BIST 100 13.168,35 %0,63 Altın 6.721,64 ₺/gr %0,13 Bitcoin $84.503 %1,89 Dolar 48,86 ₺ %0,05 Euro 55,80 ₺ %0,30 Sterlin 64,88 ₺ %0,34 Gümüş 100,67 ₺/gr %0,55 Ethereum $2.694,75 %1,76 İsviçre Frangı 59,04 ₺ %0,25 Kanada Doları 34,64 ₺ %0,04 Avustralya Doları 34,40 ₺ %0,05 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,01 ₺ %0,06 BAE Dirhemi 13,31 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,37 Çin Yuanı 7,28 ₺ %0,02
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Siyaset İYİ Parti’den istifa eden Erdem’den Akşener’e çağrı: “Son...

İYİ Parti’den istifa eden Erdem’den Akşener’e çağrı: “Son bir fırsat var”

İYİ Parti’den istifa eden Bahadır Erdem, GİK toplantısı öncesinde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e çağrıda bulundu. Erdem, sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği açıklamasında, “Bugün sizin ve GİK üyelerinin önünde son bir fırsat var.” ifadelerini kullandı.

0Yorumlar
İYİ Parti’den istifa eden Erdem’den Akşener’e çağrı: “Son bir fırsat var”

Genel İdare Kurulu’nun (GİK) kararıyla seçimlere 81 ilde adaylarını çıkararak girmeye hazırlanan İYİ Parti’de bugün, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in “işbirli” teklifi görüşülecek. İYİ Parti’den istifa eden Prof. Dr. Bahadır Erdem, sosyal medya hesabı üzerinden açıklama gerçekleştirerek İYİ parti Genel Başkanı Meral Akşener’e seslendi. Bahadır, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

 

“Bilindiği üzere İYİ Parti cesurlar hareketi olarak yola çıkmış, Türk siyasetinin sıkışmışlığı arasında ezilen milletimize bir nefes, bir yol olmak için kurulmuştur. Sn. Genel Başkan Meral Akşener ve değerli GİK üyeleri ve İYİ Parti teşkilatı ile birlikte, geçtiğimiz 3 yılda, ‘koltuk değil ayakkabı eskitiyoruz’ diyerek memleketimizi gezdiğimiz günlerde milletimize her dokunuşumuzun, hangi partili olursa olsun muhalif seçmene nasıl bir umut olduğunu hep birlikte gördük, şahitlik ettik. Ve bu vesile ile de milletimizin gönlünde yer sahibi olduk. Akabinde yaşanan seçim süreci maalesef başarı ile sonuçlanmamış olsa da unutulmamalı ki milletimizin hatırı sayılır oranda bir kısmı muhalefet partilerine oy vererek, onların haklarını savunma sorumluluğunu muhalefete teslim etmiştir. Bu sorumluluk vesilesi ile “gücü arttıkça daha da vurdum duymazlaşan” mevcut tek adam rejimi karşısında muhalif seçmenin tek umudu hala daha CHP ve İYİ Parti’nin mantık, akıl ve adil bir çerçevede yapacağı iş birliğine bağlıdır.

 

 

“ONAYLAR NİTELİKTE OLMADIĞI İÇİN…”

Sn. Genel Başkan Meral Akşener; Seçimden sonraki süreçte sizinle her yüz yüze görüşmemizde partiler arası iş birliğinin devamının kıymetini, özellikle İstanbul ve Ankara belediyelerinin muhalefette kalmasının seçmen nezdindeki moral ve bir sonraki seçimin motivasyonu için çok ama çok önemli olduğunu defaatle belirttim. Siz de her defasında beni dinlediniz ve düşüneceğinizi belirttiniz. Devam sürecindeki söylem ve eylemler bu düşüncemi onaylar nitelikte olmadığı için partiden ayrıldım.

 

“TÜM MUHALEFET SEÇMENİNİN GELECEĞİ ELİNİZDE

Ve fakat bugün sizin ve GİK üyelerinin önünde son bir fırsat var. Alacağınız karar ile sadece İYİ Parti’nin ya da İYİ Parti seçmeninin kaderini belirlemeyeceksiniz. Tüm muhalefet seçmeninin önümüzdeki genel seçimlere kadar nasıl bir Türkiye’de yaşayacağı yani geleceği sizin elinizde. Maalesef kutuplaştırılan ülkemizde seçimlerde taraflar keskin bir şekilde ikiye bölünmüş dolayısıyla da kaybedilecek bir puan bile çok ama çok kıymetli hale gelmiştir. İYİ Parti Genel İdare Kurulu’ndan olası çıkabilecek 81 il ve ilçelerinde seçimlere müstakil girme kararı sonucunda mevcutta muhalefette olan bir çok il ve ilçe belediyesinin oy bölünmesi sonucunda AKP’ye bırakılma ihtimali oldukça güçlüdür. Bu çerçevede düşünecek olursak, bir hukuk hocası, bir aile babası, bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve eski bir yol arkadaşınız olarak sizlerden ricam muhalefetin büyük çabalarla sahip olduğu ve çok kıymetli olan bu güç birliğinden yana tavır koymanızdır.

 

“UMARIM TEKRAR AYNI HATA YAPILMAZ”

Tabi ki her daim söylediğim ve doğru bulduğum üzere İYİ Parti müstakil bir partidir ve kendi adaylarını çıkarma hakkına da sonuna kadar sahiptir. Bu vesile ile söz konusu çağrımın yanlış anlaşılmaması üzere altını çizerek şunu vurgulamak isterim. İş birliği ile her zaman kastettiğim paydaş partilerin akılcı ve adil bir işbirliğinde uzlaşmasıdır. Dolayısı ile en azından İstanbul ve Ankara gibi önemli büyükşehirlerde, oy bölünmesi sonucunda kaybedilmesi neredeyse kesin olan ilçeleri kapsayacak şekilde yapılacak bir iş birliği emin olun her kesimi tatmin edecek, böylece çözüm bulunmuş olacaktır. Muhalefet seçmenine ülkeden ümidi tümüyle kestirerek ve siyasetten nefret eder hale getirerek hiç bir partinin ülkenin gelecekteki ümidi haline gelmesi mümkün değildir.

Bile bile muhalif seçmene şehrini kaybettirmek hiçbir siyasi partiye güç ya da itibar sağlamaz. Bugün için en önemlisi AKP ve ortaklarının ülkeyi içine soktuğu bu sıkışmış siyasi rejimde İstanbul, Ankara ve birçok ili yeniden muhalefetin kazanmasını elbirliği ile çalışarak sağlamaktır. Son olarak tekrar vurgulamak isterim. Önümüzdeki yerel seçim sadece bir yerel seçim değildir. 27 Mart 1994’teki yerel seçimde yaşanan bölünmenin doğurduğu sonucun bugün ülkenin başına neler açtığı apaçık ortadayken umarım tekrar aynı hata yapılmaz.”

 



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Siyaset Haberleri

Tümü

CHP İzmir'de Gençlik Kolları İl Yönetim Kurulu belli oldu

CHP İzmir'de gençlik kolları yönetimi belirlendi.  

25 dakika önce

Deniz Gezmiş’in Ağabeyi Bora Gezmiş YENİ Parti’ye...

Deniz Gezmiş’in ağabeyi Bora Gezmiş, YENİ Parti’ye katıldı. Gezmiş’e parti rozetini YENİ...

2 saat önce

CHP'de Önceki Dönem İl Başkanlarından Ortak Mesaj

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, CHP'nin örgüt çalışmalarının...

2 saat önce

Beydağ Yeni Parti İlçe Başkanlığı açıldı: "CHP’nin oyları...

Beydağ’da teşkilat yapılanmasını tamamlayan YENİ Parti, ilçe başkanlığının açılışını...

3 saat önce

YENİ Parti'den başkan adaylarına 19 maddelik taahhütname:...

YENİ Parti, başkan adaylarının imzalaması 19 maddelik bir taahhütname hazırladı. Söz konusu...

4 saat önce

Özgür Özel'in İzmir programı belli oldu

Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel hafta sonu İzmir'e geliyor.  26-27 Eylül tarihlerinde...

5 saat önce

Ankara CHP’de Mansur Yavaş Depremi: İlçe Belediye...

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın CHP’den istifa ettiğini açıklamasının...

22 saat önce

Özgür Özel'den 'Mansur Yavaş' açıklaması: 'Alacağı...

YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş'ın...

23 saat önce

Mansur Yavaş'ın İstifasına CHP Genel Merkezi'nden İlk Yanıt

CHP Sözcüsü Müslim Sarı, Mansur Yavaş’ın istifasının ardından yaptığı açıklamada, "İstifa tek...

23 saat önce

Çiğli Meclis Üyeleri'nden ortak açıklama: AK Parti'ye...

Çiğli Belediye Meclisi’nde AK Parti’ye geçiş iddialarına ortak yanıt geldi. CHP, YENİ Parti ve...

23 saat önce

AKP’li Fıçı’dan ilk icraat: Sendika binasını boşaltın

CHP’den istifa ettikten sonra AKP’ye geçen Foça Belediye Başkanı Saniye Fıçı’nın ilk icraatı,...

23 saat önce

Yeni Parti İzmir'de seçim heyecanı: Ön seçim takvimi...

YENİ Parti İzmir İl Başkanlığı, ilçelerde kongrelere tek aday olarak girecek ilçe başkan...

1 gün önce