Özgür Özel'den İzmir'deki Grev İçin Kritik Mesaj: 'Kimse Greve Çıkmış İşçiye Laf Söylememizi Beklemesin'
Anahtar Parti Lideri Yavuz Ağıralioğlu'nu ziyaret eden CHP Lideri Özgür Özel önemli açıklamalar yaptı. İzmir’de 4 gündür süren işçi grevlerini değerlendiren Özel ‘Kimse bize greve çıkmış işçiye laf söylememizi beklemesin. Ama nasıl oranın hakları varsa belediye yönetiminin hakları da vardır. CHP örgütlenme özgürlüğünün teminatı bir partidir. Nezaket, kurallar ve kanunlar çerçevesinde ilerleyeceğiz. Bir çözüm mutlaka bulunacaktır’ dedi.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Anahtar Parti Lideri Yavuz Ağıralioğlu'nu ziyaret etti. Ağıralioğlu'na ‘Hayırlı olsun’ ziyareti yaptığı belirtilen Özgür Özel, ziyaret sonrasında düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.
Özgür Özel’in konuşmasında öne çıkan başlıklar şöyle:
Kendilerine büyük bir samimiyetle başarılar diliyorum. Türkiye Siyaseti uzun yıllardır Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kazandığı seçimler ve seçimi kazanıp öncesini ibra etmiş, geleceğe ilişkin de her türlü hakkı elde etmiş anlayışıyla sürüp gidiyordu.
Sayın Cumhurbaşkanı’nın ‘Yolcu değil hancıyız’ sözünü parti içine dair söylediğini hepimiz biliyoruz. Bizim işimiz gücümüz iktidarı yenmek, halkı mutlu etmek. Biz hanı inşa edenleriz. Yol ve yolculuk meselesinde yolcu kendine çok önem verirse bu kibre girer.
Türkiye siyaseti uzun zamandır AK Parti'nin kazandığı seçimler ve seçimi kazanıp öncesini ibra etmiş, geleceğe ilişkin de her türlü hakkı elde etmiş anlayışıyla sürüp gidiyordu tabi 31 Mart seçimlerine kadar. Bizim 47 yıl sonra birinci parti olma başarısını elde etmemiz kadar AK Parti', Erdoğan'ın partisi ilk kez bu isimle yenilgiyi tattı.
47 gün bile sabredemediler ve neler yaşıyoruz... Demokrasiye, iyi yönetime, hukuka dair iyi şeyler yaşamıyoruz. Bu kadar haksızlığa karşı AK Parti'ye son derece inanarak oy vermiş seçmenler de ciddi bir sorgulama içinde. Artık kale siyaseti bitti. Bizim kalemiz varsa da o da millete feda olsun.
CHP'nin daha önce oyunu alamadığı seçmeden oy aldığı ve bunu devam ettirmesi bir yanda, Anahtar Parti böyle bir süreci çözeceği iddiasıyla ortaya çıktı. Sayın Genel Başkanımıza da başarılar diliyoruz.
Tarihsel bir tutarlılık içinde Meclis'te tüm siyasi partilerin önemsendiği, Meclis'i ve milleti temsil eden en doğru yapıda bir komisyonun oluşturulduğu, bu komisyonun Türkiye'ye demokrasi getirecek bir komisyon olduğu, bu komisyonun bu hassas süreçte tüm hassasiyetleri dikkate aldığı, millete verilemeyecek bir hesabın, tutulamayacak sözlerin değil; hepimizin birden güvencelerinin dile getirildiği bir çalışma olması gerekir. Böyle bir noktada CHP, on yıllardır söylediği yerdedir.
Anayasa diye tekrar 'bana yasa' taleplerinin dile getirilmesini ihtiyatla, dikkatle, temkinle ve her zamanki söylediğimiz gibi önce mevcut anayasaya uymak hatırlatmasıyla cevaplandırmak isterim.
Sonuç odaklı bir mesele değil, süreç odaklı bir mesele... CHP'yi tartışılır kılmak, akşam televizyon programında yoksulluk konuşulmasın, işsizlik konuşulmasın, dış politikadaki vaziyet konuşulmasın diye yeni bir gazetecilik ekolüyle bu meseleler konuşulsun isteyenlerin sonuç odaklı değil, süreç odaklı bir meselesidir bu.
Sendikal örgütlenme bizim arkasında durduğumuz bir haktır. Bu hakka ve bu hakkın doğurduğu yasal, anayasal hakların kullanımına söyleyecek hiçbir sözümüz yoktur. Ancak sendikal siyaset de, bizim yaptığımız siyaset de makule göre yapılır, ortalamaya göre yapılır. Bundan uzaklaştıkça, makuliyetinizi kaybettikçe desteğinizi kaybetmeye başlarsınız. Ben kimseye hakkını nasıl savunacağını söyleyemem veya işine karışamam. Haklılık zeminini terk edip çok uçlara savrulduğunuzda toplumsal desteği kaybetmeye başlarsınız... Kimse bize greve çıkmış işçiye laf söylememizi beklemesin. Ama nasıl oranın hakları varsa belediye yönetiminin hakları da vardır. CHP örgütlenme özgürlüğünün teminatı bir partidir. Nezaket, kurallar ve kanunlar çerçevesinde ilerleyeceğiz. Bir çözüm mutlaka bulunacaktır.
Gerçek Gündem
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Özgür Özel'den istifa sonrası kritik açıklama!
CHP'den istifa eden Özgür Özel, YENİ Parti'ye ilişkin açıklamalarda bulundu. Özel, "Günün sonunda...
CHP'li Polat'tan 'yeni parti' açıklaması: Özgür Özel'in...
Cumhuriyet Halk Partisi Grup Toplantısı'nda Özgür Özel, yaptığı konuşma ile CHP grubuna veda...
Murat Bakan CHP'den ayrıldı: "Özgür Özel'le yola devam"
CHP Grup Başkanı Özgür Özel'in yeni parti sürecini başlattığını açıklamasının ardından İzmir...
Siyaset Haberleri
TümüMHP lideri Bahçeli'den TBMM Başkanı Kurtulmuş'a 'süreç'...
MHP lideri Devlet Bahçeli, iktidarın 'Terörsüz Türkiye' adını verdiği yeni 'çözüm süreci'...
Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas Türkiye'ye Geliyor!
İletişim Başkanı Burhanettin Duran, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetine icabetle...
Cumhur İttifakı 'çerçeve yasa'da fire verdi: 9...
2. Açılım Süreci kapsamında hazırlanan 'çerçeve yasa'nın 467 oyla kabul edildiği TBMM oylamasına...
Çerçeve yasa, TBMM’de kabul edildi! İzmir...
İktidarın 'Terörsüz Türkiye' adıyla başlattığı yeni süreç kapsamında Meclis'e getirilen 'çerçeve...
CHP'li Güç'ten Menderes açıklaması: CHP'ye destek...
YENİ Parti İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, partisinin ilk belediye meclis grup toplantısının...
CHP'li Gümrükçü'den uzlaşı mesajı: Uzlaşı varsa CHP uyar
Yeni Parti İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Grup Toplantısının sürdüğü saatlerde belediye meclis...
YENİ Parti Kapalı Grup Toplantısı Yapacak! 'Çerçeve Yasa'...
YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel'in partisinin grup toplantısını kapalı yapacağı...
CHP İzmir'de 78 eski ilçe başkanı Yeni Parti'ye katıldı
CHP İzmir'de geçmiş dönemlerde ilçe başkanlığı görevinde bulunan 78 eski ilçe başkanı istifa...
CHP ve Yeni Parti'de grup başkan vekilleri belli oldu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Ağustos Ayı ilk meclis toplantısı Pazartesi günü gerçekleştirilecek.
YENİ Partili Ösen’den Çeşme Projesi çıkışı: “Çeşme’yi...
YENİ Parti İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen, Çeşme Projesi üzerinden Türkiye’nin turizm...
CHP'li Gümrükçü'den Menderes mesajı: “Yeni Partililer...
CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek’in tutuklanmasının...
AK Partili İnan’dan Özel’e yanıt: “Neyi takip ettiğimizi...
AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, İzmir’de Vakıflar Genel...