İktidarda AYM tartışması: AK Partililer karşı karşıya geldi
TBMM Sağlık Komisyonu’na iktidar tarafından sunulan sağlıkla ilgili yasa teklifinin görüşmelerinde AK Partili isimler AYM kararları üzerinden ayrıştı. AK Partili Sağlık Komisyonu Başkanı Vedat Bilgin, “AYM ‘Kanunu şöyle yapacaksınız’ diye bize tarif edemez” diye konuşurken, AK Partili Leyla Şahin Usta ise “getirdikleri yasa teklifini AYM’nin uyardığı şekilde düzelttiklerini” belirtti.
Cumhuriyet’ten Gazetesi’nden Sarp Sağkal’ın haberine göre, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) kararları üzerinden yaşanan yargı krizi tartışması sürerken iktidarın TBMM Sağlık Komisyonu’na getirdiği sağlıkla ilgili yasa teklifinin görüşmelerinde AK Partili isimlerin AYM kararları üzerinden ayrışması dikkat çekti. Komisyon, önceki gün iktidarın sağlıkla ilgili düzenlemelerini içeren yasa teklifini görüştü.
Görüşmeler sırasında söz alan CHP Bursa Milletvekili Kayıhan Pala, iktidarın önerdiği yasa değişikliğinde disiplin cezası alan sağlık çalışanlarının ek ödemelerinden kesinti yapılmasıyla ilgili maddenin daha önce birçok kez AYM tarafından iptal edildiğini belirtti. Pala, bu düzenlemeyi tekrar teklife koymanın anayasaya aykırı olduğunu söyledi.
‘HADDİ DEĞİL’
Bu itiraza tepki gösteren komisyon başkanı AKP’li Vedat Bilgin “AYM’nin iptal gerekçesi ne olursa olsun asla ‘Kanunu şöyle yapacaksınız’ diye bize tarif edemez. AYM’nin böyle bir görevi yoktur. Meclis’in üzerinde kimsenin böyle bir baskı ya da yönlendirme gücü yoktur, reddediyoruz. Böyle bir yorum yapmak kimsenin haddi değildir” dedi.
USTA’YA DESTEK
Teklifi Meclis’e sunan AKP’li Leyla Şahin Usta ise muhalefetin ve TTB’nin itirazlarına karşı yasa teklifini hazırlarken AYM’nin uyarılarına dikkat ettiklerini ve teklifi buna göre düzelttiklerini belirtti. Sağlık Bakan Yardımcısı Hüseyin Kürşat Karabıyık da Şahin’in konuşmasını destekledi.
FAKÜLTE İTİRAFI
Komisyonda çok sayıda açılan ve niteliksiz eğitim verdiği eleştirileri yapılan diş hekimliği fakülteleri de konuşuldu. Komisyonun AKP’li başkanı ve eski bakan Vedat Bilgin “Yeterli bilimsel kadronun olup olmadığına bakılmaksızın çeşitli alanlarda çok sayıda fakültenin açılması ciddi bir sorun yaratıyor. Bunun YÖK tarafından değerlendirilmesi gerekir. Sorunu diploma sahibini artırarak çözmek yerine, kaliteyi artırarak, bilimsel standartları yükselterek yaklaşmak daha doğru olur” dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
CHP'de 'grup toplantısı' tartışması: Kürsüye Kılıçdaroğlu...
Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) yarın gerçekleşecek grup toplantısında kürsüde kim olacak? CHP...
İZSU'daki taşeronlaşma tartışması, meclis gündemine geldi!
İZSU Genel Kurulu’nda arıtma tesisleri ve hizmet alımına yönelik fizibilite çalışmaları...
Yol verme tartışması katliama dönüştü: 3 kişi yaşamını...
Antalya’nın Serik ilçesinde gece saatlerinde yaşanan yol verme tartışması kanlı bitti. İddiaya...
Siyaset Haberleri
TümüAnkara CHP’de Mansur Yavaş Depremi: İlçe Belediye...
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın CHP’den istifa ettiğini açıklamasının...
Özgür Özel'den 'Mansur Yavaş' açıklaması: 'Alacağı...
YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş'ın...
Mansur Yavaş'ın İstifasına CHP Genel Merkezi'nden İlk Yanıt
CHP Sözcüsü Müslim Sarı, Mansur Yavaş’ın istifasının ardından yaptığı açıklamada, "İstifa tek...
Çiğli Meclis Üyeleri'nden ortak açıklama: AK Parti'ye...
Çiğli Belediye Meclisi’nde AK Parti’ye geçiş iddialarına ortak yanıt geldi. CHP, YENİ Parti ve...
AKP’li Fıçı’dan ilk icraat: Sendika binasını boşaltın
CHP’den istifa ettikten sonra AKP’ye geçen Foça Belediye Başkanı Saniye Fıçı’nın ilk icraatı,...
Yeni Parti İzmir'de seçim heyecanı: Ön seçim takvimi...
YENİ Parti İzmir İl Başkanlığı, ilçelerde kongrelere tek aday olarak girecek ilçe başkan...
Gümrükçü: “Yuvaya Dönüşler Başladı, Artarak Sürecek”
Karşıyaka İlçe Örgütü’nü ağırlayan CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, partiden kopan üyelerin...
Mansur Yavaş CHP’den istifa etti: "Bağımsız kalacağım"
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, uzun süredir hakkında yürütülen siyasi...
Yeni Parti İzmir'de ilçelere kritik yazı: Ön seçimde...
Özgür Özel liderliğindeki Yeni Parti'de kongre takvimi başladı. İzmir'de 30 ilçede delege...
Adalar’da Meclis Karıştı, Dengeler Değişti: CHP Adayını...
Yolsuzluk soruşturması kapsamında Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat’ın tutuklandığı...
CHP'de eski belediye başkanları buluşması: Saha...
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir örgütü, partiye emek vermiş deneyimli isimlerin katılımıyla gücüne...
Gümrükçü 'den Doğuş Bayır İçin Çağrı: "Tedbir Haksız ve...
CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, ev hapsi adli kontrol tedbiri uygulanan İzmir Büyükşehir ve...