2 Temmuz’un Acısı Çiğli’de Hafızalarda Yeniden Canlandı
Çiğli Belediyesi, 2 Temmuz 1993’te Sivas Madımak Oteli’nde yaşamını yitiren aydın, sanatçı ve yurttaşları düzenlediği anma programıyla saygı, özlem ve derin bir hüzünle andı. Şair ve yazar Hidayet Karakuş’un anlatımı ile şiirlerinin eşlik ettiği programda türküler, ortak hafızanın ve dinmeyen acının sesi oldu.
Anma programına Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, CHP Çiğli İlçe Başkanı Erkan Akar ve ilçe yönetimi, CHP Çiğli İlçe Kadın Kolları Başkanı Necla Dülgeroğlu ve yönetimi, CHP Çiğli İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mertcan Eroğlu ve yönetimi, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, bürokratlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Başkan Yıldız: “2 Temmuz, Karanlık İle Aydınlığın Mücadelesinin Simgesidir”
Anma programında konuşan Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, her 2 Temmuz’da aynı acıyı yeniden yaşadıklarını belirterek, “2 Temmuz, karanlık ile aydınlığın mücadelesini simgeliyor. Sanatın, düşüncenin ve insanlığın hedef alındığı bu katliamı asla unutmayacağız. İnancı istismar ederek canlarımızı aramızdan alan karanlık anlayış karşısında, eşitlikten, kardeşlikten, barıştan ve laik Cumhuriyet değerlerinden yana durmaya devam edeceğiz. Bizi korkutabileceklerini sananlar bilsin ki; bu ülkenin aydınlık yüzleri dün olduğu gibi bugün de dimdik ayaktadır. Madımak’ta yitirdiğimiz canlarımızın anısını yaşatmayı ve adalet talebini büyütmeyi sürdüreceğiz” dedi.
Erkan Akar: “Madımak’ta Yalnızca İnsanlar Değil, Vicdan Da Yakıldı”
CHP Çiğli İlçe Başkanı Erkan Akar ise konuşmasında 2 Temmuz 1993’ün Türkiye tarihine kara bir leke olarak geçtiğini ifade etti. Akar, “Madımak’ta yalnızca 33 aydınımız ve sanatçımız değil; düşünce özgürlüğü, laiklik, birlikte yaşama kültürü ve vicdan da yakıldı. Aradan geçen yıllar acıyı azaltmadı, adalet arayışını daha da büyüttü. Unutulan her acı, benzer karanlıkların önünü açar. Sivas Katliamı insanlığa karşı işlenmiş ağır bir suçtur. Bu nedenle adalet talebimizi ve ortak yaşam mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz” diye konuştu.
Katliamın Tanığı Gözyaşlarıyla Anlattı
Katliamın yaşandığı gün 13 yaşında olan ve olaylara Sivas’ta tanıklık eden Emine Duran da anma programında yaşadıklarını gözyaşları içinde paylaştı. O günü her anlattığında aynı acıyı yeniden yaşadığını dile getiren Duran, çocuk yaşta tanık olduğu vahşetin hafızasından hiç silinmediğini belirterek, gelecek kuşakların bir daha böylesi acılar yaşamaması temennisinde bulundu.
Program, Madımak’ta yaşamını yitiren canlar için okunan şiirler ve seslendirilen türküler eşliğinde duygu dolu anlara sahne olurken, katılımcılar adalet, demokrasi ve barış mücadelesini büyütme mesajı verdi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
EFEST 2026’da geçmişten geleceğe uzanan iki anlamlı açılış
Efes Selçuk’un kurtuluşunun 104. yılı dolayısıyla düzenlenen EFEST 2026, kentin belleğinde iz...
Efes Selçuklu öğrenciler mübadeleyi müzik ve tiyatro ile...
Efes Selçuk Belediyesi Efes Selçuk Belediye Kütüphanesi ve Sosyal Etkinlik Merkezi, nüfus...
Srebrenitsa’nın acısı Buca’da unutulmadı
Buca, insanlık tarihinin en büyük utançlarından biri olarak kabul edilen Srebrenitsa...
Yerel Haberleri
TümüFoça, Avrupa’nın genç voleybol yıldızlarını ağırlamaya hazır
CEV U18 2026 Avrupa Plaj Voleybolu Şampiyonası, 17-20 Eylül tarihleri arasında Foça’da...
Dikili'nin kurtuluşunun 104. yılı coşkuyla kutlandı
Dikili'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümü, gün boyunca düzenlenen törenler, halk...
Latife Hanım Köşkü’nde çalışmalar sona yaklaştı
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, restorasyon çalışmalarında son viraja girilen tarihi...
Tugay: Basmane’yi İzmir’in yeniden buluşma noktası yapacağız
Taçsız Kral lakaplı Metin Oktay, vefatının 35. yıl dönümünde “Anılarla Basmane Sohbetleri”...
Başkan Tugay: İzmir dönüşümün öncüsü olmalı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, EBSO Business Center’ın açılışında...
Çömleğin kalbi Menemen, 45 ülkeyi buluşturacak!
Uluslararası Menemen Çömlek Festivali için geri sayım başladı. Bu yıl 5’inci kez...
Narlıdere Belediyesi, Atatürk Kültür Merkezi'ni Yeniliyor
Narlıdere Belediyesi, sadece ilçenin değil, kentin en önemli kültür-sanat merkezlerinden biri...
Konaklı öğrencilere ‘renkli yol’ sürprizi
Konak Belediyesi’nin ilçedeki okul yollarını hem eğlenceli hem güvenli hale getiren Renkli Yol...
Menderes’e Sağlık Merkezi İçin Olağanüstü Meclis
Menderes Belediye Başkan V. Asuman Şen öncülüğünde gerçekleştirilen olağanüstü meclis ile...
İkinci Kordon’da yenileme tamamlandı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İkinci Kordon olarak bilinen Cumhuriyet Bulvarı’nda altyapı...
İzmir İtfaiyesi’ne güç katacak 10 yeni arazöz
İklim krizinin etkisiyle artan yangınlara karşı müdahale kapasitesini artıran İzmir Büyükşehir...
Bornova’da sanat ve hobi dolu bir Kış: Kayıtlar başlıyor!
Bornova Belediyesi, her yıl binlerce Bornovalıyı sanat, müzik, dans ve el sanatlarıyla...