Özdağ İzmir’den seçim mesajı verdi: “AK Parti emekliye sevk edilecek”
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, İzmir’de partisinin il başkanlığı binasının açılışında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Özdağ, Türkiye’de seçim sürecinin kaçınılmaz olduğunu belirterek iktidarın değişeceğini savundu.
Açılış töreninde konuşan Özdağ, mevcut siyasi tabloyu değerlendirerek, “Muhakkak bir seçim olacağını ve iktidarın AK Parti'yi emekliye sevk edeceğini görüyoruz” ifadelerini kullandı. Özdağ, sahada yaptıkları ziyaretlerde farklı kesimlerle bir araya geldiklerini ve özellikle ekonomi başta olmak üzere birçok alanda memnuniyetsizlik gözlemlediklerini dile getirdi.
Konuşmasında Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na değinen Özdağ, bu özel günün yalnızca çocuklara değil, Cumhuriyet tarihi boyunca çocukluk yaşamış tüm bireylere ait olduğunu ifade etti. Bayramın anlam ve önemine dikkat çeken Özdağ, eğitim sistemi üzerinden de eleştirilerde bulundu.
Eğitim politikalarına yönelik değerlendirmelerinde Özdağ, mevcut sistemin gençleri yeterince donanımlı yetiştiremediğini öne sürerek, pedagojik ve bilimsel ilkelerden uzaklaşıldığını iddia etti. Öğrencilerin uluslararası rekabet gücünü artıracak bir eğitim modeline ihtiyaç olduğunu savundu.
Ekonomi ve toplumsal sorunlara dikkat çekti
Ekonomiye ilişkin değerlendirmelerinde gelir dağılımı ve yaşam koşullarına değinen Özdağ, toplumun geniş kesimlerinin ekonomik sıkıntılar yaşadığını ifade etti. Özdağ, özellikle dar gelirli ailelerin geçim şartlarının zorlaştığını, bunun da doğrudan çocukların yaşamına yansıdığını belirtti.
Sosyal sorunlara da değinen Özdağ, okul çevrelerinde güvenlik risklerine dikkat çekerek uyuşturucu ve suçla mücadelede daha etkin politikaların uygulanması gerektiğini söyledi.
Son dönemde yaşanan bazı olaylara da değinen Özdağ, bu tür gelişmelerin tekrar etmemesi için önleyici tedbirlerin zamanında alınmasının önemine işaret etti. Konunun günlük siyasi tartışmaların ötesinde ele alınması gerektiğini belirten Özdağ, ilgili kurumlarla iş birliği içinde çözüm üretilmesi gerektiğini dile getirdi.
Avrupa Birliği ve dış politika değerlendirmeleri
Dış politikaya ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Özdağ, Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki ilişkilerin mevcut haliyle sağlıklı bir zeminde ilerlemediğini savundu. Özdağ, taraflar arasında daha gerçekçi ve karşılıklı çıkarları gözeten yeni bir modelin oluşturulması gerektiğini ifade etti.
Konuşmasında çevre konularına da yer veren Özdağ, çeşitli bölgelerde yaşanan çevresel sorunların dikkatle ele alınması gerektiğini belirtti. Doğal kaynakların korunmasının önemine vurgu yapan Özdağ, mevcut uygulamalara yönelik eleştirilerde bulundu.
Özelleştirme politikalarına da değinen Özdağ, kamuya ait bazı varlıkların satışına karşı olduklarını ifade ederek, bu tür adımların uzun vadeli ekonomik sonuçlarının iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.
“Siyasi değişim kaçınılmaz” mesajı
Konuşmasının sonunda yeniden seçim vurgusu yapan Özdağ, Türkiye’de siyasi değişimin kaçınılmaz olduğunu öne sürdü. Farklı şehirlerde yaptıkları temaslarda benzer taleplerle karşılaştıklarını belirten Özdağ, seçim süreciyle birlikte yeni bir yönetim anlayışının ortaya çıkacağını savundu.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
ZP Lideri Özdağ'dan 'Kılıçdaroğlu' açıklaması: Bu rejimi...
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) binasına gittiği kritik geceye...
Ümit Özdağ Abide-i Hürriyet Meydanı’na övgü
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, bir dizi program kapsamında geldiği İzmir’de Bornova...
Ümit Özdağ, ‘tehdit’ suçlamasıyla hakim karşısına çıktı!
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, hakkında açılan 'Tehdit' davasına ilişkin ilk duruşmaya...
Siyaset Haberleri
TümüCHP'de eski belediye başkanları buluşması: Saha...
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir örgütü, partiye emek vermiş deneyimli isimlerin katılımıyla gücüne...
Gümrükçü 'den Doğuş Bayır İçin Çağrı: "Tedbir Haksız ve...
CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, ev hapsi adli kontrol tedbiri uygulanan İzmir Büyükşehir ve...
Yeni Parti Seferihisar İlçe Başkanı Rahmi Tezel Çınar:...
Yeni Parti'de ön seçim öncesinde Bornova, Karaburun ve Güzelbahçe ilçe başkanları aday...
YENİ Parti Bornova’da kongre süreci işliyor: Olgun Atila...
YENİ Parti’de Bornova kulislerini hareketlendiren delege listelerindeki Olgun Atila detayı...
YENİ Parti’de sandıklar kuruluyor: Özel İzmir’e geliyor
YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, ön seçimin gerçekleşeceği Cumartesi günü İzmir'e gelecek....
Kökkılınç: "Sığınmaevi Kapasiteleri Yetersizdir"
CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Av. Nilay Kökkılınç, İzmir’e Valilik tarafından...
Yeni Parti İzmir'de ön seçim heyecanı
Özgür Özel liderliğinde kurulan Yeni Parti'de kongre heyecanı başladı.
YENİ Partili Tanrıkulu'ndan 'fon krizi' açıklaması: '525...
YENİ Parti Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, borsada son birkaç ayda 525 milyar liralık...
AK Partili Kırkpınar'dan Foça çıkarması: Birikmiş...
AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, Foça ilçesinde gerçekleştirdiği geniş kapsamlı...
Ümit Özlale'den Mehmet Şimşek'e: Konuyu yeterince ciddiye...
YENİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale, sermaye piyasasında yaşanan gelişmelerin yalnızca...
AK Parti Konak, Danışma Meclisi’nde toplandı: 2029’da...
AK Parti Konak İlçe Teşkilatı, ilçe danışma meclisi toplantısı düzenlendi. Toplantıda...
Ekrem İmamoğlu 'erken seçim' çağrısı yaptı: 'Nihayetinde...
İktidarın politikalarına tepki gösteren ve 'erken seçim' çağrısı yapan Ekrem İmamoğlu,...