BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Siyaset Kılıçdaroğlu'ndan Bilim Kurulu üyelerine: Orada ne işiniz...

Kılıçdaroğlu'ndan Bilim Kurulu üyelerine: Orada ne işiniz var!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis’teki grup toplantısında, eleştirilen koronavirüs önlemleri nedeniyle iktidara ve Bilim Kurulu’na sert eleştiriler yöneltti. Dünyanın Türkiye'ye güldüğünü söyleyen CHP lideri, Bilim Kurulu üyelerine, "Aranızdan bir sözcü seçip Covid konusunda şu önlemler alınmalı demediniz diyemediniz, çünkü siyasi iktidar size izin vermedi. O zaman orada ne işiniz var!" dedi.

0Yorumlar
Kılıçdaroğlu'ndan Bilim Kurulu üyelerine: Orada ne işiniz var!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. 
Kılıçdaroğlu, Bilim Kurulu'na tepki göstererek, "Bilim Kurulu'na da değinmek istiyorum. Siz, okumuş, yazmış, akademik kadroda bulunan profesörlersiniz göreviniz bu. Aranızdan bir sözcü seçip şu önlemler alınmalıdır demediniz, diyemediniz, siyasi iktidar size izin vermedi. Vermediyse ne işiniz var sizin orada. Türkiye Cumhuriyeti devletini dünyada alay konusu yapmaya sizin hakkınız var mı yahu" ifadelerini kullandı. 

Kılıçdaroğlu, konuşmasında şunları dile getirdi:

5 maske dağıtmaktan aciz olan bir iktidar ben Türkiye'nin sorunlarını çözeceğim diyor. Adalette reform yapacağım, ekonomide reform yapacağım. Yapamazsın kardeşim, sende öyle bir irade yok. Kovid'i de terbiye ettiler herhalde, belli saatlerde kimseye dokunmuyor ama belli saatlerde yaygın... Nasıl bir iş ben anlamadım. Bütün dünya bize gülüyor. Önlem böyle mi alınır. Bilim Kurulu'na da değinmek istiyorum. Siz, okumuş, yazmış, akademik kadroda bulunan profesörlersiniz göreviniz bu. Aranızdan bir sözcü seçip şu önlemler alınmalıdır demediniz, diyemediniz, siyasi iktidar size izin vermedi. Vermediyse ne işiniz var sizin orada. Türkiye Cumhuriyeti devletini dünyada alay konusu yapmaya sizin hakkınız var mı yahu. 

Eğer cümleye Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı diye başlıyorsa, orada bilim olur mu ya. Orada önlem olur mu ya. Erdoğan Bilim Kurulu üyesi mi? Profesör mü? Nedir allah aşkına. Efendim biz söylüyoruz yapmıyorlar... Yapmıyorlarsa ayrılacaksın kardeşim. Ben düşüncemi söylüyorum bunlar uymuyor diyeceksin kardeşim. 

Ta en baştan beri nelerin yapılmasını söyledik. Önce bu ekonomik sosyal konseyi çağır bi esnafı dinle. Çiftçiyi, emekliyi dinle. Hiç dinlemiyorsun, ben çözüm ürettim diyorsun. Esnafa diyorsun, dükkanı kapat, lokantaya kapat, berbere kapat... İyi kapattık, neyle geçineceğim... Diğer devletler napıyor, kapat diyor ama kapalı kaldığı sürede ben ödeyeceğim. Sosyal devlet dediğimiz budur. 40 yıl vergi ödeyecek, 40 gün bakamayacak. 

O zaman soracaksınız paralar nereye gitti diye. Hijyen ürünlerinde KDV 18 ya ada daha yüksek, efendim uçağa binecekseniz indirdik. Bütün dünyada alay konusu. Rakamlar açıklanmıyor, neymiş devletin itibarı sarsılırmış. Yalan söyleyen devletin itibarı olur mu? Siz devlete yalan söyletiyorsunuz. Gerçek ölümleri gizleyip, göstermelik rakamları açıklarsanız, dünya size güvenmiyor.


 


Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Siyaset Haberleri

Tümü

18 saatlik görüşme sonucunda 'Çerçeve Yasa' kabul edildi!

Kamuoyunda “çerçeve yasa” olarak bilinen Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünlüğün Güçlendirilmesi...

3 saat önce

Saygılı'dan Cemil Tugay açıklaması: Kapımız herkese açık

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın AK...

21 saat önce

Başkan Mutlu ve 19 meclis üyesi YENİ Parti'ye katıldı!

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu ve 19 meclis üyesinin YENİ Parti’ye katılmasıyla...

23 saat önce

CHP, İlkay Çiçek'i ihraç talebiyle disipline sevk etti!

CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, Menderes Belediye Başkanı İlkay...

23 saat önce

YENİ Parti'den açıklama: 28 ilde CHP'li belediye başkanı...

YENİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Tüzün, CHP'den istifa ederek YENİ Parti'ye katılan...

23 saat önce

'Çerçeve Yasa' teklifine MHP'den fire!

'Çerçeve yasa' teklifine 360 milletvekili imza atarken, MHP İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi...

1 gün önce

Gözler Beştepe'de: Bahçeli ile Erdoğan bir araya gelecek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile saat 14.00'te Beştepe'de görüşme...

2 gün önce

CHP Gençlik Kolları MYK'si belli oldu: İzmir'den üç isim...

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanlığı'nın Merkez Yönetim Kurulu açıklandı. MYK'de İzmir’den üç...

2 gün önce

'Çerçeve yasa'yı 360 vekil imzaladı: İşte yasanın...

MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin çağrısı üzerine başlatılan süreçte hazırlanan "çerçeve yasa"...

2 gün önce

CHP'nin köklü isimlerinden YENİ Parti'ye başvuru!

CHP’nin önemli isimleri Aziz Kocaoğlu, Kâmil Okyay Sındır ve Olgun Atila, partiden istifa ederek...

2 gün önce

Başkan Uzun tarafını seçti: Narlıdere'de çoğunluk CHP'de!

Narlıdere Belediye Başkanı Erman Uzun'un CHP'de kalma kararı aldı. Belediye meclisindeki yeni...

3 gün önce

Bahçeli, teröristbaşı Öcalan için 'umut hakkı' çağrısını...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Terörsüz Türkiye" süreci kapsamında çıkarılacak "çerçeve...

3 gün önce