Karaburun Adaylığı düşürülen Balcı: Karşıyaka Başkan Yardımcılığı teklifi aldım
Karaburun Belediye Başkan Adaylığı düşürülen Nurşen Balcı, kendisi yerine İlkay Girgin Erdoğan’ın aday gösterilmesi hakkında konuştu. Balcı, “ÖZEL tarafından aranılarak “adaylıktan geri çekilmem” istenmiş ve şahsıma “Karşıyaka Belediyesi’nde Başkan Yardımcılığı veya Büyükşehir Belediyesi’nde üst düzey bir görev” teklif edilmiştir” dedi.
EGE’YE BAKIŞ - Karaburun Belediye Başkan Adayı Nurşen Balcı, kendisi yerine aday olarak İlkay Girgin Erdoğan’ın gösterilmesine ilişkin açıklama yaptı. Balcı, Genel Sekreter Selin Sayek Böke ve Genel Başkan Özgür Özel tarafından aranarak adaylıktan vazgeçmesinin istendiğini, ancak bu talebi kabul etmediğini söyledi.
Adaylıktan çekilmesi istenen Balcı’ya, Karşıyaka Belediyesi Başkan Yardımcılığı ya da Büyükşehir Belediyesi’nde üst düzey bir görev teklif edildiği, ancak Balcı bunları da reddettiğini söyledi.
Balcı tarafından yapılan açıklama şu şekide:
Dün akşam Karaburun Belediye Başkan adayı olarak çalışmalarımı sürdürürken Partimizin Genel Sekreteri Sayın Selin Sayek BÖKE ve ardından Genel Başkanımız Sayın Özgür ÖZEL tarafından aranılarak “adaylıktan geri çekilmem” istenmiş ve şahsıma “Karşıyaka Belediyesi’nde Başkan Yardımcılığı veya Büyükşehir Belediyesi’nde üst düzey bir görev” teklif edilmiştir.
Kendilerine üyesi olmakla onur duyduğum CHP’nin Karaburun Belediye Başkan adaylığından çekilmeyi kabul etmediğimi söyledim ve görev tekliflerini siyaseti makam için değil partim ve ülkem için yaptığım için reddettiğimi bildirdim.
Beş kuşak İzmirli olan ve Atatürk'ün izinden yürüyen bir ailenin ferdiyim. Babam değerli İzmir Belediye Başkanı İhsan Alyanak’ın yardımcısı olarak hizmet verdi. Ben de uzmanlık alanım olan Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nden emekli oldum. İki dönem Belediye Meclis Üyeliği sürecinde üç yıl da Encümen Üyesi olarak çalıştım. İmar Komisyonu’nun yanı sıra Hukuk ve Çevre komisyonlarında görev alarak ranta geçit vermedim. Bu sebeple doğasıyla ülkemizin en güzel ve bakir ilçelerinden olan Karaburun’a hizmet veremeyeceğim için çok üzgünüm.
Adaylık sürecinde yanımda olan herkese teşekkürü borç bilirim. Belediye başkanı olmadan da partim ve İzmir için canla başla çalışmaya devam edeceğimin bilinmesini isterim.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Karaburun DGES Projesi'nde ÇED iptal edildi!
Karaburun Küçükbahçe, Çullubağ Mevkii, 518 ada, 100, 101 ve 102 parsel, (24,46 ha) sınırları...
İzmir'de "koca" dehşeti... Eşini ve kızını bıçakla yaraladı!
İzmir Aliağa’da Ahmet Balcı isimli kişi, boşanma davasında karar duruşmasının görüleceği gün...
CHP İzmir’e destek ziyareti: İktidar, yargıyı sopa olarak...
CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun tutuklanmasının ardından, destekler gelmeye devam...
Siyaset Haberleri
Tümü18 saatlik görüşme sonucunda 'Çerçeve Yasa' kabul edildi!
Kamuoyunda “çerçeve yasa” olarak bilinen Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünlüğün Güçlendirilmesi...
Saygılı'dan Cemil Tugay açıklaması: Kapımız herkese açık
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın AK...
Başkan Mutlu ve 19 meclis üyesi YENİ Parti'ye katıldı!
Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu ve 19 meclis üyesinin YENİ Parti’ye katılmasıyla...
CHP, İlkay Çiçek'i ihraç talebiyle disipline sevk etti!
CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, Menderes Belediye Başkanı İlkay...
YENİ Parti'den açıklama: 28 ilde CHP'li belediye başkanı...
YENİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Tüzün, CHP'den istifa ederek YENİ Parti'ye katılan...
'Çerçeve Yasa' teklifine MHP'den fire!
'Çerçeve yasa' teklifine 360 milletvekili imza atarken, MHP İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi...
Gözler Beştepe'de: Bahçeli ile Erdoğan bir araya gelecek!
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile saat 14.00'te Beştepe'de görüşme...
CHP Gençlik Kolları MYK'si belli oldu: İzmir'den üç isim...
CHP Gençlik Kolları Genel Başkanlığı'nın Merkez Yönetim Kurulu açıklandı. MYK'de İzmir’den üç...
'Çerçeve yasa'yı 360 vekil imzaladı: İşte yasanın...
MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin çağrısı üzerine başlatılan süreçte hazırlanan "çerçeve yasa"...
CHP'nin köklü isimlerinden YENİ Parti'ye başvuru!
CHP’nin önemli isimleri Aziz Kocaoğlu, Kâmil Okyay Sındır ve Olgun Atila, partiden istifa ederek...
Başkan Uzun tarafını seçti: Narlıdere'de çoğunluk CHP'de!
Narlıdere Belediye Başkanı Erman Uzun'un CHP'de kalma kararı aldı. Belediye meclisindeki yeni...
Bahçeli, teröristbaşı Öcalan için 'umut hakkı' çağrısını...
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Terörsüz Türkiye" süreci kapsamında çıkarılacak "çerçeve...
