BIST 100 10.992,44 %2,16 Altın 6.331,21 ₺/gr %1,74 Bitcoin $77.925 %0,01 Dolar 49,97 ₺ %0,05 Euro 56,08 ₺ %0,57 Sterlin 67,06 ₺ %0,12 Gümüş 81,61 ₺/gr %3,41 Ethereum $2.288,11 %0,96 İsviçre Frangı 60,95 ₺ %0,63 Kanada Doları 35,73 ₺ %0,05 Avustralya Doları 35,00 ₺ %0,37 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,32 ₺ %0,03 BAE Dirhemi 13,61 ₺ %0,05 Rus Rublesi 0,62 ₺ %0,41 Çin Yuanı 7,52 ₺ %0,13
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Siyaset Kılıçdaroğlu: Hemen seçime gidelim

Kılıçdaroğlu: Hemen seçime gidelim

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik suçlamalar için "milletin iradesine gidilmesini" isterken erken seçim restini çekti.

0Yorumlar
Kılıçdaroğlu: Hemen seçime gidelim

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mayıs ayında yapılacak bir erken seçime "Hayır" diyeceklerini açıklarken, İstanbul ve Yalova'da belediye seçimlerinin erkene alınması çağrısını yaptı.

Dijital yayın kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelen CHP Genel Başkanı, İstanbul ve Yalova'da belediye seçimlerinin erkene alınmasını istedi. Hükümetin, yargıyı sopa olarak kullandığını iddia eden CHP Genel Başkanı, İmamoğlu'nun yanlış birşey yapmadığını, böyle bir iddia varsa millet iradesine gidilmesi gerektiğini belirtirken şu çağrıyı yaptı:

“Derhal İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve İstanbul’daki bütün belediyeler için hemen seçime gidelim. Yüreği varsa cesareti varsa açıkça meydan okuyoruz. Sen yargıyı sopa olarak kullanıp bunları yapıyorsun ama milllet bunların doğru olmadığını biliyor ve görüyor. Demokrasiye inanıyorsan, Ekrem İmamoğlu’nu gereksiz yere suçlamak istiyorsan o zaman en güçlü irade milletin iradesidir. Gidelim milletin iradesine hemen seçimleri yapılım. Yüreğin yetiyorsa gel. Aynı şeyi Yalova için de yapalım.”

Kılıçdaroğlu: İstanbul'da hemen seçime gidelim - 1Kılıçdaroğlu, djital yayın kuruluşlarının temsilcilerine konuştu.

Kılıçdaroğlu, tekliflerinin kabul edilmesi halinde İstanbul için adaylarının Ekrem İmamoğlu, Yalova için de Vefa Özmen olacağını söyledi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 6’lı masanın cumhurbaşkanı adayı ile ilgili tartışmaların hatırlatılması üzerine de şunları söyledi:

“Hangi kanalı açsanız cumhurbaşkanı adayı kim olsun? Kim olursa olsun. Bizim niyetimiz sistemi değiştirmek. Çünkü varolan sistem Türkiye’yi getirdi felaketin eşiğine soktu. Hepimiz tanığıyız. Biz bu sistemi değiştireceğiz. Demokrasi olsun istiyoruz dolayısıyla cumhurbaşkanı adayının kim olacağı konusunda önce kendi aramızda demokratik standartları oluşturmak, altına imza atmak, bunu kamuoyu ile paylaşmam, ülkeyi hangi şekilde yöneteceğiz onun kararını vermek, ekonomiden yargıya kadar yapılacaklar hakkında görüş birliği sağlamak… Ondan sonra de bir cumhurbaşkanı adayı belirlemek."

"6'LI MASA DAĞILMAZ"

Altılı masa dağılır endişeniz var mı ve kendinizi kazanılacak aday olarak görüyor musunuz?” sorusuna Kılıçdaroğlu, “Altılı masa niye dağılsın? Dağılması için Erdoğan her şeyi yapıyor. Havuz medyası da dahil. Yok dağıldı, dağılacak, HDP masanın altında, üstünde…Bunların hiç birine inanmayın. Hepimiz gayet güzel sağduyu ile yönetiyoruz. Hepimiz demokrasi istiyoruz, dağılma şansı yok. Altılı liderin göstereceği aday kazanacak. Kimi gösterirse. Sağ duyu ile hareket edeceğiz ve aday kazanacak” yanıtını verdi.

"BAŞÖRTÜSÜ TEKLİFİ SORUNLU"

Başörtüsü ile ilgili anayasa oylamasındaki tutumunun sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, “Anayasa değişikliğini elbette görüşeceğiz. Verilen teklifin sorunlu olduğunu biliyoruz. Geldikleri zaman düşüncelerimizi paylaşacağız” diye konuştu. Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

“Sistemi niye tartışmıyoruz. Altı lider önce demokrasi diyor. Kimi aday belirlerse onun arkasında olacağız. Aday Ali mi veli mi tartışmasından bunu çıkarmalıyız. Zamanlama konusunda Erdoğan ve yakın çevresi işi kişi ekseninde götürmek istiyor. Bunun bilinçli bir yönlendirme olduğuna inanıyorum. Yani kendimize bir kral arıyoruz. Kurallardan vazgeçtik, yeni bir kral arıyoruz. Biz kural istiyoruz, kral değil. Kral kim olursa olsun. Ama kurallarına göre çalışan bir devlet yapısı istiyoruz burada. Demokrasi olmasını istiyoruz.. "

"ANKETLERLE YÖNLENDİRME VAR"

Cumhurbaşkanlığı adayları konusunda anketler üzerinden yönlendirme yapıldığını savunan Kılıçdaroğlu, "Erdoğan ve onun yakın çevresi olayı kişi ekseninde götürmek için anketler bu çerçevede yapıyor. Tartışmalar, konuşmalar, televizyon programları, “Aleni olsun, benim olsun” üzerinden yapılıyor. Bunun bilinçli bir yönlendirme olduğuna inanıyorum." dedi. (NTV)



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Siyaset Haberleri

Tümü

Başkan Güç'ten Kınık'ta sert çıkış: Bitmeyen krizlerin...

  Kınık’ta parti örgütü, belediye ve esnaf ziyaretleri gerçekleştiren YENİ Parti...

3 dakika önce

YENİ Partili Özlale’den milyarlık teşvik ve fon krizi...

YENİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının bütçe...

1 saat önce

AK Partili Ala'dan 'yeni anayasa' mesajı!

AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala "Önümüzdeki yüzyılı Türkiye Yüzyılı olarak tanımladık. Ben...

1 saat önce

AK Parti İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan:...

AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, fon soruşturması ile ilgili...

6 saat önce

YENİ Parti 1. Olağan Kurultayı'na hazırlanıyor: Takvim...

YENİ Parti, 14-15 Kasım'da ilk Kurultayı'nı düzenleyecek. Kurultayda 1000'i aşkın delege, genel...

7 saat önce

Anahtar Parti Karabağlar'dan AK Parti'ye katılım

İzmir'in Karabağlar ilçesinde Anahtar Parti Gençlik Kolları Başkanı Can Öztürk ve...

1 gün önce

Devlet Bahçeli'den Tarihi Çağrı! Türkiye'de İl Sayısı...

MHP lideri Devlet Bahçeli, “100 İl 1000 İlçe” projesinin detaylarını paylaştı. 19 yeni il ve...

1 gün önce

YENİ Parti 1. Olağan Kurultay'ına Hazırlanıyor

YENİ Parti'nin 14-15 Kasım'da gerçekleştireceği 1. Olağan Kurultay için hazırlıklar sürüyor....

1 gün önce

Özgür Özel, Balıkesir'den seslendi: Her meydanı doldurun!

YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, Balıkesir Edremit'te önce zeytin üreticileriyle bir araya...

2 gün önce

Başkan Akın'dan MHP'ye rüşvet çıkışı: Pandoranın kutusu...

MHP Manisa İl Başkanı Nurullah Savaş'ın 'MHP'li belediye başkanları arasında rüşvetçi çıkmaz...

2 gün önce

Mustafa Sarıgül, YENİ Parti'den istifa etti!

YENİ Parti Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, partisinden istifa ettiğini açıkladı.

3 gün önce

CHP İzmir'den '29 Ekim' çıkarması: Yıkılmadık, asla...

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Örgütü, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutlamak amacıyla...

4 gün önce