Saray Kabinesi'nin yerel seçim mesaisi başladı
Türkiye’nin en temel sorunlarına dahi çözüm üretmeyen Saray Kabinesi, yerel seçimler için sahaya döküldü. Bakanların günlük programları, kamu kaynaklarının yerel seçimler için de seferber edileceğini ortaya koydu.
BirGün'ün haberine göre, Türkiye, 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerini iktidarın nefret dili ve ayrıştırıcı söylemlerinin gölgesinde tamamladı. Görevlerinden istifa etmeden milletvekili adayı olan bakanlar, bakanlıklarını adeta seçim ofisi gibi kullandı. Milletvekili adayı bakanların tamamına yakını, kamu kaynaklarını seçim çalışmaları için seferber etti.
Muhalefetin, “Halkın parasıyla şov yapılıyor” eleştirilerine neden olan AKP’nin seçim çalışmalarında tüm yerleşik kurallar yok sayıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim çalışmaları kapsamında ziyaret ettiği kentlerdeki bürokratlara, kurallara aykırı şekilde görevler verildi. Bakanlıkların temsil ve tanıtma harcamalarında Türkiye’nin seçim atmosferine girdiği Mart-Mayıs döneminde yaşanan artış da eleştirilerin haklılığını ortaya koydu.
Seçimlerden, “Çifte zafer” ile çıkan AK Parti, rotayı mart 2024’te gerçekleştirilecek yerel seçimlere çevirdi. Milletvekili seçilen AK Partili eski bakanlardan boşalan koltuklara atanan yeni bakanların günlük programları, faaliyetlerin yerel seçimlere endeksli yürütüldüğünü gözler önüne serdi. Dün Merzifon Devlet Hastanesi Kreşi’nin temel atma törenine katılan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, törenin ardından AK Parti il ve ilçe teşkilatlarıyla buluştu. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ise memleketi Erzurum’a giderek Pasinler, Köprüköy ve Hunus’taki AKP ilçe başkanlıklarını ziyaret etti.
AK PARTİ TEŞKİLATI İLE İŞTİRAK
Günlük programlarında AKP teşkilatlarını es geçmeyen bakanlar, Göktaş ve Tekin ile de sınırlı kalmadı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, AKP Van İl Başkanlığı’nda teşkilat üyeleri ile bir araya geldi. Bakan Bayraktar’ın basın buluşması da AKP il binasında gerçekleştirildi. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın ise Siirt’te gerçekleştirilen Genç Çiftçi Buluşmaları ve Kırsal Kalkınma Yatırımları Dağıtım Programı’na, “AKP teşkilatı ile iştirak ettiği” bildirildi.
VERİLER GÖSTERMİŞTİ
Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın verileri de kamunun seçim döneminde temsil, tanıtma ağırlama ve organizasyon için harcadığı fahiş parayı ortaya koymuştu. 2022 yılının Ocak-Haziran döneminde toplam 263 milyon TL’lik temsil ve tanıtma harcamasına imza atan kamu idarelerinin 2023 yılının Ocak-Haziran dönemindeki temsil ve tanıtma harcaması toplamı 522 milyon TL olmuştu. Harcama kalemleri, 14 Mayıs’ta AK Parti’den milletvekili seçilen Derya Yanık, Murat Kurum, Mustafa Varank ve Adil Karaismailoğlu idaresindeki bakanlıkların temsil ve tanıtma harcamalarının mart-mayıs döneminde zirve yaptığını gözler önüne sermişti.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
CHP’li Bulut: “Kemer sıkmaya Saray’dan başlanmalı”
CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın nisan ayı harcamasının...
Saray ve Diyanet para yutacak: Günlük 408 milyon TL
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülen Cumhurbaşkanlığı ve bağlı kurumlarının 2025 yılı...
Beyaz Saray’da Bekleyiş Sürüyor! Trump’ın ‘İki Hafta’...
Ortadoğu’da tırmanan kriz sonrası ABD Başkanı Donald Trump, kararını iki haftalığına erteledi. Bu...
Siyaset Haberleri
TümüAKP’li isim 'avarel kılıklı' demişti: Karakülçe’den...
Foça’da Saniye Bora Fıçı protestosu sonrası başlayan polemik, İzmir Büyükşehir Belediye...
Gümrükçü'den Siyasi Etik Kanunu çağrısı: 5 temel ilkeyi...
Son dönemde artan partiler arası transferleri ve milli iradeyi hiçe sayan siyasi hamleleri sert...
Borsa İstanbul'daki gelişmeler üzerine CHP Ekonomi Masası...
Borsa İstanbul'da yaşanan gelişmelerin ardından CHP Ekonomi Masası acil toplanma kararı aldı.
Güç'ten CHP'ye 'telefon polemiği' yanıtı: O defteri...
CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü’nün YENİ Parti İzmir İl Başkanı Çağatay Güç hakkında yaptığı...
Erdoğan'ın danışmanı Uçum'dan seçim tarihi!
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, seçim tarihiyle ilgili önemli mesajlar verdi. Uçum,...
CHP Manisa'da yeni il başkanı belli oldu!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa İl Başkanlığı görevine Sait Özkan getirildi. Özkan, sağlık...
Ceyda Bölünmez Çankırı'dan Foça Belediyesi'ne ziyaret!
AK Parti’ye geçen Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la yaptığı...
AK Partili Kaya'dan 'Portakal Vadisi' çıkışı: Kaderine...
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç...
Hüseyin Benzer'den AK Parti İlçe Başkanlığı'na ziyaret
Buca Belediyesi Başkan Vekili Hüseyin Benzer’in AK Parti Buca İlçe Başkanı Cihangir Sağır’a...
Kurultay davasında ara karar verildi!
CHP kurultay ceza davasında verilen ara karar kapsamında duruşma 21 Ekim’e ertelendi.
Yeni Parti İzmir'de gözler ön seçime çevrildi
Yeni Parti'de olağan kongre süreci başladı.
Gümrükçü 'den Sahada Muhtarlara Özel İlgi
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü ’nün saha mesaisindeki temposu düşmüyor....