BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel 8. Çeşme Uluslararası Açık Satranç Turnuvası sona erdi

8. Çeşme Uluslararası Açık Satranç Turnuvası sona erdi

Çeşme Belediyesi tarafından düzenlenen 8. Çeşme Uluslararası Açık Satranç Turnuvası sona erdi. Ödül töreninde 4 dilde konuşan Oran, “Son 3 yılda ekonomik anlamda kısıtlamaya gittik ancak gençlerimizin eğitimi, kültürü ve spor yapmaları konusunda hiçbir şekilde tasarruf yapmadık ve yapmamaya da devam edeceğiz” dedi.

0Yorumlar
8. Çeşme Uluslararası Açık Satranç Turnuvası sona erdi
20-26 Haziran tarihleri arasında, bu yıl 8’incisi düzenlenen Çeşme Uluslararası Açık Satranç Turnuvası sona erdi. Çeşme Belediyesi tarafından, Türkiye Satranç Federasyonu desteğiyle düzenlenen, 17 ülkeden, 32'si ünvanlı 544 satranç sporcusunun katıldığı 8. Çeşme Uluslararası Açık Satranç Turnuvası'nın ödül töreni, tarihi Aya Haralambos Kilisesi'nde gerçekleştirildi. 
Ödül törenine, Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran’ın yanı sıra, Türkiye Satranç Federasyonu Başkan Vekili Aşkın Keleş, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Nuri Büyükateş, Çeşme Belediyespor Kulübü Başkanı Mustafa Kaymakçı, belediye meclis üyeleri, satranç sporcuları ve aileleri katıldı. 
 
4 dilde konuşma yaptı
Ödül töreninde İngilizce, Fransızca, Rusça ve Türkçe olmak üzere 4 dilde konuşma yapan Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, “2019 yılında seçildiğim günden beri, zor günler geçiriyoruz. Bu dönem seçilen belediye başkanları şanssız günler geçiriyor. Önce pandemi sürecini yaşadık. Ardından da ülkemizde ve dünyada ekonomik kriz yaşanmaya başladı. Çeşme Belediyesi, son 3 yılda ekonomisini, finans yapısını, çok ciddi anlamda düzeltti. Her şeyde kısıtlamaya gidildi. Sizin için, sizin adınıza birçok şeyden tasarruf yapmak zorunda kaldık. Ama bir konuda hiçbir şekilde tasarruf yapmadık. Gençlerimizin eğitimi, kültürü ve spor yapmaları konusunda hiçbir şekilde tasarruf yapmadık ve yapmamaya da devam edeceğiz” dedi.
 
“Anne babalara teşekkür ederim”
Oran, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Çünkü ideali ile büyüdüğümüz ve O'nun çağdaş, laik, demokratik ve tam bağımsız Türkiye idealine inanan bir Cumhuriyet çocuğu olarak ben ve arkadaşlarım, bizden sonra gelecek nesillerin, o sarı saçlı, mavi gözlü devin, çağdaş Türkiye idealinde emin adımlarla ilerlemesi için onların düşünmesi, eleştirmesi lazım. Dolayısıyla analitik düşüncelere sahip olabilmeleri için satranç sporunu, bütün sporlar gibi desteklemeye devam edeceğiz. Buradaki bütün anne ve babalara çok teşekkür ederim. Çeşme Belediyesi spor kulübünün satranç turnuvalarına çocuklarınızı getirmeye devam edin. Çünkü çocuklarımız, benim oğlum da başta olmak üzere tabletlere, telefonlara gömülmüş durumdalar. Ama satranç, çocuklarımızın kafalarını daha çok çalıştırıyor. Biz de desteklemeye devam ediyoruz. Sadece sporu değil, kültürü, sanatı da desteklemeye devam ediyoruz. Bunu ancak sizlerle beraber başarabiliriz. Sizin desteğiniz bizim için çok önemli.”
 
 
 
 


Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi, vatandaşların buluşma...

Karşıyaka Belediyesi, Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi aracılığıyla vatandaşlara eğitimden sosyal...

8 saat önce

Torbalı’dan denize ulaşmak artık daha kolay

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, 770 numaralı Torbalı Aktarma Merkezi – Selçuk...

12 saat önce

Karabağlar’ın her yıl 80 milyon lirası sahipsiz atıklara...

Karabağlar Belediyesi, çevre kirliliğine neden olan sahipsiz atık sorununa kalıcı çözüm üretmek...

12 saat önce

Menderes’te Yeni Temizlik Seferberliği

Menderes Belediyesi, yeni temizlik seferberliği başlatarak caddeleri köşe bucak temizliyor....

12 saat önce

Başkan Eşki’den Çamdibi’nde esnaf turu

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, "ortak akıl ve yerinde yönetim" ilkesiyle sürdürdüğü saha...

12 saat önce

Kemalpaşa'da coşkulu toplu sünnet şöleni

Kemalpaşa Belediyesi ve KESİAD işbirliğinde düzenlenen toplu sünnet şöleninde çocuklar ve...

2 gün önce

Karşıyaka Belediyesi’nden personele ‘daha sağlıklı...

Karşıyaka Belediyesi, masa başı çalışan personelin fiziksel sağlığını korumak amacıyla...

2 gün önce

Roman Soykırımı Konak’ta anıldı: Eşit bir yaşam için...

Roman Soykırımı’nı Anma Günü dolayısıyla Konak’ta düzenlenen anma programında Roman...

2 gün önce

Buca Belediyesi’nden sokak hayvanlarına can suyu

Aşırı sıcak hava kent genelinde etkisini sürdürürken Buca Belediyesi, sokak...

2 gün önce

İzmir’de Bokaşi kompostu uygulamasına yoğun ilgi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay tarafından organik atıkların evde dönüşümü...

2 gün önce

Beydağ’ın yıllardır beklediği yol hizmete açıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Beydağ’da yıllardır bölge halkının büyük zorluk yaşadığı Karaoba...

2 gün önce

Bornova’da spor hamlesi: 5 tesis yenilendi, yeni sahalar...

Bornova Belediyesi, Doğanlar Sahası ilçe genelindeki 4 halı sahayı tribünlerinden zeminlerine...

2 gün önce