BORSA
BIST 100 13.687,86 %0,63
Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02
Bitcoin $63.840 %0,91
Dolar 47,40 ₺ %0,04
Euro 54,09 ₺ %0,11
Sterlin 63,08 ₺ %0,12
Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65
Ethereum $1.901,96 %1,33
İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27
Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17
Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04
BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07
Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04
Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
İZMİR 32°C 6.135,75 ₺/gr 47,40 ₺ 54,09 ₺
Anasayfa Siyaset Kılıçdaroğlu: "300 milyar dolar tefecilerin parası değil,...

Kılıçdaroğlu: "300 milyar dolar tefecilerin parası değil, temiz para, helal para"

0Yorumlar
Kılıçdaroğlu: "300 milyar dolar tefecilerin parası değil, temiz para, helal para"

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin temel atma töreninde konuşuyor. Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından başlıklar şöyle:

 

“Emek harcamadan bir şey olmaz, beraber çalışacağız.

En büyük arzum her evde huzurun ve bereketin olmasıdır. İnsanlar huzurluysa, evlerinde rahat otururlarsa siyaset kurumu görevini yerine getirmiş demektir. Bugün kira fiyatlarındaki olağanüstü artış, kiracıların hemen hemen her gün medyada çığlıklarını duymak aslında izlenen politikanın ne kadar yanlış olduğunu gösteriyor.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olarak attığınız önemli adım, umarım tüm Türkiye için ders olur.Buradan bütün Türkiye’ye söz veriyoruz, konut sorununu çözeceğiz. Ama önce deprem bölgesinde konutları, iş yerleri yıkılan vatandaşlarımızın… Konutunu yapacağız, ahırını, iş yerine yapacağız, bir kuruş almayacağız. O vatandaşla oturup helalleşeceğiz.

Bunu söylediğim zaman zaman parayı nereden bulacaksınız diye laflar geliyor. Hiç meraklanmayın, bu kardeşiniz 27,5 yılını Maliye Bakanlığı’na harcadı. Bütçe nasıl yapılır, paralar nasıl toplanır, israf nasıl engellenir bunları biliyorum. Bir söz verdiysek kapı gibi arkasında duracağız. Akşener’le birlikte duracağız. Bütün deprem bölgesindeki vatandaşlarım bir köşeye yazsın."

ABD’ye, İngiltere’ye gitmiştim. Teknoloji konusundaki atılımı Türkiye’mize nasıl getiririz onun da çabasını harcamıştım. Londra’da Türkiye’ye yatırım yapacak çevrelerle görüştüm. Onlardan 300 milyar dolarlık yatırım sözü de aldım. Erdoğan kalkmış konuşuyor, nasıl alacak diye. 300 milyar dolar tefecilerin parası değil, temiz para, helal para. Yatırım için gelecek.

Alışmışlar tefecilere para vermeye, sanıyorlar biz tefecilerin peşinde koşuyoruz. Hayır efendim. Bakın size bir rakam vereyim. Son 20 yılda bunların ödedikleri faiz 537 milyar dolar. Diyorlar ya biz faize karşıyız… Ülkemize temiz parayı getireceğiz, yatırımı yapacağız. İş dünyasının önündeki engelleri kaldıracağız, Türkiye bir yatırım seferberliği başlatacak.

Kimse endişelenmesin. Laflar ediyorlar, iftiralar atıyorlar. Onlara sayın Genel Başkanım halk inanmıyor zaten, bizi biliyorlar zaten. Evimizi, ne yaptığımızı, evlatlarımızı biliyorlar.

Pek çok yanlışın altına imza attılar, kul hakkı yemekten çekinmediler. Ne yaptıklarını çok iyi biliyoruz.  Paralarını yurt dışına götürdüler. Nasıl götürdüklerini, hangi bankalara kaç dolar yatırdıklarını biliyorum. Bu millete sözüm var, tamamını söke söke alacağız.

Öyle buradan vakıf kuracaksın, ABD’de vakfın olacak, buradaki  evladın oraya para gönderecek, oradaki evladın parayı alacak. Manhattan’da 35 katlı binalar yapacaksın, diğer ülkelerde milyar doların olacak ve biz de seyredeceğiz bunu. 85 milyonun hakkı nerede? Kul hakkı yemek günah değil mi? Tamamını getireceğim. AB’nin öngördüğü şartlardan birisidir. O paranın tamamı Türkiye’ye gelecek.

Haram yemekten hoşlanıyorlar. Rüşvet alandan büyükelçi olur mu Allah aşkına. Onları da derhal Ankara’ya çağıracağız."



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Siyaset Haberleri

Tümü

Gümrükçü'nün 'elitler gitti' çıkışına, Volkan Gürboğa'dan...

Gerçekleştirdiği basın açıklamasında "Elitler gitmiştir, emekçiler burada CHP'ye sahip çıkmaya...

7 saat önce

Kılıçdaroğlu İzmir'e gelecek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun önümüzdeki 45 gün içerisinde İzmir'e geleceği...

14 saat önce

Gümrükçü'nden istifa eden başkanlara mesaj: Meclis...

CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, CHP'den istifa eden belediye başkanları ve meclis üyelerine...

14 saat önce

Gümrükçü'den Güç'e sert sözler: "Oyları cebine koyup...

CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, düzenlediği basın toplantısında CHP'deki ayrışma süreci ve...

14 saat önce

İYİ Parti Karşıyaka'dan belediyeye 'tahliye' çıkışı:...

Yeşil-kırmızılı kulüp, belediye ekipleri tarafından Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu...

16 saat önce

Başkan Fıçı'dan siyasi süreç açıklaması: "Herhangi bir...

Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı, son günlerde yaşanan siyasi gelişmelere ilişkin yazılı...

16 saat önce

Tunç Soyer, tutukluluk incelemesini protesto etti: SEGBİS...

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik kooperatif soruşturması kapsamında tutuklu bulunan önceki...

16 saat önce

Sinem Dedetaş'tan ilk açıklama: Aklım ve kalbim...

Üsküdar Belediyesi'ne yönelik gerçekleştirilen operasyonda dün gözaltına alınan Belediye Başkanı...

1 gün önce

MHP'li Feti Yıldız'dan 'parti kapatma' açıklaması!

MHP'li Feti Yıldız, "Siyasi Parti Kapatma nedenlerine 'rüşvet ve yolsuzlukların odağı olmak' da...

1 gün önce

70 yıllık CHP'li Önder Sav, istifa ettiğini açıkladı!

70 yıldır CHP üyesi olan Önder Sav, partisinden istifa ettiğini ifade ederek, "Maalesef...

1 gün önce

Bayındır Belediye Başkanı Sakarsu, CHP'den istifa etti!

Bayındır Belediye Başkanı Savut Sakarsu, CHP’den istifa ederek YENİ Parti’ye geçti.

3 gün önce

Özel'den milletvekillerine talimat: CHP tartışmalarından...

YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM)...

3 gün önce