BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Siyaset CHP'li Serter'den, Bakan Kurum'a tepki: Aliağa çöplük hal...

CHP'li Serter'den, Bakan Kurum'a tepki: Aliağa çöplük haline getirilemez

İzmir Milletvekili Bedri Serter, ilk kez Nisan 2021’de gündeme gelen asbest yüklü Brezilya gemisi Neo Sao Paulo’nun Aliağa’ya söküm için getirilmesinin yeniden gündeme gelmesine sert tepki gösterdi.

0Yorumlar
CHP'li Serter'den, Bakan Kurum'a tepki: Aliağa çöplük haline getirilemez

Serter, gelecek olan geminin halk sağlığı için tehlike oluşturmasının yanında Aliağa’da zor şartlarda çalışan gemi söküm işçileri için de hayati tehlike oluşturduğunu belirterek  “AKP hükümeti, ülkeyi her gün başka bir tehlike ile karşı karşıya bırakmaya devam ediyor.Şimdi de asbest bombası ile karşı karşıyayız. Uzmanlar tarafından 600 tona yakın asbest taşıdığı belirtilen söz konusu gemide Sayın Bakan Murat Kurum’a göre ise 9.6 ton asbest yüklüymüş. Değil 9.6 ton asbest 9.6 gram bile asbestin ülkemize girmesine engel olacağız. Ayrıca söz konusu geminin daha öncede ülkemize getirilmesi gündeme geldiğinde hem bizler hem de uzmanlar, ilgili tüm sivil toplum örgütleri karşı çıkmıştık ve iktidar, o dönemde bu geminin getirilmesi kararından vazgeçmişti, şimdi ne oldu da tekrar bu geminin gelmesi kararı çıktı çok merak ediyorum, iktidar yine neyin peşinde” dedi.

"Sayın Bakan, asbest yüklü gemiyi Türkiye'ye sokacağım diye uğraşacağına İzmir'in göbeğindeki Çernobil için kafa yor"

 İzmir Milletvekili Bedri Serter, Aliağa’ya asbest yüklü gemiyi yanaştırmayı aklına koymuş olan ve bunun için gerekli izni veren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a seslenerek: “ İnsan hayatını ve çevreyi tehdit eden en önemli olaylardan biri İzmir’in Çernobil’i olarak da adlandırılan Gaziemir’deki eski kurşun fabrikası alanında yaşanmaktadır. Çevre Mühendislerinin yaptığı açıklamaya göre bu sahada 500 bin tonun üzerinde nükleer radyoaktif madde bulunmaktadır. Biz 9.6 gram bile asbest ülkemize giremez derken 500 bin tonun üzerinde ölüm saçan radyoaktif maddenin bir an önce bertaraf edilmesi gerekmektedir. İzmir’de bu bölge zehir ve ölüm saçmaya senelerdir devam ediyorken henüz Sayın Kurum’un attığı hiçbir adım söz konusu değildir. Bunu bırakın kendisi halkımız için yeni tehlikenin önünü açmaktadır. Kendisini bir an önce Gaziemir ile ilgilenmeye davet ediyoruz.” dedi.

Serter, son günlerde Bakan Kurum’un belediye başkanlarını hedef alan açıklamalarını da eleştirerek “ Bakan Murat Kurum, bakanlık görevini bıraktı, kendi sorumluluklarını unuttu, kendine muhatap olarak belediye başkanlarımızı alıyor. Kendi iktidarlarının neden olduğu olayları ve halkı karşı karşıya bıraktığı tehlikeleri bir kez daha kendilerine hatırlatıyor, ve sesleniyorum: Aliağa’ya yanaşacak geminin sorumlusu siz olacaksınız, siz! şov yapmaktan vazgeçmeli, bir an önce sorumluluk alanınıza giren acil sorunları çözmelisiniz” dedi. 

 


Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Siyaset Haberleri

Tümü

'Çerçeve Yasa' teklifine MHP'den fire!

'Çerçeve yasa' teklifine 360 milletvekili imza atarken, MHP İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi...

8 saat önce

Gözler Beştepe'de: Bahçeli ile Erdoğan bir araya gelecek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile saat 14.00'te Beştepe'de görüşme...

11 saat önce

CHP Gençlik Kolları MYK'si belli oldu: İzmir'den üç isim...

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanlığı'nın Merkez Yönetim Kurulu açıklandı. MYK'de İzmir’den üç...

1 gün önce

'Çerçeve yasa'yı 360 vekil imzaladı: İşte yasanın...

MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin çağrısı üzerine başlatılan süreçte hazırlanan "çerçeve yasa"...

1 gün önce

CHP'nin köklü isimlerinden YENİ Parti'ye başvuru!

CHP’nin önemli isimleri Aziz Kocaoğlu, Kâmil Okyay Sındır ve Olgun Atila, partiden istifa ederek...

1 gün önce

Başkan Uzun tarafını seçti: Narlıdere'de çoğunluk CHP'de!

Narlıdere Belediye Başkanı Erman Uzun'un CHP'de kalma kararı aldı. Belediye meclisindeki yeni...

1 gün önce

Bahçeli, teröristbaşı Öcalan için 'umut hakkı' çağrısını...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Terörsüz Türkiye" süreci kapsamında çıkarılacak "çerçeve...

1 gün önce

Devlet Bahçeli, 'Çerçeve Yasa' teklifini imzaladı!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, çerçeve yasa teklifine imza attı.

2 gün önce

Seferihisar YENİ Parti'ye geçti!

CHP'de mutlak butlan kararının ardından kurulan YENİ Parti'ye katılımlar sürüyor. Seferihisar...

2 gün önce

Dikili Belediye Başkanı YENİ Parti'ye katıldı

CHP'de mutlak butlan kararının ardından kurulan YENİ Parti'ye katılımlar sürüyor. Dikili...

2 gün önce

Özgür Özel'den 'net açıklama': İktidar olamazsak bırakırım!

YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin ilk açık grup toplantısında gündemle ilgili...

2 gün önce

Özgür Özel'den 'demokratik örgütlenme' açıklaması: Genel...

YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin ilk grup toplantısında parti örgütlenmesinde...

2 gün önce