CHP'li Özçağdaş'tan İzmir ziyareti: CHP'yi diz çöktürmeye yönelik bu hamleler...
CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, İzmir İl Başkanlığı’nda basın açıklaması gerçekleştirdi.
ÖMER FARUK ALTIN/EGE’YE BAKIŞ- Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, CHP İzmir İl Başkanlığı’na ziyarette bulundu. Ziyaret sırasında basın açıklaması gerçekleştiren Özçağdaş, “Bundan sonra da tıpkı İstanbul’da olduğu gibi koordineli şekilde tutuklu olan, ya da başka hukuki ihtiyacı olan arkadaşlarımızla olmaya devam edeceğiz.” dedi.
“OLUMLU VE OLUMSUZ MESELENİN TÜRKİYE İLE AÇIK AÇIK KONUŞULMASI GEREKİR”
Bu operasyonların Türkiye’ye yakışmadığın ifade eden Özçağdaş, “1 Temmuz 2025 Salı günü bir şafak operasyonuyla basına servis edilen eski görüntülerle İzmir’e dair gündemi sarsan bir operasyon gerçekleştirildi. 157 arkadaşımız bir gözaltı işlemine tabi tutuldular. 4 gün boyunca gözaltında kaldılar. 59 arkadaşımız tutuklu, 58 arkadaşımız adli kontrol 40 arkadaşımız da serbest kaldı. Bu 59 arkadaşımızın bugün itibariyle 11inin tutukluluğu devam ediyor. Burada bir dizi olumlu ve olumsuz meselenin Türkiye ile açık açık konuşulması gerekir. Böylesi operasyonların Türkiye’ye yakışmadığını, aslolanın davet usulü olduğunu, sürecin böyle işlemesi gerektiğini bir kere söyleyelim. İki, bu kadar çok kişiyi bir anda toplayarak bir algı yaratarak, bunun sonucunda da bu kadar arkadaşımızın tutuklu olması, ifadelerinin de alındığı konular tutuksuz yargılanmasını gerekir” ifadelerini kullandı.
“HERKESİN SAHİP OLMASI GEREKEN BİR HAKTIR”
Erdoğan’ın İBB Başkanı olduğu zaman yaşadığı hukuki sürece değinen Özçağdaş, “Geçmişte Erdoğan’ın sahip olduğu hak herkesin sahip olması gereken bir haktır. Bu bugüne kadar CHP olarak yaşadığımız en önemli sorunlardan biridir. Bugün itibariyle 25 milyon seçmenimizin yerel seçimlerdeki iradesi sakatlanmış durumdadır. Örneğin İstanbul’da CHP’nin seçilmiş 27 başkanından 10’u tutuklu bulunuyor” dedi.
Özçağdaş, dün Murat Çalık’ı ziyaret etmesine ilişkin, “Dün Mehmet murat Çalık’ı ziyaret ettim, sağlık sorunları nedeniyle bir araya gelemedik. Bir belediye başkanı sağlık sorunlarına karşın tutuklu bulunuyor. Bu iktidar tarafından tutukluluk halinin cezalandırma olarak kullanılmasıdır” şeklinde konuştu.
“OLUMLU BİR ŞEY DE VAR, İDDİANAMENİN SÜRATLE HAZIRLANMIŞ OLMASI”
İzmir’e yönelik gerçekleşen operasyonlara da değinen Özçağdaş şu ifadeleri kullandı:
Bugün İzmir özelinde ama Türkiye’ye sirayet etmiş olan CHP’yi diz çöktürmeye yönelik bu hamleler, hukukun tamamen ayaklar altına alınmasıdır. İzmir’de bu yanlışa rağmen, tutukluluğun tedbir kararı olmasına rağmen olumlu bir şey de var. O da iddianamenin sürat ile hazırlanması. Bu uygulamanın doğru olduğunu belirtmek zorundayız. Bir belediye başkanını tutuksuz yargılamayla içeriye alacaksınız, İBB başkanını alacaksınız, 125 gündür bir iddianame hazırlamayacaksınız. Siz bu operasyona nasıl başladınız? Maalesef Türkiye’de belirli bir grup yargıyı araçsallaştıran da gördüğümüz şu, önce alalım sonra delili toplarız. Bu hukuksuzluktur. Herkes yargılanabilir ama bunun bir usulü var. Delilleri toplayacaksınız. Böyle hukuk olmaz. İzmir’de iddianamenin hızla hazırlanması hukuk adına doğrudur. Sıra kalan 11 arkadaşımızın da tutuksuz yargılanmasını sağlamaktadır. Bugün İBB meclis grubumuzda bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirdik. Bundan sonra da tıpkı İstanbul’da olduğu gibi koordineli şekilde tutuklu olan, ya da başka hukuki ihtiyacı olan arkadaşlarımızla olmaya devam edeceğiz. Bu süreçle ilgili mağdur vatandaşlarımız var, CHP’nin olduğu yerde mağdur kimse kalmayacak. Vatandaşlarımızın ihtiyacı neyse İzBB ve CHP unsurları gereğini yerine getiriyor olacaklar. Tutuksuz yargılamanın esas olduğunu hatırlatmak istiyorum. En kısa zamanda İzmir’de tutuklu bulunan Soyer, Aslanoğlu, Kaya ve tüm tutuklu arkadaşlarımızın serbest kalacağı bir sürecin yaşanmasını diliyorum.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Mert Müldür Ameliyat Edildi, Kaç Hafta Olmayacak?
Fenerbahçe, Mert Müldür'ün sol diz menisküs yırtığı nedeniyle Avusturya'da operasyon...
İBB'nin 61'inci duruşması gergin başladı: CHP'li...
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da aralarında bulunduğu 414 sanıklı davanın 61. duruşması gergin...
Galatasaray maçı öncesi Godoi'den kötü haber!
Süper Lig'de cumartesi günü Galatasaray'la deplasmanda karşı karşıya gelecek Göztepe'de...
Siyaset Haberleri
TümüAnkara CHP’de Mansur Yavaş Depremi: İlçe Belediye...
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın CHP’den istifa ettiğini açıklamasının...
Özgür Özel'den 'Mansur Yavaş' açıklaması: 'Alacağı...
YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş'ın...
Mansur Yavaş'ın İstifasına CHP Genel Merkezi'nden İlk Yanıt
CHP Sözcüsü Müslim Sarı, Mansur Yavaş’ın istifasının ardından yaptığı açıklamada, "İstifa tek...
Çiğli Meclis Üyeleri'nden ortak açıklama: AK Parti'ye...
Çiğli Belediye Meclisi’nde AK Parti’ye geçiş iddialarına ortak yanıt geldi. CHP, YENİ Parti ve...
AKP’li Fıçı’dan ilk icraat: Sendika binasını boşaltın
CHP’den istifa ettikten sonra AKP’ye geçen Foça Belediye Başkanı Saniye Fıçı’nın ilk icraatı,...
Yeni Parti İzmir'de seçim heyecanı: Ön seçim takvimi...
YENİ Parti İzmir İl Başkanlığı, ilçelerde kongrelere tek aday olarak girecek ilçe başkan...
Gümrükçü: “Yuvaya Dönüşler Başladı, Artarak Sürecek”
Karşıyaka İlçe Örgütü’nü ağırlayan CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, partiden kopan üyelerin...
Mansur Yavaş CHP’den istifa etti: "Bağımsız kalacağım"
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, uzun süredir hakkında yürütülen siyasi...
Yeni Parti İzmir'de ilçelere kritik yazı: Ön seçimde...
Özgür Özel liderliğindeki Yeni Parti'de kongre takvimi başladı. İzmir'de 30 ilçede delege...
Adalar’da Meclis Karıştı, Dengeler Değişti: CHP Adayını...
Yolsuzluk soruşturması kapsamında Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat’ın tutuklandığı...
CHP'de eski belediye başkanları buluşması: Saha...
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir örgütü, partiye emek vermiş deneyimli isimlerin katılımıyla gücüne...
Gümrükçü 'den Doğuş Bayır İçin Çağrı: "Tedbir Haksız ve...
CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, ev hapsi adli kontrol tedbiri uygulanan İzmir Büyükşehir ve...