BIST 100 14.132,06 %0,28 Altın 6.823,58 ₺/gr %0,27 Bitcoin $64.320 %2,31 Dolar 47,92 ₺ %0,01 Euro 55,55 ₺ %0,00 Sterlin 64,98 ₺ %0,03 Gümüş 102,18 ₺/gr %0,76 Ethereum $1.907,66 %1,63 İsviçre Frangı 59,10 ₺ %0,00 Kanada Doları 34,55 ₺ %0,03 Avustralya Doları 34,07 ₺ %0,05 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,76 ₺ %0,03 BAE Dirhemi 13,05 ₺ %0,01 Rus Rublesi 0,56 ₺ %0,02 Çin Yuanı 7,11 ₺ %0,00
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Siyaset Özgür Özel'den istifa sonrası kritik açıklama!

Özgür Özel'den istifa sonrası kritik açıklama!

CHP'den istifa eden Özgür Özel, YENİ Parti'ye ilişkin açıklamalarda bulundu. Özel, "Günün sonunda YENİ Parti'yi, YENİ Parti'nin Parti Meclisi'ni, genel başkanını bildirmiş ve partimizin TBMM'deki grubunun kurulduğunu bildirmiş ve partimizin kurulduğu gün ana muhalefet partisi olduğunu ilan etmiş olacağız" ifadelerini kullandı.

0Yorumlar
Özgür Özel'den istifa sonrası kritik açıklama!

Özgür Özel'in öncülüğünde kurulan YENİ Parti için 91 milletvekili CHP'den istifa etti ve Yeni Parti'nin kuruluş dilekçesini imzaladı.

Yeni Parti, bürokratik işlemler sona erince Türkiye'nin yeni ana muhalefet partisi olarak mecliste yer alacak.

Cuımhuriyet'in haberine göre, Özgür Özel, Yeni Parti'nin kuruluş dilekçesinin verilmesinin ardından cuma namazını kılmak için Hacı Bayram Veli Camisi'ne namaz kılmak için geldi. Özel, caminin içine girmekte zorlandı. Özel'e yurttaşların ilgisi büyük oldu.

"ÇOK KRİTİK BİR GÜNDE BİZİMLE BİRLİKTESİNİZ"

Özgür Özel, cuma namazının ardından açıklama yaptı. Özel'in açıklamasından satırbaşları şöyle:

"Bugün de önemli bir günde gelecekte Türkiye siyasi tarihi açısından geriye dönüp bakıldığında çok önemli, çok kritik bir günde bizimle birliktesiniz.

Biz bugün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önce İstanbul’un sonra İzmir’in işgaliyle artık tahammülü kalmadığında, İstanbul’dan Bandırma Vapuru'yla Samsun’a çıkıp; rütbeleri, üniformaları, sarayları, yetkileri, resmi yetkileri geride bırakıp kurtuluşu ve kuruluşu örgütlemek üzere Anadolu'ya çıktığı o şanlı yürüyüşün sonunda, davet ettiği Heyet-i Temsiliye ile birlikte 23 Nisan 1920 günü cuma namazını kıldığı Hacı Bayram Veli Camii'ndeyiz. Cuma namazımızı kıldık.

"BİRİNCİ MECLİS'E GİDECEĞİZ"

Birazdan kurucumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilerlediği yoldan ilerleyerek, her zaman olduğu gibi, Birinci Meclis'e gideceğiz ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının Birinci Meclis'i açarak hem Kurtuluş Savaşı’nı yönettiği hem de ardından kurtuluşu sağladığı o tarihi binada saygılarımızı bir kez daha sunacağız.

Mekan Hacı Bayram Veli Camii'nin avlusudur. Mekan Birinci Meclis'tir. Gün 24 Temmuz, Lozan’ın yıl dönümüdür. Bundan 103 yıl önce Sevr'i yırtıp atıp, Lozan'la Türkiye’nin tapu senedini emperyalist ülkelere kabul ettirdiğimiz, Türkiye’yi çağdaş dünyanın bağımsız bir cumhuriyeti olarak tescil ettirilen günün 103. yıl dönümündeyiz. Başta Lozan’a imzasını koyan ve imzaları alan, tapu senedimizi kabul ettiren İsmet Paşa olmak üzere tüm emeği geçenleri bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz.

"SAĞLAM TEMELLERİN VE KOLONLARIN BİZİ TAŞIDIĞI YERDEYİZ"

Ve Sevr’in yırtılıp atıldığı; yani Orta Doğu'da ve sınırlarımız içinde, dışında birtakım anlaşmaların, hesapların, teslimiyetin yırtılıp atıldığı, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin ilan edildiği ve o günden bugüne kadar o sağlam temellerin ve kolonların bizi taşıdığı yerdeyiz. Aynı kararlılıktayız. Ne Lozan'dan, ne Misak-ı Milli sınırlarından, ne Türkiye’nin bölünmez bütünlüğünden, ne partimizin ve cumhuriyetin kurucu değerlerinden bir adım, bir santim başka bir yerde değiliz.

Bize hukuki tüm yolların tıkandığı, siyasi mücadelenin imkansızlaştırıldığı parti içinde ve sokakların, milletin davet ettiği bir yolda, çıktığımız yolda; bugün biraz önce arkadaşlarımız İçişleri Bakanlığı'na tüm milletvekillerimizin, 91 milletvekili arkadaşımızın imzalarıyla gerekli belgeleri sundular. Ve yeni partinin kuruluş evrakını teslim edip, partinin siyasi faaliyetlerine başlayacağını tespit eden 'alındı belgesini' aldılar.

Birazdan 93 milletvekilimizle -ki kendileri Kurucular Kurulu üyelerimizdir- bu kez yüz yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatları, İsmet Paşa'nın ilk başkanlığıyla kurulmuş olan Anadolu Kulübü'ne gidiyoruz. Anadolu Kulübü'nün ilk kurucuları ve yöneticileri yine Cumhuriyet Halk Partisi'nin milletvekilleriydi, bakanlarıydı. Anadolu Kulübü'nde Kurucular Kuruluyla ilk toplantımızı yapmak, Kurucular Kurulumuzun genel başkanımızı belirlemesini sağlamak, ardından da partimizin yönetim organlarını belirlemek üzere, yönetim organlarını belirlemek üzere Anadolu Kulübü'nde ilk toplantımızı gerçekleştireceğiz.

Bir süredir, bir süredir yapılan teknik hazırlıklar bugün sabahtan itibaren İçişleri Bakanlığı'nda, Yargıtay'da, Meclis nezdinde planlanan, hazırlanan şekliyle devam etmektedir. Günün sonunda, günün sonunda yeni partiyi, yeni partinin Parti Meclisi'ni, genel başkanını bildirmiş ve partimizin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki grubunun kurulduğunu bildirmiş ve partimizin kurulduğu gün ana muhalefet partisi olduğunu ilan etmiş olacağız.

"BİZİMLE BİRLİKTE YÜRÜYEN HERKESE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Partimiz ana muhalefet partisi olarak önümüzdeki süreçte bir süre, ilk seçime kadar görev yapacak. Yeni parti ilk kez ve son kez ana muhalefet partisi olarak bütçe çalışmalarına katılacak. Yeni partinin muhalefette bütçe çalışmalarına katıldığı ilk ve tek yılı yaşayacağız. Ardından Allah'ın izni, milletimizin takdiriyle bundan sonra milletin yüzünü güldürecek, halkın sorunlarını çözecek, ülkeye huzuru, refahı, barışı getirecek; bundan sonraki bütçeleri yapacak iktidarı kuracağız. Yolumuz açık olsun!

Bu tarihi günde, bu tarihi günde bizleri yalnız bırakmayan Ankaralılara teşekkür ediyoruz. Bu yürüyüşü Anadolu'da adım adım başlatan, arkamızda dimdik duran ve sözün millete ait olduğunu, sözün saraylarda, tek adamlarda, onların bürokratlarında olmadığını, son sözü milletin söyleyeceğini takdir eden Türkiye Cumhuriyeti'nde hangi partiden, hangi siyasi görüşten olursa olsun bu demokrasi yürüyüşümüze ilham veren, iştirak eden ve bizimle birlikte yürüyen herkese çok teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun!

"YORULMADAN İKTİDARA KADAR YÜRÜYELİM ARKADAŞLAR"

Yol arkadaşlarımız, yol arkadaşlarımız aziz milletimizdir. Yolumuz iktidar yoludur. Pusulamızın gösterdiği yön iktidardır. Bundan sonra durmadan ve yorulmadan iktidara kadar yürüyelim arkadaşlar."



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Siyaset Haberleri

Tümü

Gümrükçü, faturayı paylaştı: CHP’nin demirbaşlarını...

CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, İl Başkanlığı’nda yaptığı açıklamada eski il başkanı...

11 saat önce

CHP'li Gümrükçü'den Güç'e 'Menderes' çıkışı: Seçmen...

CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, bugün il başkanlığında basın açıklaması yaparak Yeni Parti...

12 saat önce

YENİ Partili Güç'ten 'Menderes' iddiası: AKP ile CHP...

YENİ Parti İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, Menderes Belediye Başkanvekili seçiminde CHP’li meclis...

13 saat önce

Erdoğan'dan Menderes'e telefon!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir...

14 saat önce

Olaylı seçim sona erdi; Menderes, AK Parti'ye geçti!

Menderes Belediyesi’nde tutuklanması sonrasında görevden uzaklaştırılan Başkan İlkay Çiçek’in...

15 saat önce

Menderes seçimlerinde tekme tokat kavga!

Menderes Belediyesi başkan vekili seçimlerinde üçüncü turun ardından arbede yaşandı. Katip...

15 saat önce

CHP Grubu seçimi terk etti: Başkan Gümrükçü'den ilk...

Menderes Belediye Başkan vekili seçimleri sırasında tepki göstererek salonu terk eden CHP’liler...

16 saat önce

Menderes'te tansiyon yükseldi, salon boşaltıldı!

Menderes Belediyesi Başkanvekilliği için AK Parti, CHP ve YENİ Parti'nin yarışacağı seçimde CHP...

18 saat önce

CHP - YENİ Parti arasında uzlaşı çıkmadı: Menderes'te 4...

Menderes Belediyesi’nde tutuklanması sonrasında görevden uzaklaştırılan İlkay Çiçek’in yerine...

19 saat önce

AK Partili Kaya’dan İzmir’de su baskını tepkisi!

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, sağanak sonrası Kordon’da yaşanan su baskınları...

1 gün önce

İYİ Parti'den İstifa Edip AK Parti'ye Katılan Karakaş...

İYİ Parti’den AK Parti’ye katılan Ömer Karakaş, sessizliğini bozarak tv100'e özel açıklamalarda...

1 gün önce

Menderes’te uzlaşma tartışması: Orhan Polat’tan iddialara...

Menderes Belediyesi’nde başkanvekili seçimi öncesi CHP ve Yeni Parti arasında ortak aday...

1 gün önce