BIST 100 11.165,44 %0,13 Altın 6.450,91 ₺/gr %1,03 Bitcoin $79.976 %1,76 Dolar 49,84 ₺ %0,00 Euro 55,66 ₺ %0,14 Sterlin 66,51 ₺ %0,11 Gümüş 84,66 ₺/gr %2,15 Ethereum $2.317,82 %2,18 İsviçre Frangı 60,22 ₺ %0,03 Kanada Doları 35,63 ₺ %0,02 Avustralya Doları 35,09 ₺ %0,21 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,28 ₺ %0,00 BAE Dirhemi 13,58 ₺ %0,01 Rus Rublesi 0,62 ₺ %0,08 Çin Yuanı 7,49 ₺ %0,04
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Siyaset İmamoğlu'na bir dava daha... Görevden alınabilir

İmamoğlu'na bir dava daha... Görevden alınabilir

Cumhuriyet Halk Partisi tarafından görevden alınması imkânsız olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na terör davası açılması durumunda, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından görevden alınabilir.

0Yorumlar
İmamoğlu'na bir dava daha... Görevden alınabilir

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CNN Türk'te katıldığı programda YSK üyelerine 'Ahmak' dediği gerekçesiyle hapis cezası alan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu görevden alma yetkisi bulunmadığını söyledi. Soylu, İmamoğlu'na verilen ceza İstinaf ve Yargıtay'da onanırsa açığa alma yetkisi bulunduğunu ileri sürmüş, görevden alabilmesi için ise Danıştay'dan olumlu yanıt gelmesi gerektiğini söyledi.

Habertürk yazarı Bülent Aydemir ise dünkü köşesinde kaleme aldığı yazıda Danıştay üyeleriyle yaptığı görüşmeleri aktarırken "Sayın Bakan prosedürü açıklıyor ancak yasalar bu olayda, durumun böyle olmadığını söylüyor.... Hem hukukçulara hem de başvuru üzerine görevden alma kararını verecek bazı Danıştay üyelerine sordum. Sonda söyleyeceğimi başta söyleyeyim. Konuştuklarımın tamamı İmamoğlu hakkında karar kesinleşse dahi görevden alınamayacağını söylüyor. Çünkü hakaret suçu, belediye başkanlığına engel teşkil etmiyor" bilgisini aktarmıştı.

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya da bugünkü köşesinde CHP'nin grup toplantısına katılan Ekrem İmamoğlu ile Kılıçdaroğlu ve kurmayları arasında geçen görüşmelerin içeriğine yönelik kulis bilgilerini kaleme aldı. Buna göre CHP yönetimi Ekrem İmamoğlu'na bu kez terörden yeni bir dava açılacağı ihtimali üzerinde duruyor. İmamoğlu'na terörden dava açılması halinde İçişleri Bakanlığı'nın dava sonuçlanmadan görevden alma yetkisi bulunuyor.

Sarıkaya'nın yazısının ilgili bölümü şöyle:

Şimdi gelelim asıl soruya…

Ankara’da yaklaşık üç saat kadar süren görüşme trafiği içinde Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu Cumhurbaşkanlığı adaylık konusunu hiç konuştu mu?

Yakın çevrelerine aktardığına göre bu konu hiç ele alınmamış, daha çok dava ve gelebilecek soruşturma, kovuşturma ve mahkeme süreçleri üzerinde durulmuş.

Özelikle de yeni bir davanın yolda olduğu konusu üzerinde yoğunlaşılmış.

Anlattıklarına göre İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun uzun süre önce dile getirdiği, “belediye kadroları içinde terör ile iltisaklı kişilerin olduğuna” dönük iddiası üzerinden Büyükşehir Belediyesi bir soruşturma geçirmişti.

Ancak herhangi bir olguya rastlanmadığı belirtilmişti.

Ancak yakın zamanda ikinci bir müfettiş görevlendirilmiş ve Büyükşehir’de yeni bir inceleme başlatılmış.

Yine iddialarına göre ikinci müfettiş 105 belediye çalışanını terörle iltisaklı bulduğunu belirten rapor vermiş.

Üzerinde durdukları böyle bir sürecin başlaması halinde İmamoğlu’nun terör örgütleriyle iltisaklı kişileri işe alıp, onlara destek olduğu gerekçesiyle hakkında soruşturma ve kovuşturma başlatılıp görevinden açığa alınması.

Bunun Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde olma ihtimali üzerinde de durulmuş.

Hukukçular, “Ahmak…” sözünün kanun gereği belediyedeki göreviyle alakalı olmadığı için İçişleri Bakanı’nın açığa alma yetkisinin bulunmadığını anımsatmış.

Ancak terör ile ilgili konularda Bakanlık yetkisinin bulunduğuna vurgu yapmış.

Buna karşı nasıl bir siyasi taktik geliştirmeleri gerektiği üzerinde durulmuş.

Beklenti 6’lı Masa ile de bağlantılı kalarak bu tür gelişmelere karşı kamuoyu oluşumunu sağlamak.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Siyaset Haberleri

Tümü

CHP İzmir'den '29 Ekim' çıkarması: Yıkılmadık, asla...

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Örgütü, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutlamak amacıyla...

19 saat önce

YENİ Parti'nin 29 Ekim töreninde elektrik krizi: Başkan...

YENİ Parti İzmir İl Örgütü, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle Cumhuriyet Meydanı'nda çelenk...

20 saat önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet’in 103’üncü yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı...

23 saat önce

Özlale’den Kamu Denetçiliği Kurumuna fon krizi sorusu

Ümit Özlale, TBMM bütçe görüşmelerinde fon vurgunuyla ilgili Kamu Denetçiliği Kurumuna başvuru...

1 gün önce

Eski ilçe başkanından kurultay sonrası sert çıkış:...

YENİ Parti Bornova Kurucu İlçe Başkanı Ertürk Çapın, kurultay delegesi listesine alınmamasının...

1 gün önce

CHP'li Gülsever'den 'sosyal devlet' çağrısı: Hiçbir çocuk...

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Ayten Gülsever, Tivi6’da yayımlanan Sözün Özü programında...

1 gün önce

YENİ Partili Yücel'den 2027 bütçesine tepki: Bunun adı...

YENİ Parti İzmir Milletvekili Deniz Yücel, Plan Bütçe Komisyonu’nda yaptığı konuşmada, 2027...

1 gün önce

YENİ Parti kurultay tarihi belli oldu!

YENİ Parti Sözcüsü Zeynel Emre, YENİ Parti 'nin kurultay tarihinin 14 - 15 Kasım olduğunu...

1 gün önce

CHP'li Gümrükçü: Çeşme’nin Rant Uğruna Talan Edilmesine...

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, Çeşme’de meslek odalarını ziyaret etti...

1 gün önce

Yeni Partili Ösen'den Tugay'ın ziyaretlerine ilişkin...

AK Parti'ye geçen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay Ulaştırma ve Altyapı Bakanı...

2 gün önce

Antalya'da 3 İlçe Belediye Başkanının AK Parti'ye...

Antalya’da CHP’li 3 belediyenin daha AK Parti yönetimine geçebileceği iddiası siyaset...

2 gün önce

Saray'da sürpriz görüşme: Erdoğan ve Bahçeli bir araya geldi

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP lideri Devlet Bahçeli'yi Saray'da kabul etti. Görüşmenin...

2 gün önce