Hakkında soruşturma izni istenmişti: Mansur Yavaş'a destek yağmuru!
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş hakkında İçişleri Bakanlığı’ndan soruşturma izni talebine yönelik tepkiler sürüyor.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği konserler hakkında başlatılan soruşturmada İçişleri Bakanlığı'ndan Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Özel Kalem Müdürü Nevzat Uzunoğlu hakkında soruşturma izni talep etti.
CHP'den pek çok isim de, sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla, soruşturma izni talebine sert eleştirilerde bulundu.
"ANKARA'YI PARSEL PARSEL SATANLAR İFADEYE BİLE ÇAĞRILMAZKEN..."
CHP Sözcüsü Deniz Yücel, Mansur Yavaş hakkında soruşturma talep edilmesine ilişkin şu ifadeleri kullandı:
"Ankara’yı parsel parsel satanlar ifadeye bile çağrılmazken, 31 Mart’ta Ankara’da 10 kişiden 6’sının oyunu almış bir belediye başkanına, Ankara’ya ve Ankaralılara hizmetin ta kendisine soruşturma izni isteniyor. Ankara’yı 23 yıllık Gökçek esaretinden kurtarıp sosyal belediyecilikle buluşturan Mansur Yavaş Başkanımıza soruşturma izni istendiğini duyuran ise yandaş medya…
Bu soruşturma izni, Mansur Yavaş'a değil, Ankaralıların iradesinedir. Bu soruşturma izni emekliye verilen sosyal yardıma, kömür yardımınadır. Bu soruşturma izni bayramdan bayrama bile et yüzü görmeyen sofralara verilen et desteğinedir. Bu soruşturma izni, öğrencinin içtiği bir kap sıcak çorbayadır.
Şeffaflıktan ve dürüstlükten taviz vermeyen, halka hizmetten başka bir amacı olmayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş'ın yanındayız. Siyasi kumpaslarınıza hukuki gerekçeler uydurarak başkanlarımızı, Cumhuriyet Halk Partisi'ni geri adım attıracağınızı zannediyorsanız yanılıyorsunuz!"
"MANSUR YAVAŞ'IN HAYATI DA SİYASETİ DE ŞEFFAFTIR"
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer ise, şunları söyledi:
"Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturma izni istediği Sayın Mansur Yavaş’ın siyasetteki tek sermayesi dürüstlüğüdür. Bugün ona çamur atanların milletmizin vicdanında hiçbir karşılığı yoktur. Ankaralı bilir ki, Mansur Yavaş'ın hayatı da, siyaseti de şeffaftır. Bu millet, dürüst bir yöneticiyi kimin karalamaya çalıştığını gördüğü gibi kimin halkın hakkını savunduğunu da çok iyi bilir. O çamur, atanın elinde kalır. Dürüstlük karşısında kirli siyaset er ya da geç tarihin çöplüğünde kaybolur gider."
"HESAP SORACAK YER ARIYORSANIZ YANLIŞ KAPIDASINIZ"
CHP Grup Başkanvekili Murat Emir de, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:
"Ankara’nın gelirini Ankaralıya geri veren, başkentimizi fetret devrinden çıkaran ABB Başkanımız Mansur Yavaş’ın yanındayız, sonuna kadar arkasındayız. Hesap soracak yer arıyorsanız yanlış kapıdasınız. O kapı, Ankara'yı parsel parsel satanların kapısıdır."
"ANKARA HALKININ VİCDANINA SORUŞTURMA AÇMAYA ÇALIŞTIĞINIZIN FARKINDA MISINIZ"
CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır ise, tepkisini şu ifadelerle gösterdi:
"Yine iktidara yakın medyadan öğrendik… Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, konser soruşturması için Mansur Yavaş hakkında İçişleri Bakanlığı'ndan soruşturma izni istedi. Görevi kötüye kullanma gerekçesiyle istenen bu izin hukuki değil, apaçık siyasidir. Bugüne kadar öğrencinin, emeklinin, garibanın yanında olan Mansur Yavaş’ın sonuna kadar arkasındayız. Siz, Ankara halkının vicdanına soruşturma açmaya çalıştığınızın farkında mısınız! Sizden korkan sizin gibi olsun!"
"ANKARA'DA DÜRÜST, ŞEFFAF VE İSRAFI BİTİREN BELEDİYECELİK HEDEF ALINMAKTADIR"
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftci de, şu açıklamayı yaptı:
"Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş hakkında İçişleri Bakanlığı’ndan soruşturma izni talep etmesi, yargı baskısının yeni bir sürecidir. Ortada ne hukuka uygun bir gerekçe, ne de kamu zararına dair somut bir tespit vardır. Buna rağmen 'soruşturma izni' talebiyle oluşturulmak istenen algı, Ankara’da dürüst, şeffaf ve israfı bitiren belediyeciliği hedef almaktadır. Soruşturma izni talebiyle yürütülen bu 'siyasi kampanya', sadece Mansur Yavaş’a değil, Ankara halkının iradesine yöneliktir. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş’ın kamu yararını önceleyen duruşuna ve Ankara halkının iradesine sonuna kadar sahip çıkacağız."
"MİLLET KİMİN DÜRÜST ÇALIŞTIĞINI KİMİN CEBİNİ DOLDURDUĞUNU ÇOK İYİ BİLİYOR"
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek:
"Mansur yavaş, Bir emeklinin 'bugün de kesilmedi çok şükür' dediği ödenmiş su faturasıdır. Eczanede eli cüzdanına gidip geri dönenin, sessizce aldığı ilaçtır. Mahalle bakkalında utancını yutan garibanın, kapatılmış veresiye defteridir. Millet kimin dürüst çalıştığını, kimin cebini doldurduğunu çok iyi biliyor. Hiç merak etmeyin. Görüyor, biliyor, not ediyor. Ankara’yı yıllarca parsel parsel satanlara tek bir soruşturma açılmıyor. Tam anlamıyla siyasi bir soruşturma için aceleyle düğmeye basılıyor. 24 Eylül’de tek tek bütün iftiralarınızı suratınıza çarptı. Ankaralı, 31 Mart’ta yüzde 60.43’lük tokadı attı zaten. O tokat sadece bir seçim sonucu değildi. Yolsuzluğa, kibire, kumpasa atılan bir tokattı. Kuyruk acınızı anlıyoruz ama bu gol çıkmaz. Rezaletin kitabını yazıyorsunuz. Ankara Mansur başkanının yanında. Bizler onun sonuna kadar arkasındayız."
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Mansur Yavaş'ın adaylık tartışmasına Burhanettin...
YENİ Parti Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, CHP’li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı...
Başkan Yavaş'tan 'soruşturma izni' tepkisi: Yavaş, Melih...
İçişleri Bakanlığı tarafından hakkında soruşturma izni çıkarılan Ankara Büyükşehir Belediye...
Mansur Yavaş'tan 'kurultay' çağrısı: Gelin bu oyunu hep...
Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı 'Cumhurbaşkanı Adayı'...
Siyaset Haberleri
Tümü18 saatlik görüşme sonucunda 'Çerçeve Yasa' kabul edildi!
Kamuoyunda “çerçeve yasa” olarak bilinen Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünlüğün Güçlendirilmesi...
Saygılı'dan Cemil Tugay açıklaması: Kapımız herkese açık
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın AK...
Başkan Mutlu ve 19 meclis üyesi YENİ Parti'ye katıldı!
Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu ve 19 meclis üyesinin YENİ Parti’ye katılmasıyla...
CHP, İlkay Çiçek'i ihraç talebiyle disipline sevk etti!
CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, Menderes Belediye Başkanı İlkay...
YENİ Parti'den açıklama: 28 ilde CHP'li belediye başkanı...
YENİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Tüzün, CHP'den istifa ederek YENİ Parti'ye katılan...
'Çerçeve Yasa' teklifine MHP'den fire!
'Çerçeve yasa' teklifine 360 milletvekili imza atarken, MHP İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi...
Gözler Beştepe'de: Bahçeli ile Erdoğan bir araya gelecek!
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile saat 14.00'te Beştepe'de görüşme...
CHP Gençlik Kolları MYK'si belli oldu: İzmir'den üç isim...
CHP Gençlik Kolları Genel Başkanlığı'nın Merkez Yönetim Kurulu açıklandı. MYK'de İzmir’den üç...
'Çerçeve yasa'yı 360 vekil imzaladı: İşte yasanın...
MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin çağrısı üzerine başlatılan süreçte hazırlanan "çerçeve yasa"...
CHP'nin köklü isimlerinden YENİ Parti'ye başvuru!
CHP’nin önemli isimleri Aziz Kocaoğlu, Kâmil Okyay Sındır ve Olgun Atila, partiden istifa ederek...
Başkan Uzun tarafını seçti: Narlıdere'de çoğunluk CHP'de!
Narlıdere Belediye Başkanı Erman Uzun'un CHP'de kalma kararı aldı. Belediye meclisindeki yeni...
Bahçeli, teröristbaşı Öcalan için 'umut hakkı' çağrısını...
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Terörsüz Türkiye" süreci kapsamında çıkarılacak "çerçeve...
