CHP'li Eşki: "Konuşulan iddialara inanmak istemiyorum"
CHP kulislerinde başta Bornova olmak üzere yeniden adaylık verilmeyen CHP’li belediye başkanlarının, kendilerinden sonra gelecek başkanlara sıkıntı çıkarmak amacıyla belediyeye fazladan işçi alımı yaptığı iddiası konuşuluyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, iddiaların asılsız olduğunu belirtirken CHP Bornova Belediye Başkan Adayı Ömer Eşki, “Yoğun şekilde yapılmaya çalışılan hem malzeme hem personel alımları açıkçası tüm kentin dilinde." diye konuştu.
GÜLPERİ TİBİN/ EGE’YE BAKIŞ – Önümüzdeki yerel seçimler için partileri tarafından yeniden aday gösterilmeyen CHP’li belediye başkanları tarafından, yeni dönemde göreve başlayacak belediye başkanlarına zorluk çıkarmak amacıyla belediyeye çok fazla işçi alımı yapıldığı iddia edildi. İddiaların odağında bulunan Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, “Böyle bir şey yok. Bu son dönemlerde bütün belediyeler için söylenebilir ancak doğru değil” diye konuştu.
Kent gündemini meşgul eden konuyla ilgili açıklama yapan bir diğer isim ise CHP Bornova Belediye Başkan Adayı Ömer Eşki oldu.
“SÖYLENTİLERE İNANMAK İSTEMİYORUM”
Belediye içinde alınan kararlar ve atılan adımlarla ilgili kendilerine iddiaları doğrular nitelikte bazı bilgilerin geldiğini belirten Eşki, “Yoğun şekilde yapılmaya çalışılan hem malzeme hem personel alımları açıkçası tüm kentin dilinde.” dedi.
Eşki, konuşmasına şu ifadelerle devam etti:
“Mustafa Başkan'ın aday gösterildiği 2019 yılında, başta personel alımlarının aday olarak açıklandığı tarihten sonra yapılmaması konusundaki hassasiyetini hem Olgun Başkan ile hem de kamuoyu ile paylaştığını biliyoruz. Ben bu hassasiyeti taşıyan, kendi adının açıklandığı tarihten sonra işe alınan arkadaşlarımızı deneme süresi kapsamında işten çıkaran Mustafa Başkan'ın, partimizce aday gösterildiğim günden sonra personel alımı yaptığı söylentilerine inanmak istemiyorum.”
YAPILMAYAN İŞLER SEÇİM SÜRECİNE Mİ SIKIŞTIRILDI?
Kendilerine gelen iddialar arasında yıllardır yapılmamış işlerin bir aya sıkıştırılmaya çalışıldığının da yer aldığını belirten Eşki, “Yıllardır yapılmamış işlerin bir ay içerisinde telaşla yapıldığı, sık sık ilgili ilgisiz ihalelere çıkılıp alımlar yapıldığı söylentileri de personel alımı gibi konuşulan konulardan. Ben gerek Mustafa Başkan'ın gerekse kazandığımız taktirde birlikte çalışacağımız bürokrat arkadaşlarımın takvim açısından sorun teşkil edebilecek bir zamanda böylesi işlere girişeceğine ihtimal vermiyorum.” diye konuştu.
Başkan İduğ’un hassasiyetini bildiğini ve bu nedenle konu hakkında konuşmaya gerek görmediğini ifade eden Eşki, “Ancak gerekirse kendisiyle de konuşur bürokrat arkadaşlarımın da bilmesi gereken düşüncelerimi kendisiyle paylaşırım.” diye ekledi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Buca’da sokak hayvanları üzerinden ortaya atılan...
Buca Belediyesi, Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nde sahipli hayvanlara çip takıldığı ve...
CHP'li Gümrükçü'den 'transfer' iddiası: 7 belediye...
CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, 7 ilçe belediye başkanının daha AK Parti ile görüştüğünü öne...
Anahtar Partili Çakır'dan o iddialara yanıt: İsimler...
Anahtar Parti Seferihisar İlçe Başkanı Ümit Avcı'nın istifası sonrası ortaya atılan iddialara...
Siyaset Haberleri
TümüÖzgür Özel İzmir'e basın özgürlüğü yürüyüşe katılmak için...
Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel İzmir’de basın özgürlüğü yürüyüşüne katılacak.
2024'te rakiplerdi: Hamza Dağ'dan Başkan Tugay'a ziyaret!
2024 yerel seçimlerinde AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan AK Parti MKYK...
Gümrükçü: Sahada Çalışmaya Halkın Sesi Olmaya Kararlıyız
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, İzmir’in 30 ilçesini kapsayan saha...
Başkan Tugay parti içi temaslarını sürdürüyor: AK Partili...
AK Parti’ye geçen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay geçmişte sık sık karşı karşıya...
Manisa'da AK Parti iddiaları: Başkan Besim Dutlulu son...
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı YENİ Partili Besim Dutlulu, AK Parti'ye katılacağı ve bazı...
İmamoğlu, gazeteciliğe destek çağrısı yaptı: 'Halkın...
Tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, medya kuruluşlarına ve gazetecilere yönelik baskılara tepki...
AK Partili İnan'dan 'Karaburun' açıklaması: Görüşmemiz...
Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan’ın AK Parti’ye geçiş iddialarına ilişkin konuşan...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, kasım ayında İzmir'e gelecek!
AK Parti İzmir Milletvekili ve Genel Sekreteri Eyyüp Kadir İnan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kasım...
AK Partili İnan'dan Çiğlililere müjde: Tek tek projeleri...
AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, AK Parti'ye geçen Çiğli...
AK Partili İnan, Özgür Özel'i hedef aldı: İzmir'e olan...
AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, AK Parti'ye geçen Çiğli...
İYİ Parti’de İstifa Krizi! Müsavat Dervişoğlu’nun...
İYİ Parti Ankara Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, partisinden ve milletvekilliği görevinden...
Soyer'in avukatlarından sürece ilişkin açıklama:...
Kooperatif davasında yargılanan Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in...