BORSA
BIST 100 13.687,86 %0,63
Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02
Bitcoin $63.840 %0,91
Dolar 47,40 ₺ %0,04
Euro 54,09 ₺ %0,11
Sterlin 63,08 ₺ %0,12
Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65
Ethereum $1.901,96 %1,33
İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27
Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17
Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04
BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07
Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04
Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
İZMİR 32°C 6.135,75 ₺/gr 47,40 ₺ 54,09 ₺
Anasayfa Yerel 86. Bergama Kermes Festivali’ne muhteşem açılış

86. Bergama Kermes Festivali’ne muhteşem açılış

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ten kadim şehir Bergama'ya emanet olan ve Atatürk'ün önerisiyle 1937 yılında başlayan ve bu yıl 86.'ncısı düzenlenecek olan Türkiye’nin ilk yerel festivali, Uluslararası Bergama Kermesi muhteşem bir açılış ile başladı.

0Yorumlar
86. Bergama Kermes Festivali’ne muhteşem açılış
Hükümet Konağı önünde Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başlayan festival açılışı; Endüstri Meslek Lisesi- İstiklal Meydanı- Şadırvan Cami önünden Cumhuriyet Meydanı’na kadar gerçekleştirilen kortej yürüyüşü ile devam etti.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen acılış törenine İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Azerbaycan Şeki Valisi Elhan Usubov, Vali Yardımcısı Orhan Hüseynli, Belediye Başkan Yardımcısı İntigam Ashirov, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Hamza Dağ, MHP Genel Sekreter Yardımcısı İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, Bergama Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının ve konuk ülkelerin temsilcileri, protokol üyeleri ve binlerce vatandaş katıldı.

Cumhuriyet Meydanı’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından 86. Kermes Festivali'nin açılış konuşmasını gerçekleştiren Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, "Ülkemizin ilk, dünyanın ikinci yerel kültür-sanat festivali olan, Bergama Kermesi’nin 86’ıncı açılış günü programına katılan vatandaşlara, protokol üyelerine, yerli ve yabancı konuklara ayrı ayrı teşekkür etti.

BAŞKAN KOŞTU; "86. KERMESİMİZDE YENİDEN DİZ DİZE, YÜZ YÜZE OLMANIN SEVİNCİNİ YAŞIYORUZ"
Konuşmasında göreve başladığı ilk günden Bergama için vizyon projeler yapmaya başladıklarına dikkat çeken Başkan Koştu, Bergama'yı hak ettiği noktaya getirmek için var gücüyle çalışmaya devam ettiklerinin altını çizdi.
Koronavirüs nedeniyle 2 yıl kermes programlarının dijital ortamda yapıldığına işaret eden Başkan Koştu, "5 ayrı medeniyetten izler taşıyan bu topraklarda yine birlik ve beraberlik içinde bir araya geldik. Şimdi kermes coşkusunu 86’ncı yaşında yeniden diz dize, yüz yüze yaşamanın heyecanını duyuyoruz. Özüne ve ruhuna yakışan, dolu dolu bir programla hazırladığımız 86’ncı kermesimiz hepimize kutlu olsun. Bugün burada sadece bir festival düzenlemiyor, 86 yıldır her sene güzel Bergama’mızdan, tüm dünyaya sevgi, dostluk ve barış mesajları veriyoruz.  Kermesimizin, 1937 yılından bugüne tam 86. kez aralıksız düzenlenmesinde sonsuz gayret gösteren, aramızda olan ve olmayan geçmiş dönem belediye başkanlarına, meclis üyelerine, tüm sivil toplum kurumlarına, kamu kurumlarına ve desteğini esirgemeyen halkımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Bergamalılar olarak, bu köklü geleneğimizi yaşatarak, tüm insanları kaynaştırmayı amaç edinen Bergama Kermesi’ne daima sahip çıkacak ve sonsuza dek yaşatacağız" dedi.

MHP Genel Sekreter Yardımcısı İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, Şeki Valisi Elhan Usubov, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Hamza Dağ ve İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger'in konuşmaları ardından Karşıyaka Halk Eğitim Merkezi Mehteran Bölüğü, yerli ve yabancı halk oyunları ekipleri açılış töreninde gösterilerini sundu.
 


Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Çiğli'de Mahalle Tiyatro Günleri Başladı

Yaz boyunca çocukları kültür ve sanat etkinlikleriyle buluşturan Çiğli Belediyesi, Mahalle...

7 dakika önce

Can dostlar için fotoğraf sergisi

Datça Belediyesi Hayvan Bakımevi’ndeki 32 sevimli dostun fotoğraflarından oluşan “Bir Fotoğraf...

17 saat önce

Konak’ın Cumhuriyet Kütüphaneleri’nde sınav maratonu

Konak Belediyesi’nin Cumhuriyet Kütüphaneleri, geleceklerini şekillendirecek sınavlara...

20 saat önce

Başkan Kınay: “Değişimi birlikte yapacak, birlikte...

Karabağlar Belediyesi'nin sivil toplum kuruluşlarının kent yaşamına daha güçlü katkı sunması...

22 saat önce

BELGEM’le eğitimde fırsat eşitliği kitlesel başarıya dönüştü

Bornova Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (BELGEM), sunduğu ücretsiz eğitim desteğiyle YKS ve...

23 saat önce

Girne Bulvarı yeni yüzüyle hizmette

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka’nın en yoğun ulaşım akslarından Girne Bulvarı’ndaki...

23 saat önce

Çiğli Belediyesi'nden Atasanayi ve Semt Pazarlarında...

Çiğli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kent düzenini korumak, yaya güvenliğini artırmak ve...

1 gün önce

Başkan Çiçek Sokakta, Vatandaşla İç İçe

Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek, müdürler ve sorumlu personeli yanına alarak sahaya...

1 gün önce

İzmir'in kimliğini yansıtan Konak Durağı hizmete açıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, Atatürk Kültür Merkezi ile Konak Vapur...

1 gün önce

Menderes’te 19 Mayıs Caddesi Yenileniyor

Menderes Belediyesi, Gazipaşa Mahallesi’nde yer alan 19 Mayıs Caddesi’ni yenileyerek yeniden...

1 gün önce

Karabağlar Belediyesi Tekstil Akademi'de Mezuniyet Gururu

Karabağlar Belediyesi Tekstil Akademi'de eğitimlere başlayan 51 kadın, mezuniyet buluşmasına...

1 gün önce

Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi’nden lezzet dolu...

Karşıyaka Belediyesi, Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi’nde usta şefler eşliğindeki lezzet...

1 gün önce