BIST 100 13.168,35 %0,63 Altın 6.721,64 ₺/gr %0,13 Bitcoin $84.503 %1,89 Dolar 48,86 ₺ %0,05 Euro 55,80 ₺ %0,30 Sterlin 64,88 ₺ %0,34 Gümüş 100,67 ₺/gr %0,55 Ethereum $2.694,75 %1,76 İsviçre Frangı 59,04 ₺ %0,25 Kanada Doları 34,64 ₺ %0,04 Avustralya Doları 34,40 ₺ %0,05 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,01 ₺ %0,06 BAE Dirhemi 13,31 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,37 Çin Yuanı 7,28 ₺ %0,02
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Siyaset Mansur Yavaş'tan cumhurbaşkanlığı adaylığı açıklaması: Yo...

Mansur Yavaş'tan cumhurbaşkanlığı adaylığı açıklaması: Yorum yapmıyorum

İYİ Parti Lideri Meral Akşener'i ziyaret eden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın kendisini 'cumhurbaşkanı adayı' göstermesine ilişkin sorulan bir soruya, "Bu tür şeylere yorum yapmıyorum. Benim belediyecilik anlayışıma göre, bir belediye başkanı seçildiği andan itibaren sadece işini yapmalı" yanıtını verdi.

0Yorumlar
Mansur Yavaş'tan cumhurbaşkanlığı adaylığı açıklaması: Yorum yapmıyorum

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın 'cumurbaşkanı adaylığı' açıklamasına ilişkin, "Açıklamalar benim rızam dışında, bilgim dışında" ifadelerini kullandı.

Mansur Yavaş, bugün saat 12.00’de İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i ziyaret etti.

İki ismin görüşmesi İYİ Parti Genel Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Görüşmenin ardından iki isim basın açıklamasında bulundu.

İYİ Parti Lideri Meral Akşener, "Çalışmalarının, sosyal belediyecilik anlayışının Türkiye'de nasıl olması gerektiğini somut olarak gösteren hem pandemide, hem bu ekonomik zorluklar yaşanan şu dönemde yoksulun, zorda olanın yanında olarak belediye kaynaklarını çarçur etmek, birilerinin cebine doldurmak yerine fakir, fukaranın, yoksulun yanında olarak onların nefes almalarını sağlayarak somut adımlar atıp sosyal belediyecilik nasıl olmalıdır herkese göstermiş bir belediye başkanımız. Dolayısıyla bu çalışmalarını bizlerle paylaşacak. Çok teşekkür ediyorum bu nezaketi için" ifadelerini kullandı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise açıklamasında, "Bildiğiniz gibi 8 Nisan 2019'da devralmıştık. 8 Nisan 2022'ye geldik. Önümüzde iki yıl daha var ama biz alışkanlık yaptırıp, yaptıklarımızın, yapamadıklarımızın neler olduğunu anlatıp bir de bu üç yılın hesabını vermek istiyoruz. Öncelikli olarak seçilmemizde katkıları olan Millet İttifakı'nın sayın genel başkanlarının hepsini davet edip Ankara'da üç yılda zihniyet olarak neler değişti, neler yapıldı, engellemeler oldu mu, hangi konularda oldu, bundan sonraki iki yılı da nasıl tamamlayacağımız konusunda güzel bir açıklama yapacağız" diye konuştu.

"Ankara halkının varsa bize mutlaka şunu da yetiştirin diyecektir" diyen Yavaş, "Bunların güzel bir tanıtımı yapılacaktır. Bu nedenle sayın genel başkanımızı davet etmeye geldim. Ayda bir, iki ayda bir kendilerini mutlaka ziyaret ediyorum" ifadelerini kullandı.

ÜMİT ÖZDAĞ SORUSUNA YANIT

Ümit Özdağ'ın açıklamaları sorulan Yavaş, "Ben biliyorsunuz bu tür şeylere yorum yapmıyorum. Benim belediyecilik anlayışıma göre, bir belediye başkanı seçildiği andan itibaren sadece işini yapmalı. Ne diğer siyasi partilere, siyasi partilerin genel başkanlarına laf söylemeli, ne de onların iç işlerine karışmalı..." ifadelerini kullandı.

Yavaş, şöyle devam etti: "Seçilmeden önce şöyle bir söz vermiştim; bize oy vermeyenleri düşman gözüyle görmüyoruz, seçim kazanırsak zafer kazanmış olmayacağız diye. O tavrımı aynen devam ettiriyorum. Hiç kimseyi ayırmadan, herkesi kucaklayarak eşit bir şekilde çalışıyorum. Bu arada tabii ki böyle siyasi muarızların bu tür konuşmalarına da şahit oluyoruz ama o çizgimi de hiç bozmadan, hiçbir zaman cevap vermeyeceğim. Çünkü ben siyasetin içinde değilim, kendimi kamu görevlisi olarak görüyorum. Bu şekilde de devam edeceğim. Açıklamalar benim rızam dışında, bilgim dışında, ben de görevimin başındayım. Bu kadar basit"

NE OLMUŞTU?

İYİ Parti’den istifa ederek Zafer Partisi’ni kuran Ümit Özdağ, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Mansur Yavaş’ın adaylığını desteklediklerini belirterek açıklama yapmıştı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi sözcüsü, Yavaş’ın adı gündeme geldiğinde açıklama yapmış, adaylık iddialarını yalanlamıştı. (BirGün)



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Siyaset Haberleri

Tümü

Atila Sertel’den CHP’deki istifalara dikkat çeken mesaj!

Eski CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, partide yaşanan istifalar ve CHP’den koparak kurulan...

1 saat önce

Ankara'da Mansur Yavaş depremi sürüyor: 30 meclis...

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın istifası sonrasında, 41 olan ABB Belediye...

2 saat önce

CHP İzmir'de Gençlik Kolları İl Yönetim Kurulu belli oldu

CHP İzmir'de gençlik kolları yönetimi belirlendi.  

4 saat önce

Deniz Gezmiş’in Ağabeyi Bora Gezmiş YENİ Parti’ye...

Deniz Gezmiş’in ağabeyi Bora Gezmiş, YENİ Parti’ye katıldı. Gezmiş’e parti rozetini YENİ...

6 saat önce

CHP'de Önceki Dönem İl Başkanlarından Ortak Mesaj

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, CHP'nin örgüt çalışmalarının...

6 saat önce

Beydağ Yeni Parti İlçe Başkanlığı açıldı: "CHP’nin oyları...

Beydağ’da teşkilat yapılanmasını tamamlayan YENİ Parti, ilçe başkanlığının açılışını...

7 saat önce

YENİ Parti'den başkan adaylarına 19 maddelik taahhütname:...

YENİ Parti, başkan adaylarının imzalaması 19 maddelik bir taahhütname hazırladı. Söz konusu...

8 saat önce

Özgür Özel'in İzmir programı belli oldu

Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel hafta sonu İzmir'e geliyor.  26-27 Eylül tarihlerinde...

9 saat önce

Ankara CHP’de Mansur Yavaş Depremi: İlçe Belediye...

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın CHP’den istifa ettiğini açıklamasının...

1 gün önce

Özgür Özel'den 'Mansur Yavaş' açıklaması: 'Alacağı...

YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş'ın...

1 gün önce

Mansur Yavaş'ın İstifasına CHP Genel Merkezi'nden İlk Yanıt

CHP Sözcüsü Müslim Sarı, Mansur Yavaş’ın istifasının ardından yaptığı açıklamada, "İstifa tek...

1 gün önce

Çiğli Meclis Üyeleri'nden ortak açıklama: AK Parti'ye...

Çiğli Belediye Meclisi’nde AK Parti’ye geçiş iddialarına ortak yanıt geldi. CHP, YENİ Parti ve...

1 gün önce