KSK hesaplarına 26 milyonluk temlik
Yeni yönetimini 12 Ağustos'taki olağanüstü kongrede seçen Karşıyaka Spor Kulübü’nde Eski Başkan Turgay Büyükkarcı'nın görevi devretmeden 1 gün önce kulüp hesaplarına alacakları için 26 milyon 55 bin 900 TL'lik temlik koyduğu ortaya çıktı.
Yeşil-kırmızılılarda geçen mayıs ayında özel bir borsa aracılığıyla Karşıyaka adına kripto para çıkarıp, kulüpten kendi alacakları karşılığında 50 milyon TL'lik coin alan Turgay Büyükkarcı, 18 Temmuz'daki mali genel kurulda kendisi dahil hiçbir yöneticinin alacağının bulunmadığını açıklamıştı. 30 Nisan 2022 itibariyle 126 milyon 390 bin TL olarak açıklanan kulübün toplam borcu 18 Temmuz'daki mali kongrede 31 Mayıs 2023 itibariyle 148 milyon 882 bin TL açıklanıp yönetim ibra olmuştu. 12 Ağustos'taki son seçimli kongrede ise eski yönetim kulübün toplam borç tutarını açıklamazken, kulüp üyelerinin büyük tepkisini alan Turgay Büyükkarcı ve yönetimi ibra edilmemişti. Turgay Büyükkarcı, 111 yıllık kulüp tarihinde ibra edilmeyen ilk başkan olarak tarihe geçmişti. Kulübün toplam net borç tutarı halen hesaplanmaya çalışılıyor.
KRİPTO PARA BELİRSİZ
Karşıyaka'da eski yönetimin 2 yıl içinde ikinci kez çıkarıp alacakları için futbolcu, yerli basketbolcu, voleybolcu, antrenör ve çalışanlara dağıttığı kripto paralar konusundaki bilinmezlik de sürüyor. Özel bir borsada gecikmeli olarak 12 Temmuz'da alım-satıma açılan kripto paraları satan alacaklı oyuncular ve çalışanların birçoğu paralarını halen tahsil edemedi. 50 milyon TL'lik kısmı Eski Başkan Turgay Büyükkarcı'ya alacakları karşılığında verilen tutar olmak üzere kulüpten 88 milyon 343 bin TL'lik coin dağıtılırken, bu paraların akıbeti belirsiz durumda.
BASKETBOLUN BORCU 50 MİLYON TL
Karşıyaka'da kulübün Süper Lig ve FIBA Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden basketbol takımı Pınar Karşıyaka'nın acil ödemesi gereken borç tutarının yaklaşık 50 milyon TL olduğu belirlendi. Kulübün Bonzie Colson, Amath M'Baye, Akil Mitchell gibi son yıllarda forma giyen eski yabancı oyuncuların alacakları yüzünden FIBA kanalıyla kesinleşmiş toplam 800 bin Dolar transfer yasağı borcu olduğu öğrenildi. Geçen sezon BSL'de final oynayan takımın 2'şer aylık maaş ve prim alacakları dururken, yeni sezonun maaş ödemeleri ile güvenlik, seyahat şirketlerinin 8 milyon TL civarındaki alacağıyla şubenin acil borcunun 50 milyon TL'ye çıktığı ifade edildi.
18 Temmuz'daki mali kongrede basketbol takımının borçlarıyla ilgili rakamlar açıklanmazken, yeni yönetimde Sportif İşlerden Sorumlu Asbaşkan İlker Ergüllü, Basketbol Şube Başkanı Tamer Ustaoğlu ve şube yönetimi, borçları ele alıp acil ödemeleri yapmaya başladı. Eski yönetimin borçlarla ilgili takımın isim sponsoru Yaşar Holding'e gerçek rakamları aktarmadığını düşünen kurmayların önümüzdeki günlerde holding yönetimiyle bir araya geleceği öğrenildi. Bir yandan transfer çalışmalarını da sürdüren yeşil-kırmızılıların 25 yıldır basketbol takımının isim sponsoru olan holdingin desteğiyle borçları temizleyip, takımı yine tüm kulvarlarda iddialı konuma getirmek istedikleri vurgulandı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
İYİ Parti Karşıyaka'dan belediyeye 'tahliye' çıkışı:...
Yeşil-kırmızılı kulüp, belediye ekipleri tarafından Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu...
112 yıllık Altay'a kayyum atanacak!
TFF 3. Lig ekibi Altay'da yönetim kayyuma devrediliyor. Kulüp Başkanı Sinan Kanlı, yatırımcı...
Özgür Özel, YENİ Parti'nin kurulma sürecini anlattı
YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, "mutlak butlan" kararı sonrasında CHP'den ayrılarak yeni bir...
Spor Haberleri
Tümü112 yıllık Altay'a kayyum atanacak!
TFF 3. Lig ekibi Altay'da yönetim kayyuma devrediliyor. Kulüp Başkanı Sinan Kanlı, yatırımcı...
Karşıyaka Spor Kulübü'nden Yiğitali Bayrak hamlesi!
3'üncü Lig 2'nci Grup'ta mücadele edeceği yeni sezon öncesi transferleri devam eden Karşıyaka,...
Şampiyon Filenin Sultanları!
A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2026 FIVB Milletler Ligi (VNL) finalinde Brezilya'yı 3-1 mağlup...
Filenin Sultanları, finalde Brezilya ile karşılaşacak!
A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2026 FIVB Milletler Ligi finalinde Brezilya ile şampiyonluk...
Filenin Sultanları, Milletler Ligi'nde finale yükseldi!
A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2026 FIVB Kadınlar Milletler Ligi (VNL) yarı finalinde Çin'i 3-0...
İzmirli Tuna’dan Okyanus Yedilisi hedefine dev bir kulaç...
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 23 yaşındaki otizmli yüzme sporcusu Tuna Tunca Kuzey...
Fenerbahçe'den transfer iddialarına yalanlama!
Fenerbahçe, Ermedin Demirovic ve Rafael Leao transferleriyle ilgili çıkan haberlere yalanlama...
Beşiktaş'a Salah transferinde Al Ittihad engeli!
Beşiktaş'ın transfer görüşmelerini sürdürdüğü Mohamed Salah için Suudi Arabistan ekibi Al...
Galatasaray, Mario Lemina ile anlaşma aşamasında
Galatasaray'da sözleşmesi sona eren Mario Lemina ile yürütülen yeni kontrat görüşmelerinde sona...
Mbappe, Dünya Kupası tarihine geçti!
2026 FIFA Dünya Kupası üçüncülük maçında Fransa ile İngiltere karşı karşıya geldi.
Galatasaray'dan dikkat çeken hamle: Dört oyuncu listede...
Süper Lig ekiplerinden Galatasaray'da teknik direktör Okan Buruk'un yeni sezonda kadroda...
Dünya Kupası finalinin hakemi açıklandı
2026 FIFA Dünya Kupası finalinde düdük çalacak hakem belli oldu. İspanya ile Arjantin arasında...
