İşçilerden Kani Beko'ya mektup var!
İzmir Milletvekili Kani Beko'ya İstanbul tekstil fabrikası işçileri dayanışma mektubu gönderdi. İşçiler mektupta yaşadıklarını sorunları anlatıp, dayanışma çağrısı yaptı.
İstanbul tekstil fabrikası işçileri İzmir Milletvekili Kani Beko’ya yaşadıkları sorunu anlatan mektup gönderdi. İşten çıkarılan işçiler Beko’ya dayanışma çağrısı yaptı. İşçiler mektupta, ”Kölece çalışma koşullarına, haksız biçimde işten atılmaya, sendikal faaliyete dönük saldırılara, onur kırıcı uygulamalara karşı, emeğimiz, onurumuz ve geleceğimiz için mücadeleyi büyütelim” ifadelerine yer verdi.
‘İşten çıkarmanın nedeni anayasal hak olan sendikalaşmaktır’
İstanbul Avcılar’da bulunan SML Etiket fabrikasında işten çıkarılan 22 işçi İzmir Milletvekili Beko’ya yazdıkları mektupta, ”İstanbul Avcılar’da bulunan SML Etiket fabrikasında sendikal faaliyetimize yönelik saldırı gerçekleştirildi. 28 Ocak günü üyelerimizle birlikte 22 işçi işten çıkarıldı. Fabrika yönetimi sendika üyesi arkadaşlarımızı keyfi olarak işten çıkarmıştır. İşten çıkarmanın nedeni anayasal hak olan sendikalaşmaktır. Gerçekleşen bu işten çıkarma, sendika düşmanlığının ürünüdür. SML Etiket yönetimi bu hukuksuzluğuyla da kalmayıp, “Devlete ödeyeceğimiz cezayı size verelim” diyerek rüşvet de teklif etmiştir. Bu ahlaksız teklifi kabul etmeyen işçiler ise madde 25/2 (kod 29) ile tehdit edilmiştir. İşçilerimiz ise onurluca davranarak yönetimin rüşvet ve tehditlerine boyun eğmemiştir” ifadelerini kullandı.
AKP-MHP’den aldıkları güç ile
İşten çıkarmaların yasaklanmasını talep eden işçiler mektupta, ”Bizler işten atmanın gerçekten yasaklanmasını istiyoruz. İşten atılmanın ciddi bir yaptırımı bulunmamaktadır. Patronlar, devlete bir işçinin brüt ücretini ödediğinde keyfi ve haksızca işten çıkartabiliyor. İşçiler keyfi olarak işten atılmamalıdır. Pandemi koşullarından kaynaklı işten atmak “yasak” olmasına rağmen bunun gerçek olmadığını bir kez daha görmüş olduk. Patronlar, AKP-MHP’den aldıkları güç ile işçi ve emekçilere karşı keyfi uygulamalar gerçekleştiriyor. Emeğine, geleceğine ve onuruna sahip çıkan, yaşanan haksızlıklara karşı gelen, mücadele eden işçi ve emekçiler keyfi olarak ücretsiz izne ve kısa çalışmaya zorlanıyor. Bunlar da yetmiyor, cezalandırmak adına İş Yasası’nın 25/2. maddesinden (kod 29) çıkış gerçekleştiriyorlar” ifadeleri yer aldı.
Kani Beko’ya Davet
Direnişi büyütmeye kararlı olduklarını belirten işçiler, ”SML Etiket’te üyelerimizin uğradıkları haksızlığa, keyfi uygulamaya, sendika düşmanlığına ve taşeronlaştırmaya karşı 3 Şubat’ta Fabrika önünde direnişe geçtik. Bugün direnişimizin 5. günü bizler her alanda direnişimizi büyütmeye ve haklılığımızı haykırmaya devam edeceğiz. Emekten ve işçiden yana olan herkesten haklılığımızı dile getirmenizdir. Ayrıca sizleri, direniş çadırımıza da davet ediyoruz” ifadelerini kullandılar.
Talepleri Net!
Milletvekili Kani Beko’ya gönderdikleri mektupta taleplerini sıralayan işçiler, ”İşten atılan işçiler derhal işe geri alınsın! Taşeron işçiler kadroya alınsın, taşeron çalışma sonlandırılsın! Baskı ve mobbing son bulsun! Kısa çalışma, ücretsiz izin gibi hak kaybına neden olan uygulamalar son bulsun! Tüm çalışanlara insanca yaşamaya yeten ücret verilsin! Sendikal örgütlenmeye yönelik baskılar son bulsun!” ifadelerini kullandılar.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Tekstil Mühendisi Başkan, MTK Sitesi'nin nabzını tuttu
Tekstil Mühendisliği mezunu olan Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, İzmir tekstil sektörünün...
Karabağlar Belediyesi Tekstil Akademi'de Mezuniyet Gururu
Karabağlar Belediyesi Tekstil Akademi'de eğitimlere başlayan 51 kadın, mezuniyet buluşmasına...
Buca'da grev çanları çalıyor: İyi niyet ve uzlaşı çabamız...
Buca Belediyesi’nde maaş ve mesai ödemelerinin belirtilen tarihte verilmemesi üzerine işçiler...
Siyaset Haberleri
TümüMansur Yavaş'ın adaylık tartışmasına Burhanettin...
YENİ Parti Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, CHP’li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı...
Başkan Güç, Roman vatandaşlarla bir araya geldi
YENİ Parti İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, Roman Soykırımı’nın ( Porajmos ) yıl...
Gümrükçü'nün 'elitler gitti' çıkışına, Volkan Gürboğa'dan...
Gerçekleştirdiği basın açıklamasında "Elitler gitmiştir, emekçiler burada CHP'ye sahip çıkmaya...
Kılıçdaroğlu İzmir'e gelecek
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun önümüzdeki 45 gün içerisinde İzmir'e geleceği...
Gümrükçü'nden istifa eden başkanlara mesaj: Meclis...
CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, CHP'den istifa eden belediye başkanları ve meclis üyelerine...
Gümrükçü'den Güç'e sert sözler: "Oyları cebine koyup...
CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, düzenlediği basın toplantısında CHP'deki ayrışma süreci ve...
İYİ Parti Karşıyaka'dan belediyeye 'tahliye' çıkışı:...
Yeşil-kırmızılı kulüp, belediye ekipleri tarafından Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu...
Başkan Fıçı'dan siyasi süreç açıklaması: "Herhangi bir...
Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı, son günlerde yaşanan siyasi gelişmelere ilişkin yazılı...
Tunç Soyer, tutukluluk incelemesini protesto etti: SEGBİS...
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik kooperatif soruşturması kapsamında tutuklu bulunan önceki...
Sinem Dedetaş'tan ilk açıklama: Aklım ve kalbim...
Üsküdar Belediyesi'ne yönelik gerçekleştirilen operasyonda dün gözaltına alınan Belediye Başkanı...
MHP'li Feti Yıldız'dan 'parti kapatma' açıklaması!
MHP'li Feti Yıldız, "Siyasi Parti Kapatma nedenlerine 'rüşvet ve yolsuzlukların odağı olmak' da...
70 yıllık CHP'li Önder Sav, istifa ettiğini açıkladı!
70 yıldır CHP üyesi olan Önder Sav, partisinden istifa ettiğini ifade ederek, "Maalesef...
