BIST 100 11.482,60 %1,32 Altın 6.556,39 ₺/gr %0,60 Bitcoin - %0,45 Dolar 50,16 ₺ %0,20 Euro 55,94 ₺ %0,62 Sterlin 67,02 ₺ %0,68 Gümüş 83,81 ₺/gr %0,09 Ethereum $2.234,37 %0,41 İsviçre Frangı 61,15 ₺ %0,19 Kanada Doları 35,51 ₺ %0,60 Avustralya Doları 34,43 ₺ %0,79 Suudi Riyali 13,36 ₺ %0,21 BAE Dirhemi 13,66 ₺ %0,21 Rus Rublesi 0,61 ₺ %0,30 Çin Yuanı 7,52 ₺ %0,08
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Siyaset Maltepe Mitingi'ne 2.2 milyonluk katılım!

Maltepe Mitingi'ne 2.2 milyonluk katılım!

Milyonlarca vatandaş CHP'nin düzenlediği Ekrem İmamoğlu'na Özgürlük Mitingi'nde buluştu. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, vatandaşlara seslenmek üzere sahneye çıktı!

0Yorumlar
Maltepe Mitingi'ne 2.2 milyonluk katılım!

CHP, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tutukluluğunu protesto etmek için düzenlediği mitinge vatandaşlardan yoğun katılım oldu. Yurttaşlar sabahın erken saatlerinden itibaren Maltepe'de yerini aldı. CHP Lideri Özgür Özel, dev mitingde halka seslendi.

Özgür Özel şunları söyledi:

“19 Mart darbe girişimine karşı dimdik ayakta duranlara, ülkesine, milletine, geleceğine sahip çıkanlara, korkmayanlara, sinmeyenlere, bir adım geri atmayanlara, yüreğinde vatan, millet, bayrak sevgisi olan Türkiye ittifakının tüm renklerine, karşımızdaki bir avuç zalime teslim olmayan milyonlara merhaba.

Sincan'a, Edirne'ye, Silivri'ye, Kandıra'ya, belediye başkanlarına, belediye meclis üyelerine, siyasetçilere, en çok da hepimizin gelecek umudu öğrencilere merhaba. Herkes memleketine gidebilir, parası olsa tatile gidebilir. Bugün bu meydana gelip toplanmak, bu iradeyi ortaya koymak, 'bu büyük mücadele aksar' dediler ama Silivri'de yatan arkadaşlarımız da bizler de 19 Mart'ta yaşananlardan sonra neredeyse sokağa çıkmayı yasaklayıp, İstanbul'un iradesini yalnız bırakmaya çalışanlara inat, Saraçhane'ye koşan milyonlar bize artık endişenin, korkunun evde kaldığını gösterdiler. Sokaklardayız, meydanlardayız.”

"BUGÜN BURADA BİR TARİH YAZILIYOR"

Cumhuriyet'in haberine göre; düzenlenen mitingin önemine dikkat çeken, Maltepe’de bir tarih yazıldığını ifade eden Özel, şunları söyledi:

“Bugün burada sadece bir miting yok. Bütün metro istasyonlarında, Marmaray istasyonlarında mitingler var. Bugün burada bir tarih yazılıyor. Sandıkla geldiği halde sandıkla gitmeme hayalini hayata geçirmek için demokrasiyi araç gören, kendinden sonraki cumhurbaşkanını engellemek için halefine darbe yapanları yeneceğiz. Bu güzel ülkeyi onlara asla teslim etmeyeceğiz. Millet 31 Mart'ta iktidarı değişim sürecini başlattı. Ekrem İmamoğlu Beylikdüzü'nde 1 kez, İstanbul'da ise 3 kez Erdoğan'ı ve karşısına çıkardığı adayları, Meclis başkanlarını, başbakanları, bakanları yendi.”
“Belediyeleri silkeleme talimatı verildi”

CHP’li belediyelere yönelik “silkeleme” talimatı verildiğini ifade eden Özel, şöyle konuştu:

“Biz bu süreci bir zafer, bir kibir, kazanmanın tadını çıkarma değil bir görev olarak gördük. Türkiye'de bütün seçmenlerin, bizi sandıkta destekleyen bütün demokratlara yakışan şekilde çalışmaya devam ettik. Biz milletten aldığımız yetkiyi kimseyle didişmeden, kutuplaşmadan, o ağzı kötü, zihni kötü, her fırsatta hakaret yağdıranlara uymadan, AKP'nin, MHP'nin kıymetli ama hor gördüğü seçmenlerle ilişki kurduk. Hepimizin gözü önünde 'silkeleyin' talimatı verdi. CHP'li belediyeleri silkeleme hadsizliğine giriştiler.

19 Mart'ta Ekrem Başkanı gözaltına alıp 4 gün tuttular. İşte o bir kırılma anıydı. Ya bekledikleri gibi herkes evinde oturacaktı ya da dünyanın en korkak saldırısına karşı millet cesaret kazanacaktı. İstanbul Üniversitesi önüne çekilen barikatı yıktı attı. İstanbul Üniversitesi'nin öncü sesine ODTÜ'nün devrimci sesi eklendi. Tüm üniversiteler eklendi. Bu süreçte her gece biz çoğaldıkça, daha kalabalık oldukça, Ankara ODTÜ'ye yürüdükçe mücadele büyüdü. 15 buçuk milyon kişi geldiler ve seçtiler”

Özel, Erdoğan’a seslendi!

Özel, ayrıca şunları söyledi:

“Tarihin en büyük buluşmasını burada gerçekleştiriyoruz. Darbeciler hala iktidarda oldukları için şu an başımızda cunta pozisyonunda duruyorlar. Çeşitli cezalarla lisansları iptal edilmeye çalışılan Tele 1, Sözcü TV, Halk TV ile dayanışma içerisinde olacağız. Erdoğan'a tarihin en büyük meydan okumasını yapıyorum. Ekrem Başkan diyor ki yargılanmam TRT'den canlı yayın yapılsın. Adayımı yanımda, sandığı önümde istiyorum. Tanık yok, şahit yok, delil yok. FETÖ'den miras kalan gizli tanıklar.”

Özel’den T-U-R-P açılımı

Ben size turpun büyüğünü göstereyim... Tayyip'in Uydurduğu Rezil Palavralar. Turpun büyüğü sensin Erdoğan, sensin!
2.2 milyon kişilik miting

Özel ayrıca, Maltepe'de anlık olarak 2.2 milyon kişi olduğunu duyurdu.
Özel'den 'boykot' açıklaması

Özel, bazı medya kuruluşlarına yönelik 'boykot' açıklamasında bulundu. Özel, "TRT, CNN Türk, A Haber, Beyaz TV, Demirören ve Turkuvaz'ın kanallarını asla ama asla açmıyoruz. Buradan reklam vereceklere de sesleniyorum: Eğer biz, Yeni Şafak'ta Sabah gazetesinde reklamınızı görürsek, o ürünü almayacağız. Bugüne kadar yapma dediler, bekle dediler... Nerede o NTV? Göreyim o NTV'yi. 15.00'te mitingimizi vermezse, onun bütün firmalarını buradan açıklayacağım" dedi.

Saat 15.00'e geldikten sonra, NTV hakkındaki açıklamalarını sürdüren Özel, "Bu dakikadan itibaren bu NTV düzelip de boykot listesinden çıkana kadar NTV'yi izlemiyoruz. NTV'ye reklam verenlerin ürünlerini almıyoruz. Ve Doğuş grubu, Star TV, Kral FM... Günaydın Restoran'a gidilmiyor... Nusret'in kapısından bile geçilmiyor. Bunlar araba da satıyorlar. Bundan sonra Doğuş grubunun sattığı arabaları almayacağız. Maltepe'yi görmeyen satışın dibini görecek, söz veriyoruz" dedi.

Özgür Özel'in açıklamasının ardından Habertürk, Maltepe Mitingi'ni canlı yayınlamaya başladı. Özel, "Habertürk, boykotun ucundan döndü" dedi.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Siyaset Haberleri

Tümü

YENİ Parti'de Radikal Değişim! Özgür Özel Parti...

YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, önümüzdeki hafta yapılacak 1'inci Olağan Kurultay'da...

5 saat önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan Azerbaycan'da! Aliyev Bizzat Karşıladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan'ın 8 Kasım Zafer Günü'nün 6. yıl dönümü...

5 saat önce

İrfan Değirmenci TİP'in İzmir'deki etkinliğine katıldı:...

Türkiye İşçi Partisi (TİP) İzmir İl Örgütü, Bayraklı'daki 100. Yıl Zeka Oyunları ve Matematik...

6 saat önce

Başkan Güç oyunu Aliağa'da kullandı: Yeni Parti'de söz...

YENİ Parti Genel Başkanlık ön seçiminde oyunu Aliağa’da kullanan YENİ Parti İzmir İl Başkanı...

6 saat önce

Başkan Tugay'ın yokluğunda meclisi AK Partili bir isim...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay COP31 için Antalya’ya gidiyor. Başkan Cemil...

8 saat önce

Yeni Parti İzmir'de ön seçim sandıkları kuruldu

Yeni Parti'de kurulty öncesi genel başkan adayını belirlemek için ön seçim sandıkları kuruldu.

9 saat önce

AK Partili İnan'dan 'fon krizi' çıkışı: Hangi makamı...

AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, Konak’ta yaptığı açıklamada...

1 gün önce

Özgür Özel'den 'Emir Sarıgül' hamlesi: 1 milyon TL'lik...

YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, kendisine yönelik iddialarından dolayı Emir Sarıgül...

1 gün önce

AK Partili Saygılı’dan, muhalefete gönderme!

AK Parti Konak İlçe Danışma Meclisi’nde konuşan AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı,...

1 gün önce

YENİ Parti Lideri Özel'den 'Fatma Betül Sayan Kaya'...

YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, fon soruşturmasında tutuklanan eski bakan Fatma Betül Sayan...

1 gün önce

YRP Lideri Erbakan'dan 'fon krizi' çağrısı: Siyasi...

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, "En düşük emekli maaşı mutlaka asgari ücret...

1 gün önce

AK Partili Yıldız'dan Çağatay Güç'e Basmane Çukur'u çıkışı!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Hakan Yıldız, Basmane Çukuru...

1 gün önce