Ulupınar’dan, DP Genel Başkanı Uysal’a tepki: “Çillerden özür dile!”
Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal'ın eski başbakan Tansu Çiller'in siyasete döneceği iddialarıyla ilgili bir soru üzerine, "Biz bir hayrını görmedik. Tayyip Bey hayrını görür, tepe tepe kullanabilir" yanıtına cevap veren 21. Dönem DYP İzmir Milletvekili Yıldırım Ulupınar, "Demokrat Parti geleneğine yakışmadı. Kendisini nezaketli bir dil kullanmaya ve Sayın Tansu Çiller'den özür dilemeye davet ediyorum" dedi.
Tansu Çiller’in başbakanlığı döneminde Doğru Yol Partisinin genel başkan yardımcılığı, İzmir il başkanlığı ve 21.Dönem DYP İzmir Milletvekilliği yapmış olan Yıldırım Ulupınar Demokrat Parti genel başkanı Gültekin Uysal’a yazılı olarak cevap verdi.
Ulupınar yaptığı yazılı açıklamada kendisinin Demokrat Parti geleneğinden geldiğini belirterek. Adnan Menderes, Süleyman Demirel örnekleri vererek her birinin kendi şahsına münhasır özellikleri vardı.
Demokrat Parti geleneğinin saygı ve ahlak kurallarında yaşandığını belirten Ulupınar aynı gelenekten gelen bir genel başkanın geçmiş dönem bir genel başkana hatta Türkiye’nin ilk kadın başbakanına söylenmeyecek sözler olduğunu belirterek Uysal’dan Tansu Çiller’den özür dilemesini istedi.
İşte O Yazılı Açıklama:
Demokrat Parti'nin Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın Demokrat Parti geleneğine mantık, izam ve her türlü ve vicdanı tahayyüllere aykırı olarak eski Başbakanlarımızdan Tansu Çillere yönelik sözlerini esefle karşıladım
Demokrat Parti ve devamı olan Adalet ve Doğruyol Partisi denildiğinde Genel Başkanlarımızdan Merhum Adnan Menderesi nezaket ve zarafetiyle merhum Süleyman Demirel’i Espri ve nüktedanlığıyla, Sayın Tansu Çiller’i cesaret ve dik duruşu ile hatırlar ve öyle biliriz. Bütün bunlar demokrat partinin Tüzel kişiliği ve karakterine yansımasıdır.
Demokrat Partiyi anlamak ve Demokrat Partili olmak öncelikle yüksek bir ahlak vicdan ve akıl meselesidir. Demokrat Partiyi bu karakterinden çıkarmak topluma bütün bunların dışında kabalık, vefasızlık ve kıymet bilmeyen bir anlayışla sunmak hiçbir siyasi ve insani tavırla bağdaşmayacağı gibi sadece kendisine siyasette konforlu bir alan bulma derdinde olanın öfkesi kızgınlığı ve elinde olanın kendisinden alınacağı korkusunun yarattığı bir panik imajı vermektedir.
UYSALI TANIRIM
Sayın Gültekin Uysal’ı tanırım severim. Böyle bir imajın yaratılmasına meydan vermeyeceğini de bilirim Böyle bir imajın yaratılmasının kendisine ve Demokrat Parti geleneğine yakışmadığını belirterek kendisine yakışan nezaketli bir dil kullanmaya ve Sayın Tansu Çiller’den özür dilemeye davet ediyorum.
Yıldırım ULUPINAR / 21.Dönem DYP İzmir Milletvekili
Yıldırım Ulupınar Kimdir ?
Yıldırım Ulupınar, 1953 Afyon doğumlu. Evli bir çocuk babası. Yüksek lisansını Dokuz Eylül Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü bölümünde yaptı. İyi derecede İngilizce bilen Yıldırım Ulupınar, İzmir Narlıbahçe Belediye Başkanlığı, DYP Genel Başkan Yardımcılığı, DYP İzmir İl Başkanlığı, ve DYP İzmir Milletvekilliği yaptı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
'Fıkra soruşturması' sonrası Rahmi Koç'tan özür!
İzmir'deki Amerikan Hastanesi'nin açılışında anlattığı 'Kürt kadın fıkrası' tepki çeken iş insanı...
AK Partili Yıldız, Ömer Eşki'ye yüklendi: Özür dilemek de...
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Hakan Yıldız, Bornova Belediye...
Erdoğan'dan Özgür Özel'e 'Gazze' çıkışı: Sayın Özel'in...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yürürlüğe giren ateşkes anlaşmayla iki yıl sonra Gazze'de ilk kez yüzlerin...
Siyaset Haberleri
TümüAKP’li isim 'avarel kılıklı' demişti: Karakülçe’den...
Foça’da Saniye Bora Fıçı protestosu sonrası başlayan polemik, İzmir Büyükşehir Belediye...
Gümrükçü'den Siyasi Etik Kanunu çağrısı: 5 temel ilkeyi...
Son dönemde artan partiler arası transferleri ve milli iradeyi hiçe sayan siyasi hamleleri sert...
Borsa İstanbul'daki gelişmeler üzerine CHP Ekonomi Masası...
Borsa İstanbul'da yaşanan gelişmelerin ardından CHP Ekonomi Masası acil toplanma kararı aldı.
Güç'ten CHP'ye 'telefon polemiği' yanıtı: O defteri...
CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü’nün YENİ Parti İzmir İl Başkanı Çağatay Güç hakkında yaptığı...
Erdoğan'ın danışmanı Uçum'dan seçim tarihi!
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, seçim tarihiyle ilgili önemli mesajlar verdi. Uçum,...
CHP Manisa'da yeni il başkanı belli oldu!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa İl Başkanlığı görevine Sait Özkan getirildi. Özkan, sağlık...
Ceyda Bölünmez Çankırı'dan Foça Belediyesi'ne ziyaret!
AK Parti’ye geçen Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la yaptığı...
AK Partili Kaya'dan 'Portakal Vadisi' çıkışı: Kaderine...
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç...
Hüseyin Benzer'den AK Parti İlçe Başkanlığı'na ziyaret
Buca Belediyesi Başkan Vekili Hüseyin Benzer’in AK Parti Buca İlçe Başkanı Cihangir Sağır’a...
Kurultay davasında ara karar verildi!
CHP kurultay ceza davasında verilen ara karar kapsamında duruşma 21 Ekim’e ertelendi.
Yeni Parti İzmir'de gözler ön seçime çevrildi
Yeni Parti'de olağan kongre süreci başladı.
Gümrükçü 'den Sahada Muhtarlara Özel İlgi
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü ’nün saha mesaisindeki temposu düşmüyor....