BIST 100 13.168,35 %0,63 Altın 6.721,64 ₺/gr %0,13 Bitcoin $84.503 %1,89 Dolar 48,86 ₺ %0,05 Euro 55,80 ₺ %0,30 Sterlin 64,88 ₺ %0,34 Gümüş 100,67 ₺/gr %0,55 Ethereum $2.694,75 %1,76 İsviçre Frangı 59,04 ₺ %0,25 Kanada Doları 34,64 ₺ %0,04 Avustralya Doları 34,40 ₺ %0,05 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,01 ₺ %0,06 BAE Dirhemi 13,31 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,37 Çin Yuanı 7,28 ₺ %0,02
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Siyaset Memleket Partisi İzmir'den Çelebi'ye ağır eleştiri

Memleket Partisi İzmir'den Çelebi'ye ağır eleştiri

Bağımsız Milletvekili Mehmet Ali Çelebi'nin AK Parti'ye geçiş yapacağı yönünde çıkan haberlerden sonra, eskiden İzmir Milletvekilliği yapmış olduğu Memleket Partisi'nden bir açıklama geldi. Memleket Partisi İzmir İl Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Hırsları ve kişisel menfaat beklentileri kendisini omurgasızlaştırmış ve maalesef bu hallere sokmuş olmalı” dedi.

0Yorumlar
Memleket Partisi İzmir'den Çelebi'ye ağır eleştiri

TBMM’ye 2018 yılında yapılmış olan genel seçimlerde CHP’ den milletvekili seçilerek adım atan ardından CHP’den istifa ederek Memleket Partisi’ne geçiş yapan Çelebi geçen aylarda Memleket Partisi’nden de istifasını açıklamıştı. Şu sıralar da bağımsız milletvekilliği yapan Cumhur İttifakı’nı destekler biçimde attığı tweetlerden sonra Çelebi’nin AK Parti’ye geçiş yapacağı iddiaları kulislerde dönmeye başladı. Çelebi ise bu tartışmalar üzerine “ Bağımsız vekil olarak ülkemin çıkarlarını savunmaya devam edeceğim” ifadelerini kullanmıştı. Siyasetin gündemine oturan bu iddialar üzerine Memleket Partisi İzmir İl Başkanlığı da bu konu hakkında bazı açıklamalarda bulundu.

ERGENEKON VE BALYOZ DAVALARINDA MAĞDUR OLMUŞTU

Memleket Partisi İzmir İl Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Sayın Mehmet Ali Çelebi’yle aynı dönemlerde, aynı partilerde bulunup beraber siyaset yaptık, ancak hiçbir zaman beraber olamadık, aynı fikirleri savunamadık. Kendisi Türk Ordusu’nun mensubu bir asker olduğundan Ergenekon ve Balyoz davalarından mağduriyete uğradığı dönemde hep yanında durduk, kendisine de destek verdik. Sonrasında kendisi siyasete davet edildi ve İzmir’den vekil seçtirildi. Hırsları ve kişisel menfaat beklentileri kendisini omurgasızlaştırmış ve maalesef bu hallere sokmuş olmalı. Bugüne kadar savunduklarının ne kadar yavan ve göstermelik olduğu ortaya çıkmıştır. İzmir ve (içlerinde benimde bulunduğum) kendisine oy veren İzmirliler için büyük talihsizliktir. Yolu açık olsun ancak yolu İzmir’le bundan sonra kesişemez. Kendisi de bunun farkına varmış olacak ki bir hafta önce pılısını pırtısını toplayıp İzmir Menderes Ataköy’deki göstermelik evini bile boşaltıp İzmir’i tüm eşyalarıyla terk etmiş” ifadeleri yer aldı. Mehmet Ali çelebi hakkında ağır ithamların yer aldığı açıklamada, “Değerli ve ilkeli olmak ayrıdır, öyleymiş gibi görünmek çok ayrı. Sayın Çelebi kendisini Atatürkçü, Cumhuriyetçi ve demokrat olarak tanımlayan birisi, ancak eylemleriyle tam da bir (fırsatçı) siyasetçi olduğunu maalesef gösterdi. Tutarsızlıkları bir kez daha ortaya çıkmıştır. Geçtiğimiz hafta Memleket Partisi’nden ayrılma sebebi olarak söylediklerinin ne kadar saçmalık olduğu ortaya çıkmıştır. Memleket Partisi’ni Cumhur ittifakına çekme çalışmaları netice vermediğinden bizleri 6’lı ittifaka yakınlaşmakla suçlayıcı açıklamalarda bulunmuştur. Oysaki bizim kendisini İzmir’den vekil yapan 6’lı masanın başındaki zihniyete de kendisi ve kendisi gibileri İzmir’e tepeden indirilenlere de karşı duruşumuz açıktır. İzmirli Atatürkçü, Cumhuriyetçi, Demokrat, Laik, Çağdaş seçmenlerin, yaşanan son örnekle de görüldüğü gibi, hem yerelde, hem genelde seçim tercihlerini yaparken çok daha titiz ve dikkatli olmaları gerektiği açıkça ortaya çıkmıştır” ifadeleri kullanıldı.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Siyaset Haberleri

Tümü

Atila Sertel’den CHP’deki istifalara dikkat çeken mesaj!

Eski CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, partide yaşanan istifalar ve CHP’den koparak kurulan...

30 dakika önce

Ankara'da Mansur Yavaş depremi sürüyor: 30 meclis...

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın istifası sonrasında, 41 olan ABB Belediye...

1 saat önce

CHP İzmir'de Gençlik Kolları İl Yönetim Kurulu belli oldu

CHP İzmir'de gençlik kolları yönetimi belirlendi.  

3 saat önce

Deniz Gezmiş’in Ağabeyi Bora Gezmiş YENİ Parti’ye...

Deniz Gezmiş’in ağabeyi Bora Gezmiş, YENİ Parti’ye katıldı. Gezmiş’e parti rozetini YENİ...

5 saat önce

CHP'de Önceki Dönem İl Başkanlarından Ortak Mesaj

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, CHP'nin örgüt çalışmalarının...

5 saat önce

Beydağ Yeni Parti İlçe Başkanlığı açıldı: "CHP’nin oyları...

Beydağ’da teşkilat yapılanmasını tamamlayan YENİ Parti, ilçe başkanlığının açılışını...

6 saat önce

YENİ Parti'den başkan adaylarına 19 maddelik taahhütname:...

YENİ Parti, başkan adaylarının imzalaması 19 maddelik bir taahhütname hazırladı. Söz konusu...

7 saat önce

Özgür Özel'in İzmir programı belli oldu

Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel hafta sonu İzmir'e geliyor.  26-27 Eylül tarihlerinde...

8 saat önce

Ankara CHP’de Mansur Yavaş Depremi: İlçe Belediye...

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın CHP’den istifa ettiğini açıklamasının...

1 gün önce

Özgür Özel'den 'Mansur Yavaş' açıklaması: 'Alacağı...

YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş'ın...

1 gün önce

Mansur Yavaş'ın İstifasına CHP Genel Merkezi'nden İlk Yanıt

CHP Sözcüsü Müslim Sarı, Mansur Yavaş’ın istifasının ardından yaptığı açıklamada, "İstifa tek...

1 gün önce

Çiğli Meclis Üyeleri'nden ortak açıklama: AK Parti'ye...

Çiğli Belediye Meclisi’nde AK Parti’ye geçiş iddialarına ortak yanıt geldi. CHP, YENİ Parti ve...

1 gün önce