BIST 100 14.235,83 %1,60 Altın 6.713,67 ₺/gr %0,10 Bitcoin $77.954 %1,52 Dolar 48,64 ₺ %0,04 Euro 56,22 ₺ %0,01 Sterlin 65,70 ₺ %0,02 Gümüş 98,75 ₺/gr %0,15 Ethereum $2.514,06 %1,21 İsviçre Frangı 59,51 ₺ %0,00 Kanada Doları 34,99 ₺ %0,01 Avustralya Doları 34,71 ₺ %0,08 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,95 ₺ %0,01 BAE Dirhemi 13,25 ₺ %0,02 Rus Rublesi 0,57 ₺ %0,24 Çin Yuanı 7,25 ₺ %0,02
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Siyaset Hamza Dağ açıkladı: Sosyal medya yasası yolda!

Hamza Dağ açıkladı: Sosyal medya yasası yolda!

Adalet ve Kalkınma Partisi İzmir Milletvekili Hamza Dağ, sosyal medya yasasına ilişkin açıklamalar yaptı. Sosyal medya düzenlemelerin son aşamasına gelindiğinden ifade eden Dağ, sosyal medya yasasının önümüzdeki aylar içerisinde hazır olacağını duyurdu.

0Yorumlar
Hamza Dağ açıkladı: Sosyal medya yasası yolda!
Adalet ve Kalkınma Partisi İzmir Milletvekili, Genel Başkan Yardımcısı ve Tanıtım ve Medya Başkanı Hamza Dağ, sosyal medya şirketlerine getirilen düzenlemeler hakkında açıklamalarda bulundu.

Türkiye’nin sosyal medya yasasıyla vergi ve hak, hukuk noktasında kazanım sağlayacağını belirten Hamza Dağ, “Bu konuda yapılan düzenleme ilk değil... 2007’de de yapıldı. 2 sene önce de sosyal medya şirketlerinin Türkiye’de temsilcilik açması için düzenleme yapmıştık. Çünkü sosyal medya şirketleri şu anda dünyada devletleri tanımayan bir süreç ortaya koyuyor. Ne vergi anlamında tanımıyor, ne de bu şirketler dolayısıyla hakkınız ihlal edildiği kanaatinde iseniz çözüm alamıyorsunuz. Mahkemeye cevap vermiyorlar. Bu sadece iktidar mensubu siyasetçiler için değil, gazeteci, sanatçı gibi tüm vatandaşlar için geçerli... Biri size yüz yüze söyleyemeyeceği bir şeyi o mecralar üzerinden rahatlıkla söyleyebiliyor. Ne yapabilirsiniz? Mahkemeye başvuracaksınız. Şirketler de devlet mekanizmasını işletmeme noktasında çalışma yapıyor’’ dedi.

''Vergi mesuliyeti ortaya konsun''
Türkiye’de temsilcilik açılması noktasına değinen AK Partili Milletvekili Dağ, ‘’ Vergi mesuliyetinin de ortaya konmasını istiyoruz çünkü milyarlarca dolar kazanıyorlar. Bu gelirden devletlerin de hakkını alması gerektiğini düşünüyoruz. Aynı zamanda mahkeme sürecinde de vatandaşların sonuç almasını istiyoruz. Bunun için 2 sene önce düzenleme yapmıştık. Sosyal medya şirketleri bunun arkasından gitmek istedi. Temsilci atadılar ama temsilci Türkiye’de değil... Örneğin Twitter Amerika’da birini atadı. 10 milyon, 50 milyon, reklam yasağı gibi aşamalı cezalar koymuştuk. Reklam yasağı noktasında temsilci atandı. Sürekli arkadan dolanma söz konusu... Dolayısıyla bizim onların ülkemizi bu konulardaki muhataplığını ortaya koymak için yeni bir düzenleme yapacağız. Avrupa Birliği’de buna hitap eden bir düzenlemeye gidiyor. Bizim de son aşamaya geldi. Mecliste de gruplar arasında bir çalışma yapılıyor. Bunlardan sonra önümüzdeki ay meclise sunulur hale gelir.”

 


Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Siyaset Haberleri

Tümü

Başkan Gümrükçü'den siyasi partilere ziyaret

CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, "Ortak Akıl ve Nezaket Ziyaretleri" kapsamında kentteki...

2 saat önce

YENİ Parti Balçova İlçe Başkanlığı açıldı

YENİ Parti Balçova İlçe Başkanlığı’nın açılışı geniş katılımlı törenle...

5 saat önce

Özelleştirme tartışması İzBB Meclisi'nde: AK Partili...

Köprü ve otoyolların özelleştirme programına alınması Meclis gündemine taşınırken, AK Parti Grup...

17 saat önce

Başkan Vekili Akın'dan İzBB'ye tepki: Yapıcı irade...

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin gündem dışı bölümünde söz alan Güzelbahçe Başkan Vekili...

18 saat önce

YENİ Partili Dalgıç'tan 'otoyol özelleştirmelerine' tepki!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde Çeşme Otoyolu’nun özelleştirilmesi gündeme geldi. YENİ...

18 saat önce

MHP'li Altınkeser başkan vekilliği görevinden istifa etti!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkan Vekili Bahadır...

20 saat önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Yeni Eğitim Yılı Mesajı!...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2026-2027 eğitim öğretim yılı açılışında yaptığı konuşmada eğitim...

22 saat önce

Butlan CHP'sinden 'kurultay' kararı: Temyiz incelemesi...

Butlan yönetimindeki CHP'nin Parti Sözcüsü Müslim Sarı, partisinin 38. Olağan Kurultay'a ilişkin...

1 gün önce

AK Parti Urla’da dikkat çeken dönüş: İstifa ettirilen...

Ücretsiz yapılan tadilat için para alındığı iddiasıyla geçmişte partiyle ilişiği kesildiği öne...

1 gün önce

Başkan Güç: "Delege seçimlerini başarılı bir şekilde...

YENİ Parti İzmir Kurucu İl Başkanı Çağatay Güç, delege seçimlerinin ardından yaptığı açıklamada,...

1 gün önce

Utku Gümrükçü, 'yeniden yapılanma' sürecini anlattı:...

CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, partisinin İzmir’deki yeniden yapılanma sürecinde örgüt...

1 gün önce

AK Partili Bursalı'dan yeni eğitim yılı mesajı

AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı Aksoy, Güzelbahçe 60. Yıl Anadolu Lisesi'nde...

1 gün önce