Başkan Tugay: “Her yerde cumhuriyeti ve adaleti büyüteceğiz”
CHP İzmir İl Başkanlığı'nın düzenlediği 23 Nisan töreninde Cumhuriyet, adalet ve demokrasi vurgusu yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Her yerde cumhuriyeti ve adaleti büyüteceğiz” ifadelerini kullandı. Kahramanmaraş’taki okul saldırısı nedeniyle duyduğu acıyı dile getiren Başkan Tugay, “Bir ülkenin gücü silahlarında değil, insanların umutlarında; özellikle de gençlerin enerjisi ve çocukların mutluluğundadır” dedi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanlığı tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çelenk sunma törenine katıldı. Törende CHP İzmir İl Başkanı Çağatay Güç’ün yanı sıra ilçe örgütü başkanları, belediye başkanları, parti yöneticileri ve üyeler de yer aldı. Meydandaki Atatürk Anıtı’na çelenk; Çağatay Güç, CHP İzmir Kadınlar Kolları Başkanı Zahide Kurun ve CHP İzmir Gençlik Kolları Başkanı Ruhsar Selis Çelik Kınacı tarafından sunuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından, Kahramanmaraş’ta meydana gelen okul saldırısında hayatını kaybedenler için sessiz yürüyüş düzenlendi. Başkan Tugay’ın da katıldığı yürüyüşte, “Vatanı korumak, çocukları korumakla başlar” yazılı pankart taşıyan partililer İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne kadar yürüdü.
“Demokrasi ekmek kadar, su kadar vazgeçilmez”
Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, 23 Nisan’ın, millet iradesini esas alan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 106. yılı olduğunu hatırlatarak bayramı coşkuyla kutladıklarını söyledi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu anlamlı günü çocuklara armağan ettiğini belirten Tugay, bunun hem çocuklara duyduğu sevginin hem de topluma verilen güçlü bir mesajın göstergesi olduğunu ifade etti. Ulusal egemenlik, demokrasi ve hukuk devletinin vazgeçilmez olduğunu vurgulayan Tugay, “Demokrasinin ekmek kadar, su kadar hayati olduğunu biliyoruz ve bundan asla ödün vermeyiz” dedi. Cumhuriyet öncesinde halkın yönetimde söz hakkı olmadığını, ülkenin kapitülasyonlar nedeniyle dışa bağımlı hale geldiğini hatırlatan Tugay, “İnsanlar vatandaş değil, tebaa olarak görülüyordu ve her türlü yanlış uygulama dayatılıyordu. Sonunda işgaller de yaşandı” diye konuştu.
“Çocuklar geleceğimiz”
Kültürpark’taki etkinliklerde çok sayıda vatandaşın “Yanınızdayız, yalnız değilsiniz” dediğini aktaran Başkan Tugay, bu desteğin mücadeleyi büyütme çağrısı anlamı taşıdığını söyledi. Cumhuriyet Halk Partisi’nin herkesin hakkını savunan bir anlayışa sahip olduğunu vurgulayan Tugay, ülkedeki sorunları sona erdirmekte kararlı olduklarını ifade etti. Çocuklar ve gençlerin geleceğine dikkat çeken Tugay, “Bir ülkenin gücü silahlarında değil, insanların umutlarında; özellikle de gençlerin enerjisi ve çocukların mutluluğundadır” dedi. Çocukların korku içinde büyümemesi gerektiğini belirten Tugay, “Artık çocuklar okula giderken bile tedirgin. Oysa iyi bir gelecek umudu olan çocuklar, şiddet için değil eğitim ve gelecek kurmak için okula gider” diye konuştu.
Başkan Tugay: En çok ihtiyacımız olan şey umut
“En çok ihtiyacımız olan şey umut” diyen Başkan Tugay, Cumhuriyet Halk Partisi’nin temel görevinin bu umudu yeniden topluma hissettirmek olduğunu söyledi. Cumhuriyet, adalet ve demokrasi vurgusu yapan Tugay, “Kenetlenelim, birlikte yürüyelim. Her yerde cumhuriyeti ve adaleti büyüteceğiz” ifadelerini kullandı. Cumhuriyet Halk Partisi’nin bu mücadelenin önemli bir parçası olduğunu belirten Tugay, ülkeyi yoksulluk, işsizlik ve adaletsizlikten kurtarma sözü vererek konuşmasını “Bayramınız kutlu olsun” diyerek tamamladı.
Güç: 23 Nisan egemenliğin millete ait olduğu gündür
CHP İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, 23 Nisan’ın bir milletin “ben varım” dediği, egemenliğin saraydan halka geçtiği tarih olduğunu belirterek Atatürk’ün bu özel günü çocuklara armağan ettiğini söyledi. Çocukların bir ülkenin en büyük gücü olduğunu vurgulayan Güç, Kahramanmaraş’taki saldırıda hayatını kaybedenleri anarak derin bir üzüntü içinde olduklarını ifade etti. Bu tür acıların kader olmadığını ve sorumluların ortaya çıkarılması gerektiğini belirtti.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Başkan Eşki kazanının başına geçti: Reçelin olduğu yerde...
Bornova Belediyesi’nin yerel üretimi, geleneksel lezzetleri ve kadın emeğini desteklemek...
Başkan Tugay, Kosova'da yeni iş birliklerinin kapısını...
Kosova’daki çalışma ziyareti kapsamında Başbakan Albin Kurti ve dört bakanın yanı sıra belediye...
Tugay’dan Almanya ile iş birliğini güçlendirme mesajı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, görevine yeni başlayan Almanya Federal...
Yerel Haberleri
TümüDoğal Yaşam Parkı’nda kış saati uygulaması başlıyor
Günlerin kısalmaya başlamasıyla birlikte İzmir Doğal Yaşam Parkı’nın ziyaret saatleri yeniden...
Bayraklı’nın Kültür, Sanat, Teknoloji Ve Sporu Fuarda...
Bayraklı Belediyesi, İzmir Enternasyonal Fuarı’nın (İEF) 95. yılında düzenlediği kültür, sanat...
Toplu Taşımada Akıllı Ulaşım Girişimi: Manisa, Avrupa...
Manisa Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlarına daha akıllı ve sürdürülebilir bir toplu taşıma...
Karşıyaka ‘Avrupa Hareketlilik Haftası’na hazır!
Karşıyaka Belediyesi, ‘Avrupa Hareketlilik Haftası’ kapsamında kültürden sanata, spordan...
Buca’da fırınlara sıkı denetim
Buca Belediyesi, ilçe genelindeki fırın ve unlu mamul üretim noktalarında hijyen, gramaj ve...
Bayraklı’da 3 Bin Öğrenciye Kırtasiye Desteği
Bayraklı Belediyesi, 2026-2027 eğitim-öğretim yılında da ihtiyaç sahibi öğrencilerin yanında...
Torbalı’nın Kurtuluşunun 104. Yılına Özel Satranç Turnuvası
Geniş katılımla gerçekleştirilen organizasyon, hem sporcuların hem de ailelerinin yoğun ilgisini...
Bir ihbarla gittiler, yeni bir hayatın ilk anlarına tanık...
İzmir’de bir ihbar üzerine, verilen adrese giden itfaiye paramedikleri, hastaneye nakli için...
Konak Belediyesi’nden ihtiyaç sahibi öğrencilere çanta ve...
Yeni eğitim-öğretim yılında ihtiyaç sahibi aileleri yalnız bırakmayan Konak Belediyesi, ilkokul...
İzmir tarımında akıllı sayaç devrimi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kuraklıkla mücadele kapsamında tarımsal sulamada 30 milyon liralık...
Bornova Belediyesi’nden yıldırım müdahale
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Atatürk Mahallesi Macera Parkı mevkiinde sökülen taşlar...
5 bin yıllık Liman Tepe’de yeni keşif: Taş kanallarla...
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin destek verdiği Liman Tepe kazılarında yaklaşık 5 bin yıllık...