BIST 100 13.168,35 %0,63 Altın 6.721,64 ₺/gr %0,13 Bitcoin $84.503 %1,89 Dolar 48,86 ₺ %0,05 Euro 55,80 ₺ %0,30 Sterlin 64,88 ₺ %0,34 Gümüş 100,67 ₺/gr %0,55 Ethereum $2.694,75 %1,76 İsviçre Frangı 59,04 ₺ %0,25 Kanada Doları 34,64 ₺ %0,04 Avustralya Doları 34,40 ₺ %0,05 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,01 ₺ %0,06 BAE Dirhemi 13,31 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,37 Çin Yuanı 7,28 ₺ %0,02
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Siyaset Ekrem İmamoğlu’ndan iktidar mesajı: “Biz iktidara hazırız”

Ekrem İmamoğlu’ndan iktidar mesajı: “Biz iktidara hazırız”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu katıldığı bir etkinlikte, kendisini hedef alan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un açıklamalarına yanıt verdi. Konuşmasında, “Ekrem İmamoğlu'na laf yetiştiriyorlar. Çünkü başarısızlar. Başarısız oldukları için vasatlıklarıyla laf üretiyorlar" ifadelerini kullanan İmamoğlu, ayrıca “İktidarın değişmesini istiyoruz ve biz iktidara hazırız" dedi.

0Yorumlar
Ekrem İmamoğlu’ndan iktidar mesajı: “Biz iktidara hazırız”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Üsküdar Yavuztürk Mahallesi’ndeki Kent Lokantası açılışında açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında iktidar mesajı veren İmamoğlu, “Bugünkü yakıcı sorun olan ekonomiyle mücadelede vatandaşımızın yanında oluyoruz. İşte diyoruz ki biz bugünden yarınları çok iyi hazırlayacak ve vatandaşı ile birlikte düşünen, dertlenen yönetim anlayışı olarak, biz artık ülkenin iktidarının değişmesini istiyoruz ve biz iktidara hazırız. Milletimizle birlikte milletimizi yöneteme kabiliyetine sahibiz." dedi.

 

BAKAN TUNÇ’A YANIT

İmamoğlu, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un, "Sürüldüğünü iddia ettiği hakim, Yüksek Seçim Kurulu üyelerine 'ahmak' dediği iddiasıyla yargılandığı mahkemede hakimin reddi talebinde bulundukları hakim. Yani buna cevap vermeye bile değer bulmuyorum ama maalesef bunlar oluyor. Arkadaşın sağa sola sataşacağına İstanbulluların sorunlarıyla ilgilenmesi lazım" sözlerinin sorulması üzerine Tunç' yanıt verdi.

 

İmamoğlu, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“"Aslında cevaba değer bir yorum değil ama bu vasat, tarifini, vasatlığını kendisine hatırlatarak cevap vermek istiyorum. Çünkü, düşünebiliyor musunuz? İstanbul'un işiyle ilgilensin dediği kişi dünya çerçevesinde saçma sapan bir dava yüzünden siyaset yasağıyla karşı karşıya ve feryat ediyor.

Yani İstanbul'a görev yapamaması için, gayri hukuki, gayri yasal, dünyada olmayan bir yöntemle sürdürülen bir dava sürecine dair feryadını dile getiriyor. Bunu bile algılayamıyor. Niye biliyor musunuz? Vatandaşı duyma, duyuları kapalı bunların. Bakın, burada neye soyunmuş? Hala o davanın savcılığına soyunmuş."

"Halbuki bir bakan şunu diyebilir, demeli. 'Bu ne demek istiyor? Ya kardeşim orada bir hakime benim avukatlarım reddi hakim demiş olabilir. Bu seni ne ilgilendirir?' Sonuçta demiş ama reddedilmiş" diyen İBB Başkanı, şöyle devam etti:

"Ama sonradan giden hakim feryat ediyor. Onu duysana. Diyor ki: 'Beni zorladılar. Ceza vermem konusunda zorladılar.' Bunu sağır sultan bile duydu, Adalet Bakanı duymadı. Çünkü o kulaklarını, gözlerini bir kişiye çevirmiş. Başka kimseyi duymuyor. 86 milyon insana duymayan bir insan, bir yönetici biçimi oluşturdular."

 

'ALLAH BUNLARIN ZULMÜNDEN BU MEMLEKETİ KORUSUN'

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'i de eleştiren İmamoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunlar da Adalet Bakanı'dır, Milli Eğitim Bakanı'dır ya da bakanlardır. Mesela Milli Eğitim Bakanı'ndan ne bekliyoruz biz? İyi bir eğitim düzeni, iyi bir eğitim sistemi, sorunların çözümü. Vatandaş neye dönüyor? Yok efendim yalana, hurafeye, camilerin kapısı kapanmış da, işte başörtülü kadınlara şu yapılmış da bu yapılmış. Vasatlık. Kötü bir vasatlık. Allah bunların zulmünden bu memleketi korusun.

Bunların gözü, aklı, vicdanı millete çözüm bulmakta değil. Bak Ekrem İmamoğlu arkadaşlarıyla vatandaşa çare arıyor, kent lokantası açıyor. Sen adalete çözüm bulma yerine, ya da bu konu nedir? Şunu bir HSK'ya önereyim, bir çağırsınlar. Kardeşim şu hakimi bir dinlesinler deme yerine Ekrem İmamoğlu'na laf yetiştiriyorlar. Çünkü başarısızlar. Başarısız oldukları için vasatlıklarıyla laf üretiyorlar. Ama vasatlık, o kadar net yani. Bu vasatlıktan bu memleket inşallah bir an önce kurtulur."



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Siyaset Haberleri

Tümü

Beydağ Yeni Parti İlçe Başkanlığı açıldı: "CHP’nin oyları...

Beydağ’da teşkilat yapılanmasını tamamlayan YENİ Parti, ilçe başkanlığının açılışını...

24 dakika önce

YENİ Parti'den başkan adaylarına 19 maddelik taahhütname:...

YENİ Parti, başkan adaylarının imzalaması 19 maddelik bir taahhütname hazırladı. Söz konusu...

1 saat önce

Özgür Özel'in İzmir programı belli oldu

Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel hafta sonu İzmir'e geliyor.  26-27 Eylül tarihlerinde...

2 saat önce

Ankara CHP’de Mansur Yavaş Depremi: İlçe Belediye...

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın CHP’den istifa ettiğini açıklamasının...

19 saat önce

Özgür Özel'den 'Mansur Yavaş' açıklaması: 'Alacağı...

YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş'ın...

20 saat önce

Mansur Yavaş'ın İstifasına CHP Genel Merkezi'nden İlk Yanıt

CHP Sözcüsü Müslim Sarı, Mansur Yavaş’ın istifasının ardından yaptığı açıklamada, "İstifa tek...

20 saat önce

Çiğli Meclis Üyeleri'nden ortak açıklama: AK Parti'ye...

Çiğli Belediye Meclisi’nde AK Parti’ye geçiş iddialarına ortak yanıt geldi. CHP, YENİ Parti ve...

20 saat önce

AKP’li Fıçı’dan ilk icraat: Sendika binasını boşaltın

CHP’den istifa ettikten sonra AKP’ye geçen Foça Belediye Başkanı Saniye Fıçı’nın ilk icraatı,...

20 saat önce

Yeni Parti İzmir'de seçim heyecanı: Ön seçim takvimi...

YENİ Parti İzmir İl Başkanlığı, ilçelerde kongrelere tek aday olarak girecek ilçe başkan...

21 saat önce

Gümrükçü: “Yuvaya Dönüşler Başladı, Artarak Sürecek”

Karşıyaka İlçe Örgütü’nü ağırlayan CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, partiden kopan üyelerin...

21 saat önce

Mansur Yavaş CHP’den istifa etti: "Bağımsız kalacağım"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, uzun süredir hakkında yürütülen siyasi...

22 saat önce

Yeni Parti İzmir'de ilçelere kritik yazı: Ön seçimde...

Özgür Özel liderliğindeki Yeni Parti'de kongre takvimi başladı. İzmir'de 30 ilçede delege...

23 saat önce