BIST 100 13.122,58 %5,54 Altın 6.680,78 ₺/gr %0,50 Bitcoin $75.980 %0,14 Dolar 48,66 ₺ %0,05 Euro 55,87 ₺ %0,59 Sterlin 65,19 ₺ %0,66 Gümüş 98,72 ₺/gr %0,86 Ethereum $2.405,62 %0,33 İsviçre Frangı 59,00 ₺ %0,71 Kanada Doları 34,79 ₺ %0,45 Avustralya Doları 34,51 ₺ %0,53 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,01 Suudi Riyali 12,96 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 13,25 ₺ %0,02 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,26 Çin Yuanı 7,25 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Siyaset CHP'li Zenger: Konak'a fayda sağlamak istiyorum

CHP'li Zenger: Konak'a fayda sağlamak istiyorum

Ülküspor 2. Başkanı Ahmet Zenger, Konak Belediyesi Meclis Üyesi Aday Adaylığı ile ilgili konuştu. Zenger, eğer meclis üyesi olarak seçilirse, Konak’taki dezavantajlı mahallelere çeşitli imkanlar sağlamak istediğini söyledi. Zenger, “İlk önce kendi mahallelerime ve dezavantajlı mahallelerden başlayarak elimden gelen her şeyi yapmaya çalışacağım. Ancak ben onlara balık tutmayı öğreteceğim. Balık vermeyeceğim” dedi.

0Yorumlar
CHP'li Zenger: Konak'a fayda sağlamak istiyorum

Mert DELEN/EGE’YE BAKIŞ - Ülküspor 2. Başkanı ve Konak Belediyesi Meclis Üyesi Aday Adayı Ahmet Zenger, Konak halkına faydalı olabilmek için meclise girmek istediğini belirtti. Konak’taki uyuşturucu sorununun önüne spor faaliyetleri ve istihdam ile geçilebileceğini söyleyen Zenger, meclise girebilmesi halinde yapmak istediklerini anlattı.

“UYUŞTURUCU SORUNUNU KALDIRMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Konak’ın en önemli sorunlarının başında gelen uyuşturucu konusunu sporla beraber çözebileceklerini ifade eden Zenger, “Devletimizle, belediyelerimizle, spor kulüplerimizle beraber bu mahallelerdeki uyuşturucu sorununu kaldırmaya çalışıyoruz. Burada herkese görev düşüyor. Devlet güvenlik desteği verecek, belediye ailelere ve eğitim giderlerine yardım edecek. Bu çocukları eğitime yönlendirecek. Biz bunu Ülküspor’da başardık. 11-12 yaşlarından itibaren bütün kategorilerde oyuncularımız var. Hepsi de pırıl pırıl. Okuldan geldiklerinde idmanlarına çıkıyorlar. Cumartesi-Pazar maçları oluyor. Biz bunu Roman mahallelerinde de yaygınlaştırmak istiyoruz. Kazancımın bir kısmını hayıra sanat yapıyorum. Spor kulüplerine de yardım ediyorum. Hücumspor, Hüradalet, Çağlayanspor, Esentepespor gibi bizim mahallelerimizin takımlarına forma, eşofman vb. spor malzemeleri yardımında bulunuyorum. Biz bu çocuklara yatırım yaparak aslında geleceğe yatırım yapıyoruz. İyi sporcu, iyi bir birey üretmeye çalışıyoruz. Yeni bir kız voleybol takımı kurduk. Birçok kez Milli takımda forma giyen Bülent Hasan Ütün’ü bu takımın antrenörü olmasını sağladık. İnşallah kız voleybol takımımız güzel yerlere gelecek” diye konuştu.

“BALIK TUTMAYI ÖĞRETECEĞİM”

Konak Belediyesi Meclisi’ne girebilirse, bütün Konak halkı için çalışacağını ve Konak’a faydalı olmak için elinden geleni yapacağını belirten Zenger, “Ben seçilirsem neler yapacağım? Bizim amacımız İzmir ve Konak bölgesinde çeşitli sahalar yapmak. Konak’ta çok spor sahası yok. İlk önce kendi mahallelerime ve dezavantajlı mahallelerden başlayarak elimden gelen her şeyi yapmaya çalışacağım. Gıda, eğitim, spor gibi konularda yardım sağlayacağım. Ancak ben onlara balık tutmayı öğreteceğim. Balık vermeyeceğim. Kömür, makarna falan vermeyeceğim. Ama onları işe sokmaya çalışacağım. Çeşitli kurslar açılmasını sağlamaya çalışacağım. Müzik ve spor gibi kursları belediyemizle beraber Konak’ın her yerine yaymaya çalışacağım. Konak halkının en büyük sorunu uyuşturucu. Bu konuda bizlere de görev düşüyor. İnsanların kötü gözle baktığı insanlara el uzatacağız. Bize oy veren vermeyen herkese kucak açacağım. Bu insanlara faydalı olmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

 

“YILLARIN BİRİKİMİNİ KONAK İÇİN KULLANACAĞIM”

Konak’ta sevilen, sayılan bir insan olduğunu söyleyen Zenger, “1962 yılında Konak ilçesine bağlı Dibekbaşı Süvari Mahallesi’nde doğdum. Balkan göçmeni bir ailenin çocuğuyum. Babam Debekbaşı Süvari Mahallesi’nde 50 yıl muhtarlık yaptı. Ben de 20 yaşından sonra o mahalleden ayrıldım. Çeşitli firmalarda çalışarak Türkiye’nin her bölgesinde satış-pazarlama müdürlüğü yaptım. 2014 yılından beri oğullarımla birlikte ithalat-ihracat firması kurduk. Bir dönem meclis üyesi olmak istedim ve CHP’den başvurdum. Amacım halkın bana olan sevgi ve saygısını mecliste temsil etmek. Bizim mahallelerimizin bir özelliği var. Agora, Dibekbaşı, İkiçeşmelik semtleri iç göç vermekte. Belli bir duruma gelen, zenginleşenler İzmir’in başka semtlerine dağıldılar. Konak’ın göç vermesinin önüne geçmek istiyorum. Yılların birikimini Konak halkının lehine, menfaatlerine kullanarak çeşitli hizmetlerde bulunmak istiyorum. Konak’ın 111 tane mahallesi var. Bunların çoğuna hakimim. Zaten muhtarlardan da iyi bir desteğim var, halkta karşılığım var. Spor camiasında tanınıyorum. 5 seneden beri Ülküspor’da 2. Başkanlık yapıyorum” dedi.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Siyaset Haberleri

Tümü

Gümrükçü'den Siyasi Etik Kanunu çağrısı: 5 temel ilkeyi...

Son dönemde artan partiler arası transferleri ve milli iradeyi hiçe sayan siyasi hamleleri sert...

3 saat önce

Borsa İstanbul'daki gelişmeler üzerine CHP Ekonomi Masası...

Borsa İstanbul'da yaşanan gelişmelerin ardından CHP Ekonomi Masası acil toplanma kararı aldı.

4 saat önce

Güç'ten CHP'ye 'telefon polemiği' yanıtı: O defteri...

CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü’nün YENİ Parti İzmir İl Başkanı Çağatay Güç hakkında yaptığı...

5 saat önce

Erdoğan'ın danışmanı Uçum'dan seçim tarihi!

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, seçim tarihiyle ilgili önemli mesajlar verdi. Uçum,...

6 saat önce

CHP Manisa'da yeni il başkanı belli oldu!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa İl Başkanlığı görevine Sait Özkan getirildi. Özkan, sağlık...

1 gün önce

Ceyda Bölünmez Çankırı'dan Foça Belediyesi'ne ziyaret!

AK Parti’ye geçen Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la yaptığı...

1 gün önce

AK Partili Kaya'dan 'Portakal Vadisi' çıkışı: Kaderine...

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç...

1 gün önce

Hüseyin Benzer'den AK Parti İlçe Başkanlığı'na ziyaret

Buca Belediyesi Başkan Vekili Hüseyin Benzer’in AK Parti Buca İlçe Başkanı Cihangir Sağır’a...

1 gün önce

Kurultay davasında ara karar verildi!

CHP kurultay ceza davasında verilen ara karar kapsamında duruşma 21 Ekim’e ertelendi. 

1 gün önce

Yeni Parti İzmir'de gözler ön seçime çevrildi

Yeni Parti'de olağan kongre süreci başladı.

1 gün önce

Gümrükçü 'den Sahada Muhtarlara Özel İlgi

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü ’nün saha mesaisindeki temposu düşmüyor....

1 gün önce

Çankırı'dan Mutlu'ya uzlaşı ziyareti: Vatandaşın yanında...

AK Parti İzmir Milletvekili ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ceyda...

1 gün önce