Kaftancıoğlu Atatürk Havalimanı'ndan seslendi: Geldikleri gibi gidecekler
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu yıkımına başlanan Atatürk Havalimanı’nda açıklama yaptı. İstanbul Havalimanı'nın Katar’a ve Suudi Arabistan’a peşkeş çekmek için yıkılacağını belirten Kaftancıoğlu, ''Asla umutsuz olmayacağız. Geldikleri gibi gidecekler!'' dedi.
Atatürk Havalimanı alanının tamamı birinci derece deprem bölgesi. olduğuna dikkat çeken CHP'li Kaftancıoğlu, ''İstanbul’un deprem riskinin ne kadar yüksek olduğunu göz önünde bulundurursak, deprem anında ne büyük ihtiyaç olduğunun takdirini size bırakıyorum" dedi.
İstanbul Havalimanının Atatürk Havalimanı ile beraber çalıştırılmamasının nedeni teknik nedenlerden kaynaklı olmadığını belirten Kaftancıoğlu, ''İstanbul ve Atatürk havalimanlarının aynı anda çalışacak şekilde düzenlenebileceği biliniyor. İstanbul Havalimanının sadece yüzde 50’si inşa edilmiş durumda. İstanbul’daki havalimanlarının kapasitesine baktığınızda, Atatürk Havalimanı kapatıldığında yılda 65 milyon yolcu taşıyordu. Sabiha şu anda 35 bin yolcu taşıyor. İstanbul Havalimanının mevcut kapasitesi 90 milyon. Şu andaki halleri ile birlikte bu 3 havalimanının mevcut kapasitesi 220 milyon iken, yapımını tamamlamak için yüzde 50’yi tamamlamak için ekstradan 250 milyar avrouk yeni yatırımın gereksizliği ortada'' ifadelerini kullandı.
Katar'a ve Suudi Arabistan'a peşkeş
İstanbul Havalimanının Katar’a ve Suudi Arabistan’a peşkeş çekmek için kapatıldığını iddia eden CHP'li Kaftancıoğlu, '' Genel Başkanımız iktidara geldiğimizde biz haksız hukuksuz yapılmış bütün işletmeleri inceleyeceğiz, denetleyeceğiz, hak ettiklerinden bir kuruş fazlaya yapıldıysa alacağız demişti. Bunun korkusunu yaşadıkları için bir an önce İstanbul Havalimanını Katarlı ve Suudi Arabistanlı iş birlikçilerine satmak istiyorlar. Ancak Katarlı ve Suudi Arabistanlı iş birlikçiler ticaretlerini düşünmezler mi? Elbette biz bu ülkeyi alırız diyorlar. Ama bizim orayı alabilmemiz için o bölgede başka havalimanı olmamalı, Atatürk Havalimanını kapatmalısınız diyorlar. Millet Bahçesi yapacağız adı altında Katar’a ve Suudi Arabistan’a peşkeş çekmek için İstanbul Havalimanını kapatıyorlar. Millet Bahçesi yapacağız diyerek 84 milyonu kandırmayı deniyorlar'' dedi.
Geldikleri gibi gidecekler
Kaftancıoğlu açıklamasının devamında, "Mustafa Kemal Atatürk, Milli Kurtuluş Mücadelesi’ni başlattığı günlerde, Gençliğe Hitabesinde ne demişti? “İktidara sahip olanlar, gaflet ve dalalet hatta hıyanet içinde bulunabilirler…” Bugün olduğu gibi, biz de buradan diyoruz ki, asla umutsuz olmayacağız. Geldikleri gibi gidecekler! " dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
CHP İzmir’den kurtuluş ve kuruluş yürüyüşü: Sandıkla...
CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda 9 Eylül programı düzenledi.
Ölüm gemisi isyanı İzmir'i sardı: Geldikleri gibi...
Brezilya’dan yola çıkan asbestli dev savaş gemisinin Aliağa’da planlanan sökümüne karşı...
“Genel seçim” polemiği: Kaftancıoğlu’ndan Yılmaz’a yanıt...
Genel seçimlerin muhalefet için yenilgiyle sonuçlanmasından CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu ve...
Siyaset Haberleri
Tümü'Çerçeve Yasa' teklifine MHP'den fire!
'Çerçeve yasa' teklifine 360 milletvekili imza atarken, MHP İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi...
Gözler Beştepe'de: Bahçeli ile Erdoğan bir araya gelecek!
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile saat 14.00'te Beştepe'de görüşme...
CHP Gençlik Kolları MYK'si belli oldu: İzmir'den üç isim...
CHP Gençlik Kolları Genel Başkanlığı'nın Merkez Yönetim Kurulu açıklandı. MYK'de İzmir’den üç...
'Çerçeve yasa'yı 360 vekil imzaladı: İşte yasanın...
MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin çağrısı üzerine başlatılan süreçte hazırlanan "çerçeve yasa"...
CHP'nin köklü isimlerinden YENİ Parti'ye başvuru!
CHP’nin önemli isimleri Aziz Kocaoğlu, Kâmil Okyay Sındır ve Olgun Atila, partiden istifa ederek...
Başkan Uzun tarafını seçti: Narlıdere'de çoğunluk CHP'de!
Narlıdere Belediye Başkanı Erman Uzun'un CHP'de kalma kararı aldı. Belediye meclisindeki yeni...
Bahçeli, teröristbaşı Öcalan için 'umut hakkı' çağrısını...
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Terörsüz Türkiye" süreci kapsamında çıkarılacak "çerçeve...
Devlet Bahçeli, 'Çerçeve Yasa' teklifini imzaladı!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, çerçeve yasa teklifine imza attı.
Seferihisar YENİ Parti'ye geçti!
CHP'de mutlak butlan kararının ardından kurulan YENİ Parti'ye katılımlar sürüyor. Seferihisar...
Dikili Belediye Başkanı YENİ Parti'ye katıldı
CHP'de mutlak butlan kararının ardından kurulan YENİ Parti'ye katılımlar sürüyor. Dikili...
Özgür Özel'den 'net açıklama': İktidar olamazsak bırakırım!
YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin ilk açık grup toplantısında gündemle ilgili...
Özgür Özel'den 'demokratik örgütlenme' açıklaması: Genel...
YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin ilk grup toplantısında parti örgütlenmesinde...
