BIST 100 11.482,60 %1,32 Altın 6.556,39 ₺/gr %0,00 Bitcoin - %0,14 Dolar 50,16 ₺ %0,20 Euro 55,94 ₺ %0,62 Sterlin 67,02 ₺ %0,68 Gümüş 83,81 ₺/gr %0,00 Ethereum $2.230,61 %0,12 İsviçre Frangı 61,15 ₺ %0,19 Kanada Doları 35,51 ₺ %0,60 Avustralya Doları 34,43 ₺ %0,79 Suudi Riyali 13,36 ₺ %0,21 BAE Dirhemi 13,66 ₺ %0,21 Rus Rublesi 0,61 ₺ %0,30 Çin Yuanı 7,52 ₺ %0,08
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Siyaset Mansur Yavaş: "SMA testini yaptırmayanlara nikâh kıymama ...

Mansur Yavaş: "SMA testini yaptırmayanlara nikâh kıymama kararı aldık"

ABB Başkanı ve CHP ABB Başkan Adayı Mansur Yavaş, bugün ABB Konferans Salonu'nda düzenlenen LGS ve YKS'ye girecek TİP-1 Diyabetli Öğrenciler İçin Diyabet Sensörü Destek Programı'na katıldı.

0Yorumlar
Mansur Yavaş: "SMA testini yaptırmayanlara nikâh kıymama kararı aldık"

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, LGS ve YKS’ye girecek “TİP-1 Diyabetli Öğrenciler İçin Diyabet Sensörü Destek Programı”nda; "Belki çok başarılı bir öğrencimiz sadece diyabet nedeniyle sınavda güçlük çekiyor. Bu nedenle onlara da bu şekilde destek olmak suretiyle en azından bir probleme daha destek olmak istiyoruz. İşte belediyecilik budur, sosyal belediyecilik budur. Emeklilerin problemi varsa onlara koşmak, başka hangi grubun problemi varsa onlara koşmak gerçek belediyeciliğin bu olduğunu düşünüyorum. Ankara'da 2 bin 500 kadar diyabetli öğrencimiz var. İnşallah onları da sınavlara girdikleri zaman diğer yaşıtları gibi eşit bir şekilde, sağlıklı bir şekilde sınava girmelerini sağlayacak sensörleri dağıtmış oluyoruz" dedi.

 

ABB Başkanı ve CHP ABB Başkan Adayı Mansur Yavaş, bugün ABB Konferans Salonu'nda düzenlenen LGS ve YKS'ye girecek TİP-1 Diyabetli Öğrenciler İçin Diyabet Sensörü Destek Programı'na katıldı.  ABB Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Mustafa Ünsal'ın ardından konuşan Yavaş şunları söyledi:

 

"BELEDİYECİLİK KALDIRIMDAN İBARET DEĞİLDİR"

“Ben bütün televizyon programlarında olsun veya meydanlarda yaptığımız konuşmalarda hep şöyle söylüyorum; belediyecilik asla asfalt ve kaldırımdan ibaret değildir. Bunları zaten fen dişleri bir şekilde planlayıp yapıyor. Önemli olan kanunda şöyle tarif ediliyor; doğumundan ölümüne kadar kentte yaşayan insanların tüm ihtiyaçlarıyla ilgilenir. Bu ihtiyaç sağlık olur bu ihtiyaç sosyal destek olur. Ankara'da yaşayan herkesin kendi bulunduğu gruba göre onların daha konforlu daha rahat yaşamasını sağlamaktır. Ve dolayısıyla bizim gözümüz sürekli olarak nerede kime nasıl destek olabiliriz onu da diğer yaşıtları gibi eşit bir şekilde eğitim alması herkesin aynı şekilde sağlığından yararlanması gibi konulara sürekli el atıyoruz. Hatırlarsınız Türkiye'de sürekli olarak SMA'lı hastaların destek kampanyalarını gördükçe şöyle bir yol aklımıza geldi. Evlilik öncesi isteyen herkese ücretsiz olarak SMA aşısı yaptırıyoruz dedik. Ve daha sonra Sağlık Bakanı da bunu gündemine aldı. Ancak görüyorum ki hala her gittiğimiz mitingde SMA'lı hastaların aileleri bizden destek istiyor. Dolayısıyla en azından kendi yetkimizi kullanarak belediyemizden nikah talebinde bulunan belediyemizle başvurup evlenmek isteyen herkesi zorunlu olarak SMA testine gönderme kararı aldık. SMA testini yaptırmayanlara açıkçası nikah kıymıyoruz diyeceğiz. Böyle bir zorunluluk yapalım. Çünkü Sağlık Bakanlığı yapmasına rağmen maalesef aileler bu konuda biraz ihmalkar davranıyor. Ve sonuçta aile bir yaşam boyunca çile çekiyor.

 

"ANKARA'DA 2 BİN 500 KADAR DİYABETLİ ÖĞRENCİMİZ VAR"

İkincisi geçenlerde açıkladığınız HPV aşısı. Bu da Türkiye'de belki kamuoyu tarafından bilinmeyen ama kanser türleri içerisinde akciğer kanseri ve diğer kanserlerin dışında en fazla rastlanan ve insanların ihmal ettiği bir aşı. Bunu da inşallah 30 yaş altındaki sosyal destek verdiğimiz ailelerimiz çocuklarına ücretsiz şekilde yaptırma kararı aldık. Bir diğeri de bugün sayın milletvekilimizin bir uyarısıyla arkadaşlarımız çalışma yaptılar. Bu sensörün verilmesi kararını aldık. Çünkü bu da bir problem. Belki çok başarılı bir öğrencimiz sadece diyabet nedeniyle sınavda güçlük çekiyor. Bu nedenle onlara da bu şekilde destek olmak suretiyle en azından bir probleme daha destek olmak istiyoruz. İşte belediyecilik budur, sosyal belediyecilik budur. Emeklilerin problemi varsa onlara koşmak, başka hangi grubun problemi varsa onlara koşmak gerçek belediyeciliğin bu olduğunu düşünüyorum. Resmi kayıtları biraz önce Sağlık Daire Başkanımız da açıkladı sizlere. Gerçekten Ankara'da 2 bin 500 kadar diyabetli öğrencimiz var. İnşallah onları da sınavlara girdikleri zaman diğer yaşıtları gibi eşit bir şekilde, sağlıklı bir şekilde sınava girmelerini sağlayacak sensörleri dağıtmış oluyoruz. Katılan ailelere de bu konuda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Umuyorum uygulama Türkiye'de bir örnek olur ve Türkiye'de hemen hemen bütün belediyeler ve sağlık kuruluşları, valilikler, kaymakamlar bu konuya el atar diyor hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum."



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Siyaset Haberleri

Tümü

YENİ Parti'de Radikal Değişim! Özgür Özel Parti...

YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, önümüzdeki hafta yapılacak 1'inci Olağan Kurultay'da...

10 saat önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan Azerbaycan'da! Aliyev Bizzat Karşıladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan'ın 8 Kasım Zafer Günü'nün 6. yıl dönümü...

10 saat önce

İrfan Değirmenci TİP'in İzmir'deki etkinliğine katıldı:...

Türkiye İşçi Partisi (TİP) İzmir İl Örgütü, Bayraklı'daki 100. Yıl Zeka Oyunları ve Matematik...

11 saat önce

Başkan Güç oyunu Aliağa'da kullandı: Yeni Parti'de söz...

YENİ Parti Genel Başkanlık ön seçiminde oyunu Aliağa’da kullanan YENİ Parti İzmir İl Başkanı...

11 saat önce

Başkan Tugay'ın yokluğunda meclisi AK Partili bir isim...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay COP31 için Antalya’ya gidiyor. Başkan Cemil...

13 saat önce

Yeni Parti İzmir'de ön seçim sandıkları kuruldu

Yeni Parti'de kurulty öncesi genel başkan adayını belirlemek için ön seçim sandıkları kuruldu.

14 saat önce

AK Partili İnan'dan 'fon krizi' çıkışı: Hangi makamı...

AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, Konak’ta yaptığı açıklamada...

1 gün önce

Özgür Özel'den 'Emir Sarıgül' hamlesi: 1 milyon TL'lik...

YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, kendisine yönelik iddialarından dolayı Emir Sarıgül...

1 gün önce

AK Partili Saygılı’dan, muhalefete gönderme!

AK Parti Konak İlçe Danışma Meclisi’nde konuşan AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı,...

1 gün önce

YENİ Parti Lideri Özel'den 'Fatma Betül Sayan Kaya'...

YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, fon soruşturmasında tutuklanan eski bakan Fatma Betül Sayan...

1 gün önce

YRP Lideri Erbakan'dan 'fon krizi' çağrısı: Siyasi...

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, "En düşük emekli maaşı mutlaka asgari ücret...

1 gün önce

AK Partili Yıldız'dan Çağatay Güç'e Basmane Çukur'u çıkışı!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Hakan Yıldız, Basmane Çukuru...

1 gün önce