken seçim' çağrısı yapan Ekrem İmamoğlu,...
Kayyumluk görevine son verilmişti: Tekin'den 'göreve...
İstanbul 45. Asliye Hukuk Mahkemesince kayyumluk görevine son veren CHP İstanbul İl...
Başkan Güç'ten Erken Seçim Çağrısı
YENİ Parti İzmir Kurucu İl Başkanı Çağatay Güç, İzmir Adliyesi önünde STK’lar tarafından...
AKP’li isim 'avarel kılıklı' demişti: Karakülçe’den...
Foça’da Saniye Bora Fıçı protestosu sonrası başlayan polemik, İzmir Büyükşehir Belediye...
Gümrükçü'den Siyasi Etik Kanunu çağrısı: 5 temel ilkeyi...
Son dönemde artan partiler arası transferleri ve milli iradeyi hiçe sayan siyasi hamleleri sert...
Borsa İstanbul'daki gelişmeler üzerine CHP Ekonomi Masası...
Borsa İstanbul'da yaşanan gelişmelerin ardından CHP Ekonomi Masası acil toplanma kararı aldı.